Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny człowiek

Kobietom gratulujemy głosowania na Obame!

Polecane posty

Gość wolny człowiek

W mediach trwa obecnie zachwyt nad wyborem Obamy. Ciekawe, że nikt nie informuje o jego nowej, barbarzyńskiej i niekonstytucyjnej ustawie "FOCA" która zakłada: 1) Wszystkie szpitale (wliczając w to katolickie szpitale) będą zmuszone wykonać przerwanie ciąży na życzenie konsumenta. Biskupi będą musieli zamknąć wszystkie katolickie szpitale, a jest to ok. 30 % ze wszystkich szpitali w Stanach Zjednoczonych. 2) Zlikwidowanie karty sumienia lekarza. Lekarz niezależnie od swoich przekonań moralnych czy etycznych, miałby obowiązek wykonania aborcji. 3) Aborcja w czasie porodu będzie legalna i bez żadnych ograniczeń. 4) Podatnicy będą płacili za aborcję. 5) Informowanie rodziców o aborcji u ich córki nie będzie wymagane. 6) Liczba aborcji popełnianych w USA wzrośnie o minimum 100,000 rocznie. A co najgorsze, FOCA odda władzom państwowym kontrolę nad ciążami kobiet. W przyszłości możliwa mogłaby być poprawka konstytucyjna, która zmusiłaby kobiety na mocy ustawy do zabicia dziecka w pewnych sytuacjach (gwałt, dzieci z zespołem Downa, itp.) i nawet może doprowadzić do sytuacji, w której rząd miałby kontrolę nad tym, ile dzieci kobiecie wolno mieć. Pragnę przypomnieć, że po procesie Roe vs Wayne który miał miejsce w 1971r. Ustawodawstwo Stanów Zjednoczonych, dotyczące aborcji należy do najbardziej liberalnych na świecie.

Gość wolny człowiek
up

Gość political fiction

Gość trtr
Zawsze mówiłam że demokraci są myślący. Gdybym miała prawo głosu w USA, dodałabym jeden od siebie Obamie.

Gość ghjh
i ja

Gość trtr
"W przyszłości możliwa mogłaby być poprawka konstytucyjna, która zmusiłaby kobiety na mocy ustawy do zabicia dziecka w pewnych sytuacjach (gwałt, dzieci z zespołem Downa, itp.) i nawet może doprowadzić do sytuacji, w której rząd miałby kontrolę nad tym, ile dzieci kobiecie wolno mieć." To zdanie, przeczytane ponownie, powinno dać autorowi tematu orientację że jego leki już nie działają i trzeba zmienić na inne.

Gość aborcja w czasie porodu
a u ciebie autorze wszystko dobrze z głowa?😴

Gość joozio
tu jest blad. powinna byc mozlwosc odmowy przerwania ciazy przez lekarza, pod warunkiem, ze poleci inny szpital gdzie to zrobia.. ".. która zmusiłaby kobiety na mocy ustawy do zabicia dziecka w pewnych sytuacjach (gwałt, dzieci z zespołem Downa, itp.) i nawet może doprowadzić do sytuacj" tak nie bedzie, ale powinna byc mozliwosc aborcji - jesli kobieta tego chce w takich sytuacjach

Gość gryzik
szkoda ze obama nie jest prezydentem polski..