Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna kobieeetaaa

Krew po stosunku

Polecane posty

Gość smutna kobieeetaaa

Witam! Wspolzyje z moim chlopakiem juz ponad rok...biore tabletki antykoncepcyjne o 10 m-cy od jakis ok 3 miesiecy bolalo mnie podczas stosunku.Ostatnio kiedy skonczylismy sie kochaczauwazylam ze na chusteczce zostaja male plamki krwi...krwawienie nie bylo silne poniewaz zalozylam podpaske i pozniej nic na niej nie bylo...Wiecie co to moze byc???

Myślę że działania tabletek antykoncepcyjnych mogło zmniejszyć nawilżenie (lubrykację) twojej pochwy. Stąd silniejsze tarcie w wyniku którego czujesz ból i pojawia się krwawienie. Proponuję zastosować jakiś żel nawilżający. Coś w stylu Durex Play.

Gość smutna kobieeetaaa
ja nie pisalam ze od 3 miesiecy mam plamienia tylko mnie bolalo podczas stosunku

Gość smutna kobieeetaaa
777-X ...probowalismy juz kiedys takich nawilzaczy roznych...ale to nie pomaga...czasami bolalo czasami nie bolalo podczas stosunku i tak

"jakis ok 3 miesiecy bolalo mnie podczas stosunku" zaprzestańcie penetracji pochwy podczas stosunku niech otarcia się zagoją (jeśli to są otarcia) i najlepiej idź do ginekologa

Spróbuj więc odstawić tabletki antykoncepcyjne i przestawcie się na prezerwatywy. Może to pomoże.

Gość smutna kobieeetaaa
ostatnio stosunek byl wlasnie po przerwie 3 tygodniowej....zobaczymy jak bedzie nastepnym razem...teraz tylko msuze znalezc dobrego gina w miescie bo ten do ktorego chodze to nie polecilabym na jakies choroby...ehh...

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość ulkaaaaaaaaaaa
masz zaburzenia hormonalne przez tabletki anty i stad ta krew..to przejdzie spokojnie

Gość ulllalalala
a kiedy robilas cytologię?

Gość smutna kobieeetaaa
w marcu....

Gość ulllaalla
Czyli rok temu czas sie wybrać do gina

krwawienie po stosunku wskazuje na nadżerkę. Idź do lekarza. To nie musi być nic poważnego, ale trzeba zrobić kontrolną cytologię

Gość smutna kobieeetaaa
ja wiem ze mam nadzerke...a jesli to przez nia to co wtedy??

Idź do mądrego lekarza-żeby nie chciał jej od razu wypalać. Postępowanie zależy od wyniku badania cytologicznego-jeśli jest ok, nic się nie robi.obserwuje. Zwlaszcza jeśli jesteś młoda i jeszcze nie rodziłas. jeśli masz stan zapalny-dostajesz na to leki. A dopiero jeśli cyto wskaże zmiany histopatologiczne-nadżerkę się usuwa. Teraz chyba raczej zamrażają-to mniej inwazyjne. Tak mi tłumaczył mój doktor.

Gość smutna kobieeetaaa
a z jakiego miasta jestes??

Gość smutna kobieeetaaa
szkoda ze nei jestem z poznania...ja szukam jakeigos z bydgoszczy :(

zawsze warto znaleźć takiego, który np.pracuje w klinice, wciąż się uczy i ma dostęp do nowych technologii. A w razie czego-położy Cię na oddziale. Myślę, że nie masz co panikowac-ale zbadać się musisz

Gość smutna kobieeetaaa
poszukam jakiegos i sie wybiore:) poki co dziekuje za wsparcie:)

Może założ temat na sąsiednim forum"antykoncepcja, ginekolog" pod tytułem-dobry ginekolog w Bydgoszczy?:-) i nie zwieszaj nosa na kwintę:-) widzę! ;)

Gość lisia
koci pazurek jak najbardziej ma rację!

Gość przestrachana
witam, mam dosc podobny problem tu opisany - krwawienie po stosunku. mam 25 lat, wspolzyje juz od dawna i od dawna biore pigulki (choc 3 miesiace temu zaczelam brac nowe). Z moim chlopakiem widuje sie raz na 2-3 tygodnie i za kazdym razem jak sie spotykamy - uprawiamy seks (a jakze). Rzecz w tym, ze po stosunku PODCZAS ODDAWANIA MOCZU pojawia sie niewiwlka ilosc swiezej krwi. Ma to miejsce zawsze pierwszego dnia, po naszym pierwszym stosunku - potem juz tego krwawienie nie ma. Nie mam pojecia o co chodzi, to nie jest moj pierwszy partner w zyciu i nigdy nic podobnego mi sie nie zdarzalo. Cytologie robilam 4 miesiace temu, u gina ostatni raz bylam miesiac temu. Z racje mojego przestrachania, bylam w ciagu tych 4 miesiecy u 3 roznych gineklologow. O zadnej nadzerce mowy nie ma, zmian cytologicznych tez niet. Ale boje sie strasznie, ze to cos powaznego - tylko cytologia byla zle zrobiona. help.