Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przecier z dyni

NADCZYNNOŚĆ TARCZCYCY

Polecane posty

Gość przecier z dyni

Dopiero wybieram się do lekarza, mam jednak pytanie, czy po terapii bardzo utyję? :-o

Gość przecier z dyni
tracę wagę w czasie choroby, pytam się jak na wagę wpływa leczenie, z góry dzięki.

Gość przecier z dyni
tzn czy przybieram na wadze dużo

Gość przecier z dyni
cztli po leczeniu także nie przybędzie mi żadnych kilogramów? :o

Gość przecier z dyni
Z tą upierdliwoscią masz rację..

Gość a tak i o
miałam nadczynność, operacja, szybko wskoczyło 10 kilo, pół roku "normowania" i zeszło znajoma leczona nieoperacyknie nie odnotowała wzrostu wagi, tylko tyle, że pilnowała tego co je, no i ruch

nie powinnaś przytyć:) tak myślę. Leczę się od ponad 30 lat na to, nie mam większych problenów z nadwagą, no chyba, że za dużo poszaleję;)

miałam dwie operacje, na szczęście nie przytyłam po zadnej. Ale spotykałam kobiety, które tyły po operacjach nawet 20 czy 30 kg

no dobra a jak przy niedoczynności zrzucić?? ja ciagle biorę wieksze dawki juz mam euthyrox 100 (wczesniej letrox 75-100) a waga woła o pomste do nieba..

Gość przecier z dyni
Dziękuję Wam za odpowiedzi. trochę się boję wizyty u lekarza.. Z wagą nigdy nie miałam problemów,oczywiście gdy sobie długo folgowałam było widać efekty, od pewnego czasu mogę jeść cały czas, co chcę, a i tak chudnę,i wbrew pozorom wcale mi się to nie podoba. Co do stosunków z otoczeniem to cały czas warczę,na szczęście mam wokół siebie cierpliwych ludzi:)

to ważne... ja latajac po aerobikach basenach i siłowniach przytyłam już 25 kg...

Gość a tak i o
heh, ja byłam w takim stanie, że jakby mnie ktos dotknął w niewłaściwym momencie to bym zabiła... a ta przemiana materii... styczeń, mróz, a mnie w sweterku za gorąco :/

Dziabong napisała, że jak unormujesz hormony wzrośnie Ci waga. Nie bój się wizyty... będzie dobrze Niestety dziabong nie wiem jak Ci poradzić. Ja nie podjadam po 19

Gość a tak i o
do dziabong... jestem 15 lat po operacji, letrox 150, a waga, no cóż pilnuje się bardzo bardzo, mam tzw niedoczynność pooperacyjną

Gość a tak i o
do kobietka z mazur... teraz tez zimno ;) ale te cztery miesiące przed operacja to był horror, za który zreszta mogę podziękowac lekarzowi, bo leczył mnie na niedoczynność, przedawkował hormony, byłam w bardzo złym stanie, szybka operacja, a teraz 15 lat po... no cóż, nadal tabletkowo

ja też się pilnuję - nie podjadam - ehhh koncze dzien obiadem koło 16 ... potem tylko picie... i nic... jeszcze staram sie o dziecko ...az sie boje myslec... zreszta nowa endo dała mi 100 i powiedziałą ze przy wyzszej dawce bedzie mi lepiej tracic... nie wiem

Gość a tak i o
do dziabong... ja jem czesto, ale mało, posiłki bardziej białkowe niż węglowodanowe, po 18 nic

dzieki - ale ja juz straciłam nadzieje na powrót do wagi sprzed choroby

Gość a tak i o
z mięska to jadłospis bazuje na piersiach kurczaka, do tego ryby, ziemniaki zastepuję ryżem, sztandarowy posiłek to musli z jogurtem naturalnym, zresztą jogurt naturalny ogólnie rządzi ;) kefirki, jabłka, chleb razowy, serki twarogowe (pątnica z iołami - rewelacja), duzo surówek... przestawienie sie na takie jedzenie było trudne, ale teraz nie wyobrażam sobie jedzenia tłustych zup, sosów, oczywiście zjem i zimne nogi i sałatkę jarzynową i ciasto, ale wszystko z umiarem

Gość a tak i o
do kobietka... ja niestety też :/

ale ja tez "na zawsze" z rana zamiast mezowi buziaka to ja tabletke :-)