Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smierdząca sprawa

Czy to normale,że nowa prostownica śmierdzi po włączeniu??

Polecane posty

Gość Smierdząca sprawa

Kupiłam prostownicę REMINGTON i to jest moja pierwsza prostownica, dlatego nie wiem czy jest to normalne,ze smierdzi z niej jakby spalenizna?? czy to minie czy juz bedzie tak smierdzialo??

Gość kfcdfvdc
ja też mam remingtona i nic mi nie śmierdzi i nie śmierdziało pewnie masz popsutą

Gość jak jest nowa to zawsze
smierdzi

Gość ToJaaaaa
Moim zdaniem poprostu np. musiał w środku być włos... one strasznie cuchną

Gość wierka serduczka
Nie wiem, jak to jest z prostownicami, ale jak kupuje jakikolwiek sprzęt, który sie nagrzewa, to przy pierwszym uzyciu wydziela sie dziwny zapach. Nie jest to spalenizna, ale jakiś taki zapach sztucznego tworzywa podgrzewanego

Gość Smierdząca sprawa
coś Ty? Kurcze, ale ktos mi mowil,ze to minie, bo to sa nowe plytki itd. Juz sie boje,ze z moja jest cos nie tak, kupilam ja na allegro.

wlasnie tez wczoraj kupilam tej firmy. i dzis pierwsze prostowanie. smierdzi na pewno, bo jest nowa, musi sie ze tak powiem dotrzeć. a jka masz? :P

Gość OnaONAO
Odradzam prostownice bo niszcza wlosy niezaleznie od plytki jaka jest zastosowana. Radze kupic gruba, okragla szczotke srednicy ok 15 cm i nia prostowac wlosy na suszarke. Wlosy sie mniej niszcza a doidatkowo dluzej zachopwuja swierzosc.

Gość ToJaaaaa
Ja prostuje 10 lat włosy i mam piękne!! A moja kolezanka nie prostuje i ma tragiczne!! To poprostu zalerzy od nas samych... Jest tyle preparatów,że zniszczone włosy to efekt naszej nie dbałości... A prostownice "dzisiejsze" nie niszczą włosów...

Gość Smierdząca sprawa
Mój model to remington s2014, nie była droga, a słyszałam, że to jest dobra firma, jestem zadowolona z jej dzialania, bo ładnie prostuje włoski i nawet jak na pierwszy raz to nie mialam z tym problemow, tylko ten dziwny zapachmnie wystraszyl.

Gość kfcdfvdc
suszarka też niszczy włosy, szczególnie taka z niższej półki, a niestety takie często są kupowane z założeniem że suszarka to suszarka ja mam tą prostownicę z turmalinem i teflonem i nigdy mi nic nie smierdziało, kupiłam w sklepie

Gość Smierdząca sprawa
wąchałam właśnie etui na prostownice i z niego tez czuć ten dziwny zapach, więc to moze tą nowością tak czuć ;-)

Gość kfcdfvdc
etui śmierdzi Ci spalenizną????? pogratulować zakupu ;-)

Gość trtr
Ja mam Remingtona, działa bez zarzutu, ogólnie zresztą jestem bardzo zadowolona. Ale śmierdzi rozgrzanym teflonem. No chyba to nie dziwne że materiał ma swoje cechy, czyż nie? :D

Gość Smierdząca sprawa
trtr- no właśnie tak jak pisała trtr to jakby ten rozgrzany teflon, trudno jest mi to nazwac ten zapach, ale z tych płytek po rozgrzaniu na maxa tak czuć, ale ten sprzedawca ma same pozytywne komentarze i nawet osoby, ktore ze mna kupily ta prostownice sa bardzo zadowolone.

Gość hopsasy na sniegu
nie szkoda wam wlosow ?

Gość Smierdząca sprawa
uważam,że i tak wszystko niszczy włosy, niewazne czy sie prostuje czy nie, najlepiej jest co 2 miesiace lub nawet co miesic podcinac same koncowki, wtedy wlsy sa zdrowsze, a jak sie stosuje profesionalne kosmetyki do prostowania, to wloski sa gladziutkie i miękkie, uwazam,ze suszarka tak samo niszczy wlosy, jak pasemka, farbowanie, modeloanie, a nawet czeste mycie.

Gość kfcdfvdc
bardzo szkoda, dlatego je prostujemy autorko jeśli to tylko specyficzny zapach, poza tym działa bez zarzutów to raczej nie ma się czym martwić jeśli natomiast to ewidentnie spalenizna, to już gorzej...

Gość hopsasy na sniegu
wiec prostowanie dziala dobrze na wlosy ?? nie wiem w sumie ja swoje wylacznie myje i to max dwa razy w tygodniu

Gość Smierdząca sprawa
droga kfcdfvdc, to raczej ten specyficzny zapach, spalenizna inaczej by smierdziała, trudno mi jest to opisac, bo to moja pierwsza prostownica, ale teraz sobie przypomnialam, ze kiedys z mojej nowej lokowi podobnie było czuc,a teraz juz z niej nie czuc, wiec moze ta prostownica tez dojdzie do siebie. a jeszcze jedno pytanie, używasz lub czy używacie Panie jakiś kosmetykow do prostowania, moglybysciem i cos polecic?? ja dzisiaj zastosowalam tylko jedwab do wlosob, bo nic innego nie mialam.

Gość kfcdfvdc
jedwab chi farouka jest dobry, z drogeryjnych produktów to hot liss Loreal

Gość Smierdząca sprawa
ja stosuje wlasnie ten jedwab, kupuje go u mojej fryzjerki w takiej malutkiej buteleczce. nie bylam pewna czy sam jedwab wystarczy do prostowania.

Gość Smierdząca sprawa
A po jakim czasie moze zniknac ten zapach?? Kto mi moze jeszcze polecic jakies kosmetyki do prostowania?? i jeszcze jedno pytanie- czy spinacie wlosy podczas prostowania klipsami i kazde pasma po kolei prostujecie czy normalnie rozpuszczone wlosy??

Gość gooooa
śmierdzi! ja miałam tak samo.