Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgadzam się to żenujące

Przepis na czekoladę

Polecane posty

Gość zgadzam się to żenujące

a dokładniej ten blok czekoladowy. co zrobić by była twarda? tzn. nadawała się do krojenia? bo moja nawet na drugi dzień jest `gumiasta` :O podam przepis, może coś źle robię: (mała porcja) kostka palmy - rozpuszczamy na ogniu, dodajemy szklankę mleka, cukru i 3 łyżki kakao. Gotujemy ok 20 min. Po wsytygnięciu dodaję pół paczki mleka w proszku. Czy o czymś zapomnialam? zawsze solidnie czekam, aż wystygnie a i tak nie wychodzi :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
Bo to ma być mleko w proszku ! i kakao !i wtedy jest git !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz dodac troche maczki kuk
urydzianej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
najpierw dolewam mleko (to w płynie) a potem dodaję mleko w proszku, jak napisałam... kakao też dodaję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
z mączką kukurydzianą nie próbowałam, ale może rzeczywiście będzie wtedy gęsta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
zwykłego mleka się nie dodaje :) jak masz pół kostki margaryny kakao i mleko w proszku to nie ma szans wyjść złe. 1kg mleka w proszku spokojnie przyjmie całą kostkę masła i nic się nie stanie . przecież margaryna po ostygnięciu wraca do formy pierwotnej tj pólstałej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
ja mam przepis ze szklanką wody lub mleka w płynie i zawsze dodawałam mleko, bo bez była za tłusta i w sumie tez taka gumowata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
lillitka dzięki a to jakis sprawdzony przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
Podobno twardość można uzyskac dodając do czekolady trochę gipsu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
`Podobno twardość można uzyskac dodając do czekolady trochę gipsu` no tak gównarzeria ma ferie i wymyśla żałosne podszywy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
przynajmniej nie ma seksu analnego i zbierania kasztanów . :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
jpomagamy dzięki, ten przepis jest bardzo podobny do mojego tyle, że jest pół szklanki wody, a ja wzamian za to dodaję pół lub szklankę mleka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
w sumie moje kupsko może też imitowac czekoladę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
Ja pamietam tą czekoladę z PRL właśnie , mama ją robiła i raczej tam mleka nie było a jeśli już to bardzo mało :) ja opychałem się taką czekoladą bez dodatków :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
coś Ty, za chwilę na pewno powstaną topici typu `czy zaszłam w ciążę`:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
jpomagamy jesteś facetem? : O hehe szok! w takim razie kłaniam się nisko! ja też robię bez dodatków. czysta czekoladka jest najlepsza!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się to żenujące
`w sumie moje kupsko może też imitowac czekoladę` a gimgówna to tylko o gównach potrafią rozmawiać? czego was w tych szkołach uczą...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
sam nie raz pomagałem przy robieniu tej czekolady ahhahh zapychałem się mlekiem podczas robienia tej czekolady i mieszałem w misce mleko w proszku z kakao firmy E.Wedel z wiatrakiem na opakowaniu ach aż się łezka w oku kręci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz dodac troche maczki kuk
maczka / kaszka zageszcza ale nie jestem do konca pewna jak to wysuszyc, moze troche podpiec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jpomagamy
E tam żadnych mączek , to jak do zupy dodać rosołek zamiast mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×