Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

ratunku!!!co najlepsze jest na koliki!!!jaki preparat!!!???

Polecane posty

Gość sab simplex
gorąca pielucha na brzuszek suszarka

Gość espumisan i suszarka

nie ma najlepszego preparatu, jedynie czas ;) bo to kiedys przejdzie.

Gość hopsasy na sniegu
tylko daj dzieciakowi duzo popic po tej suszarce

Gość deb
debridat

Gość espumisan i suszarka
a i mam jeszcze poduszeczkę rozgrzewająca super sprawa

Gość deb
no ja miałm poduszeczkę wypełnioną pestkami czeresni która sie podgrzewa w mikrofali i bardzo długo ciepło trzyma specjakna dla dzieci na kolki ale w Polsce podobno nie do dostania. Nie mniej jednak ciepłe okłady łagodzą. Ale super środka nie ma trzeba wytrzymac i czekac wz miną taka prawda.

Debridat ale on jest na recepte, angielska woda koperkowa, viburkol czopki:) i oczywiscie czas:)

moj synek kiedy bral espumisan pomagalo ale i tak przez 3 tyg zalatwial sie na termometr bo tak sie meczyl pozniej juz bylo ok wiem ze najwazniejsze jest to zeby dziecku sie odbilo po jedzonku slyszalam tez o jakies wodzie angielskiej ze podobno jest skuteczna bo herbatka koperkowa malo pomaga a z ta suszarka to jak sie robi?? a dziecko sie nie przestraszy takiego halasu?? wiem tez ze trzeba dziecko czesto na brzuszku klasc masowac oliwka brzuszek po kapieliale i tak czasem ta zmora kolka przyjdzie...

Gość mam sposób na kolki
Karmisz piersią czy butelką? Ważna jest robienie dziecku przerw w trakcie karmienia. Jak słyszysz, że zaczyna ciężko oddychać to zabierasz butelkę/pierś na chwilę, za chwilę podajesz ponownie i tak kilka albo nawet kilkanaście razy w trakcie karmienia. Spróbuj, to naprawdę pomaga.

Gość niektore dzieci tylko przy
suszarce zasypiaja :-P wiec nie popwinien sie przestraszyc :-)

Gość moja mala coreczka
Mam straszne wspomnienia z tego kolkowego okresu:)Wszystko minelo po ok4 miesiacach,wiec cierpliowsco to twoja bron:) u nas sprwdzily sie masaze brzuszka(np .Bierszesz maluszka za nozki na wysokosci kolan,maly musi lezec,i dociskasz kolankami do brzuszka,mussz robic to delikatnie z wyczuciem ale stanowczo)U nas zadzialalo..przy tym cwiczeniu szly baki nie z tej ziemi:)I pomagalo..i tak co jakis czas,oczywiscie nie odrazu po jedzonku:)DUzo lezenia na brzuszku sie sprawdzalo,czopki Viburcol...jednak hitem u nas okazal sie odkuzacz!!!!! Pewnego razu mala krzyczala okropnie..nic juz nie pomagalo,ja plakalma z nia a maz wychodzil co chwile na balkon na papierosa..bylo dramatycznie:)Wtedy powiedzialam do meza:Wyciagaj odkurzacz On z dziwnym wzrokiem:jak to odkurzacz?? Ja:Wyjmij odkurzacz i wlacz do pradu!!! On:ok ok. Odkurzacz wlaczony..po 2 minutach mala spi jak suselek:) Maz wylaczy odkurzacz,a mala w placz:)to dawaj znowu odkurzacz w ruch:)ia tak do skutku:) Czasem pomagala pdroz samochodem:)jak tylko maz uruchomil silnik mala odplywala:)

Już sama tego nie rozumiem :) Klaudia wczoraj założyłaś ten sam temat-można przecież było wczorajszy kontynuować Mało tego jesteś dopiero w ciąży (ponoć 12 tydzień) i już się martwisz co na kolki?

Gość ejjjjjjjjjeeej
KLAUDIO, TY NIE MASZ NIEMOWLAKA TO KTO MA KOLKE? ILE JESZCZE ZAŁOŻYSZ TEMATÓW?

Gość ejjjjjjjjjeeej
ŻAŁOSNE DZIEWCZE

ja slyszalam o niemieckich kropelkach SAB SIMPLEX sami kupilismy go na zas ale noie uzywalismy bo corkla kolek nie miala nigdy

ejjjjjjjjjjjjjjjjjj to nie dla mojego dziecka tylko znajomej!!!!!!!!!!!!!!

Ciepła pieluszka n brzuszek i INFACOL. U nas to pomogło. Suszarki raczej bałabym się używać :)