Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krysia975

Kochasz li swoj kraj ???

Polecane posty

Gość Krysia975

Kiedy opuszczalam przed ..... laty Polske, nigdy nie myslalam jak bardzo bedzie mi jej brakowac. Ludzi, historii, kultury. Dzis kiedy przyjezdzam, pierwsze moje kroki kieruje nad Wisle posluchac szumu wierzb, spiewu ptakow a potem oczywiscie pierozki, jablecznik, sernik. Nigdzie na swiecie nie moga sie pochwalic takimi wspanialosciami. Nigdzie nie ma tak szczerego narodu. I niewazne ze mowia, ze Polak pije, zazdrosci, leniwy ....... nie, trzeba wyjechac aby poznac ze to nie jest prawda. Kocham ten kraj.

Toż to oczywiście że kocham Polskę. Kiedy ja wiem, że to mój kraj dziecinnych lat, to jakże ja mam jej nie kochać? Serce mi się raduje, kiedy czytam taki teksty jak ty napisałaś. To jest miłość. Miłość do ojczyzny jest wyjątkowa i fenomenalna. Jedyna prawdziwa i szczera. Dlatego radujmy się i weselmy się, bo oto w Polsce mieszkamy. Kraju nad Wisłą, który nasi przodkowie własną piersią bronili. Ot co! p.s.: Sam stanąłbym do walki, gdyby doszło do napaści na Polskę! Ot co!

Gość Krysia975
Bardzo mnie ucieszyles. Pierwsza odpowiedz i co? POZYTYWNA .... A jednak ile razy widze jak Polacy wstydza sie za sa Polakami, zaczynaja mowic w angielskim jezyku a kiedy powiem prosze mowic po polsku, ja rozumiem, wtedy slyszy a wie Pani, bo ....... i tu zaczynaja sie rozne historie nie zawsze przychylne. Nasz ukochany Papiez nawolywal, wracajcie. Wracajcie gdzie Wasze miejsce....... O tak, suchy chleb ale miedzy swoimi. Ja wracam i wierze gleboko, ze wroci nas duuuuzo wiecej.

Oczywiście! To wszystko prawda! Przecież to w JEDNOŚCI siła, jakże mamy być dobrym, prawowitym narodem, kiedy każdy dba tylko o swoje 4 litery? Tutaj potrzeba koherencji, spójności, działań: zacnych i odważnych. Dla Polski, która dawała nam chleb i wychowywała, jak matka! To trzeba uszanować, zaoferować swoje ręce , jeśli są potrzebne. A nie uciekać.... Zostać! Wrócić! Zbudować! Ot co! Tak powstają wielkie mocarstwa. Polska jest wspaniałym krajem, ale trzeba ten kawałek kruszcu obrobić, żeby diament powstał, czysty i mocny. Żeby nikt nigdy więcej nie powiedział, że "Polska nierządem stoi". Niech się na naszych ramionach wesprze, a wtedy nie upadnie. Tak właśnie!