Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabezka

opinie o pracy w sklepie Takko Fashion

Polecane posty

Gość gość
Powiem krótko: jak macie jakąkolwiek inną pracę to wybierzcie wszystko tylko nie Takko Fashion. To obóz pracy a wynagrodzenie podłe.

Gość gość
W każdym sklepie w Łodzi jest tak samo? Myśle nad złożeniem tam CV.

Gość gość
Po kilku latach pracy w tym sklepie uważam, że był to czas stracony. Tak jak większość, mam podobną opinię na ten temat. Zarobki śmieszne, zero premii, kwota rabatu pracowniczego opodatkowana, brak systemu motywacyjnego. Góra ciągle podnosi poprzeczkę, nie dając nic w zamian, a kierownictwo na sklepie włazi im w ty...ki, żeby tylko posadę utrzymać. Atmosfera kiepska, kierownicy regionalni z przypadku, mało wiedzą, tylko podróżują służbowymi autami w niewiadomych celach. Kadrowa absolutnie nie wie nic, na proste pytanie odpowiada po kilku dniach, jak uzupełni braki w wiedzy. I są wielce niezadowolone jak ktoś odważy się zadzwonić na służbowy tel, zamiast napisać emaila. w jednym zdaniu wyzysk, komitywa i fałsz. odzież jakosciowo gorsza od tej w lumpeksie w cenie jak z prestiżowych butików. N I E P O L E C A M

Gość gość
I aktywna sprzedaż- porażka bez jakiejkolwiek premii od sprzedaży !!!

Gość gość
Podpisuje sie pod tym ze ta sama kasa od kilku lat coraz wiecej obowiązków , ciagłe pretensje, tłumaczenie sie czemu sztuki sa niskie, dlaczego taki utarg, a i jeszcze aktywna sprzedaż ! Co to jest? Wszystkie sieciówki od tego odchodzą a Takko nagle sie obudziło - tylko szkoda ze bez prowizji od sprzedaży tak jak jest to w wielu sklepach, butikach gdzie od utargu wypracowanego mA sie procent .... Obowiązków coraz wiecej, kasa marna, regionalna wciąż wymyśla dodatkowe rzeczy, pochwał i motywacji zero, godziny pracy tez dają wiele do życzenia, ciagle po 12h po kilka dni z rzędu, przy tylu obowiązkach jest to naprawdę wyczerpująca praca, generalnie nie polecam.

Gość gość
w pełni się zgadza w powyższymi opiniami.. ZERO motywacji a oczekiwań niekończąca się lista. Tak na prawdę będąc sprzedawcą musisz ogarniać rzeczy należące do obowiązków kierownika. Aktywna sprzedaż - jak dla mnie bez sensu.. sensem byłoby gdyby firma dawała premie za to. A tak tyrasz z jęzorem na wierzchu ogarniając VM, dostawy, obsługę kasy, widzimisie regionalnych i oczywiście z każdym "dzień dobry" do klienta w pojedynkę przez kilka godzin samemu na sklepie o pow. ok 500m2. Za brak "dzień dobry" do każdego klienta będącego na sklepie otrzymuje się opierdziel. no i tak jak już ktoś wspomniał raportowanie dlaczego nie wyszły sztuki na paragon ani utarg... mam wrażenie, że i tak nikt tych "tłumaczeń" nie czyta. Nie dziwi mnie fakt, że stara załoga RL czy kierowników opuszcza progi tej firmy. A szkoda, bo fajnie się współpracowało z niektórymi osobowościami. Już nie wspomnę o cięciach etatów dla szeregowych pracowników.

Gość gość
Szukasz pracy? Zdobądź zawód! Zapisz się do Policealnej Szkoły Delta Edukacja na ulicy Szewskiej 17/1 w Krakowie! Posiadamy DARMOWE kierunki takie jak: - Technik Weterynarii - Technik Usług Kosmetycznych - Technik Rachunkowości -Technik Administracji - Technik Informatyk - Florysta -Opiekun Medyczny - Technik BHP i wiele innych Można zapisać się telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły. W szkole Delta Edukacja nie płacisz: - wpisowego - czesnego - za sesje egzaminacyjną -egzaminy zawodowe -legitymację, indeks -rezygnację -frekwencję oraz nie podpisujesz żadnej umowy! Nauka jest w 100 % darmowa! W szkole Delta Edukacja do zapisu potrzebujemy świadectwa ukończenia szkoły średniej oraz podania i dwóch zdjęć!

Gość gość
Pisać o tej firmie można wiele lecz niestety nic dobrego. W Ostrołęce poszukują kierownika lecz współczuję osobie, która obejmie to stanowisko mając pod sobą tak tępy zespół, który nie ma pojęcia o technice sprzedażowej. Jedyne co potrafi to gnębić nowych pracowników i mówić podłe kłamstwa za plecami do dyrektor regionalnej. Osoba, która tam pracuje najdłużej teoretycznie powinna zostać kierownikiem ale kierownictwo uznało, że jest za głupia na to stanowisko (w sumie słusznie) i kopie dołki pod każdym nowym kierownikiem z czystej zawiści. Poza tym poszukują również osoby jak piszą w ogłoszeniu na pół etatu ale niestety już nie napisano, że to umowa zlecenie za grosze. Do tego z takimi współpracownikami, że współczuję każdej nowej osobie

Gość gość
Zgadzam sie z wszystkimi ...Pracuje w Takko od listopada...fakt ze na umowie o prace..ale im dłuzej tym jest coraz gorzej..wynagrodzenie śmieszne...praca po 12h po kilka dni z rzędu..zero premii od 3 miesiecy pracujemy bez kierownika....a nasz regionalny wymaga od nas cały czas czegoś innego. Aż się nie chce do pracy chodzić...można śmiało powiedzieć ze nie szanują pracowników!!!

Gość gość
mówią jedno, robią drugie a oczekują jeszcze czegoś innego (odnośnie kierownictwa wyższego szczebla). no i trzeba się rozdwajać, bo rąk mało do pracy. jeden wielki cyrk.

Gość gość134567
jak można pracować 3 miesiące bez kierownika?!

Gość gość
Jak widać można...bo RL i Personalna nie mają czasu zrobić rekrutacji...☺lepiej przysylac sprzedawców z innych sklepów...

Gość yhmymn
pracuję niespełna 3 lata . Wymagają od nas tak dużo za tak mało. Albo i za nic. Nie mam ochoty robić z siebie durnia za takie pieniądze. Gdzie jakiś system motywacyjny? co mi z tych durnych konkursów ? na wszystkie sklepy wygrywają niemieckie . Konkursy w Polsce - wygrywa jeden sklep . Nie wspomnę już o premii za złapanie złodzeja ! ! też ci za to z wynagrodzenia sporą część zarypią. Jedyna nagroda za to co od siebie dajesz to satysfakcja .

Gość gość
Praca dla wytrwałych. Bardzo podziwiam sprzedawców bo odwalacie kawal roboty za psie pieniądze. A kierowniczki niektórych sklepów powinny zacząć doceniać swoje zesploy bo nagle obudzicie się z ręką w nocniku. tak, tak drogie damy ...czas się obudzić. Praca sprzedawcy to ciągły stres...towar, klient, sprzątanie, szkolenie nowego pracownika bo kierowniczka wielka dama wiecznie ma wolne jak nowych trzeba szkolić !!!! A gdzie motywacja? A no brak !!!! Bo i po co?! A gdzie dobre słowo od kierownika?a no też brak.. Bo i po co?! Sprzedawcy białe murzyny wszystko zrobić muszą!!! Takze życzę sprzedawcom abyście przejrzeli na oczy...bo nie warto tak się zazynac!!! I tak nikt tego nie doceni!!

Gość gość
witam pracowalam w sklepie takko i uwazam ze jest ok alez sa rowniez niedogodnienia czyli jak np zarobki jesli ktos pracuje na umowe o prace na okreslony czas to jeszcze w miare ok ale jesli prace ma sie na umowe o zlecenie nie radze poniewaz trzeba sie zacharowywac zeby cos miec z pensji co do osob czyli klimatu w pracy zalezy kiedy jest fajnie zgranie a nie kiedy spieta i nie ciekawa atmosfera

Gość gość
ja Wam powiem . Uciekajcie stąd!

Gość gość
Nie polecam tej pracy. Pracowalam.tam i dzięki bogu juz nie pracuje!!!!

Gość Kahgd
Pracowalam sklepie takko akurat ja sie spotkalam z nie milą atmosferą każdy był madrzejszy od ciebie I traktowal jak pionka zawsze bylo zle I za malo zero premii za prace , praca w presji akurat wiem ze niektore siedziby maja super bo to zalezy od kadry super grafiki tu jednak robilo sie coagle po 12 godzin nawet dzien wolnego po dwoch dniach pracy I powrot do domu byl tragedia bo z dziecmi dalo sie wykonczyc nikt nie zmenialgrafiku ciagle 12 12 zero dwoch zmian wiem ze Świecie itd ma elastyczne grafiki ja trafilam do chojnic kierwnik nie mogl wypisac waznych dokumentow a na kadrowa aby cos wypisala czeka sie pare tygodni nic na miejscu czy dokumenty do urzedow itd jeden wielki balagan .

Gość Kahgd
Pracowalam sklepie takko akurat ja sie spotkalam z nie milą atmosferą każdy był madrzejszy od ciebie I traktowal jak pionka zawsze bylo zle I za malo zero premii za prace , praca w presji akurat wiem ze niektore siedziby maja super bo to zalezy od kadry super grafiki tu jednak robilo sie coagle po 12 godzin nawet dzien wolnego po dwoch dniach pracy I powrot do domu byl tragedia bo z dziecmi dalo sie wykonczyc nikt nie zmenialgrafiku ciagle 12 12 zero dwoch zmian wiem ze Świecie itd ma elastyczne grafiki ja trafilam do chojnic kierwnik nie mogl wypisac waznych dokumentow a na kadrowa aby cos wypisala czeka sie pare tygodni nic na miejscu czy dokumenty do urzedow itd jeden wielki balagan .