Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMMA MIAAAA

DO MATEK NA URLOPACH WYCHOWAWCZYCH

Polecane posty

Gość MAMMA MIAAAA

HEJ! MAM PYTANIE.. CZY PODCZAS WASZEGO URLOPU WYCHOWAWCZEGO WASI MĘŻOWIE POMAGAJĄ WAM W PRACACH DOMOWYCH, MIMO, ŻE NIE PRACUJECIE? MNIE OSTATNIO ZACZYNA WKURZAC, ŻE MÓJ MĄŻ TRAKTUJE MNIE JAK SPRZĄTACZKĘ / KUCHARKĘ / PRACZKĘ NO I OCZYWISCIE OPIEKUNKE DO DZIECKA. NAPRAWDE JESTEM JUZ ZMECZONA I CZASEM TO NAWET NIE MAM SIŁY GO JUZ O COS PROSIC. A JAK JUZ PROSZE, TO OWSZEM CHCE POMOC, CZASEM POMOZE, ALE CZESTO ZAPOMINA LUB JEST ZMECZONY PO PRACY. A JA MAM DOSC TAKIEGO UKLADU! CHETNIE POSLALABYM GO NA WYCHOWAWCZY A SAMA WROCILA DO PRACY, GDYBY NIE KWESTIA PIENIEDZY... TO BY ZOBACZYL, CO TO ZNACZY ROWNOCZESNIE ZAJMOWAC SIE DZIECKIEM 24H NA DOBE, PRAC, SPRZATAC, GOTOWAC, PRASOWAC, ROBIC ZAKUPY. TO TYLKO POTWIERDZA MOJA TEORIE, ŻE FACECI W SPRAWACH WYMAGAJĄCYCH WIELOTOROWEGO MYSLENIA, TO CIENIASY :P

Gość mój pomaga
mamy dwoje małych dzieci. nie jestem w stanie wszystkiego zobic sama. Dzielimy sie obowiązkami.

Ja robię wszystko sama w miarę możliwości. Mąż też raczej mi nie pomaga. Ale ja też jestem taka zosia-samosia. Jak go ładnie poproszę to spełni moją prośbę:)

pomaga w miare swoich możliwosci i sił choc nie wymagam ale sie bardzo ciesze

Gość madara
niektórzy faceci tak mają - jak nie pokażesz im palcem to sam się nie domyśli. A zostaw go na cały jeden dzien z dzieckiem i powiedz żeby zrobił coś do jedzenie. Zobaczysz jak szybko doceni co masz do robienia w domu. Jeśli nie poskutkuje zrób to jeszcze raz i jeszcze raz - ale za każdym razem dokładaj obowiązków. Niby przypadkiem wieczorem nie pozmywaj naczyć (lub nie włóż ich do zmywarki), zostaw pranie w pralce albo choćby wyślij z dzieckiem po zakupy. Jak wrócisz zobaczysz zgona.