Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszsyzjka

przewlekłe zapalneie strcza PROSTATA!!!

Polecane posty

Gość myszsyzjka

mąż ma 30 lat od 6 miesiecy sie boryka z problemem dzis uslyszal dignoze zapalenie strcza :( ma problemy z oddawaniem moczu seks jest tragiczny góra 2 razy w miesicu :( dostal leki jak mu naturalnie pomóc

Gość myszsyzjka

Gość gar45
Witam ! Ja walczę z ZGK już od 5 lat. Mogę się tu podzielić własnymi doświaczeniami z tej walki. Bardzo ważna jest tu wyrozumiałość i wsparcie partnerki. Ponieważ ZGK to bardzo upierdliwa dolegliwość dla faceta i trudno jest się z nią mu pogodzić.Niestety ma ona wpływ na na sferę sexualną ze względu na objawy a dodatkowo przez stres wywołany tymi dolegliwościami. Łatwo jest tu wpaść w depresje z tego powodu. Gruczoł ten niestety potrafi skutecznie uprzykrzyć życie. Ważna jest cierpliwość i aby się nie poddawać. Radzę jeżeli ,chcecie mieć jeszcze dzieci szybko się postarać bo ZGK wpływa na obniżenie płodności mężczyzny. Po podleczeniu i ustąpieniu ostrych dolegliwości ważne jest aby stosować się do zaleceń higieniczno-dietecznych które obniżają prawdopodobieństwo nawrotu i nasilenie dolegliwości.Trzeba zmodyfikować trochę dietę, unikać pewnych rzeczy no i stosować regularną aktywność fizyczną - jak najwięcej sportu. Najgorsze z mojego doświadczenia przy ZGK są do przetrwania miesiące zimowe , jak się robi ciepło zazwyczaj następuje znaczna poprawa samopoczucia. Czynniki zaostrzające objawy : - przechłodzenie organizmu - alkohol szczególnie piwo - długie siedzenie, długie jazdy na rowerze (ucisk na prostatę) - ostre przyprawy - słone jedzenie - kofeina - istniejące w organiźnmie inne infekcje - stres - nadmierna aktywność lub abstynencja sexualna. Ja próbuje oprócz zleconych przez urologa preparatów leczenia wspomagającego ziołami oraz terapii manualnej na wystepujące z ZGK dolegliwości kręgosłupa. Słyszałem też ,że pomagają regularne masaże tego gruczołu co po instruktażu specjalisty może wykonywać partnerka. Oczywiście do stosowanie pod warunkiem ,że gruczoł już nie jest tak bardzo bolesny. pozdrawiam

Gość gość
Wystarczy odpowiedni lekarz, który podejdzie do sprawy powaznie oraz indywidualnie, wiadomo jak to w dzisiejszych czasach bywa. Ja prostate leczyłem u lekarza www.urolog-gorecki.wroclaw.pl naprawde warto szybko zgłosić się do lekarza

Gość gość
Przy Kilińskiego w Częstochowie mogę polecić doktora Zenona Rudzkiego gdzie robił mi małoinwazyjny zabieg pomocniczy...