Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjjojojjoj

cytologia!!!!!

Polecane posty

Gość ojojjjojojjoj

Mam pytanie: nigdy nie miałam robionej cytologii i wkrótce mnie to czeka. Mam w związku z tym 2 pytania: -kiedy powinnam się na nie zgłosić skoro biorę tabletki anty (yasminelle). Wiem, że normalnie robi się je w 1szej połowie cyklu, ale co wprzypadku gdy bierze się tabletki? przecież wtedy cykl jest niejako zatrzymany???? -czy to boli? to pocieranie i pobieranie wymazu??? czy odczuwacie przy tym jakieś dolegliwości, dyskomfort???

Gość ojojjjojojjoj
ktoś poradzi?????

Ojoj, nic nie boli. Ja miałam wczoraj pobieraną i też biorę yasminn, druga połowa cyklu, ale doktor o to nie pytał, wiec chyba nie ma to znaczenia

Gość ojojjjojojjoj
może nie pytał, bo akładał, że przyszłaś na badanie "tak jak trzeba"???

Gość xdkd
Oczywiście, że przy tabletkach to nie ma znaczenia.

Gość A co to ma za znaczenie
Przecież ginekolog nie ma określić, czy mamy śluz płodny, ale sprawdzić czy nie mamy stanu zapalnego lub zmian onkologicznych..? Autorko-mnie też nic nie bolało. To chyba kwestia delikatności lekarza

Gość A co to ma za znaczenie
Swoją drogą to dziwne, że wypisano Ci wcześniej receptę na pigułki, a nie wykonano takiego podstawowego badania...

Gość ojojjjojojjoj
tabletki miałam wypisywane jak jeszcze byłam dziewicą więc badanie cytologiczne... :O teraz muszę je zrobić bo po pierwsze współżyję, po drugie już najwyższy czas a po 3 wykryto u mnie nadżerkę :(((

Gość ojojjjojojjoj
no to mam 3 odpowiedzi, że nie ma to znaczenia: 1. ZlotaAnia - "też biorę yasminn, druga połowa cyklu, ale doktor o to nie pytał, wiec chyba nie ma to znaczenia" 2. xdkd - "Oczywiście, że przy tabletkach to nie ma znaczenia" 3. A co to ma za znaczenie? i jedna przeciwna: Anielica z piekła rodem - "Najlepiej kilka dni po miesiaczce" - ale jak się bierze tabletki to przecież nie ma się miesiączki a jedynie krwawienie z odstawienia...

Gość pierwsze słyszę
że to trzeba robić w jakimś określonym dniu! Mi zawsze lekarz robił wtedy, kiedy się zgłosiłam - zwłaszcza po dłuższej nieobecności. Tabletki anty też nigdy w niczym nie przeszkadzały. No ale nie kłócę się - bo nie wiem. Natomiast jeśli chodzi o odczucia - to ostatnio w trakcie macica mnie "swędziała" (był kiedyś taki topic na kafe :-) ) - ale dosłownie - takie uczucie łaskotania w środku. :-)

Gość ojojjjojojjoj
no na większości portali info. piszą, że najlepiej zaraz po okresie... ale co jeśli okresu się nie ma bo bierze się tabletki????