Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudne pytaniee

Emerytura, kazdy dostaje?

Polecane posty

Gość trudne pytaniee

Czy jak teraz moja mam jest bezrobotna a przepracowala w swoim zyciu jakieś 15 -20 lat to dostanie emaryture jak osognie wymagany wiek? Czyli 60 lat?

Gość Ups...........................
Musi mieć minimum 20 lat pracy.

Nieprawda.Dostanie jakąś emeryturę,odpowiednia do przepracowanych lat pracy. Składała o wyliczenie kapitału początkowego?

Gość trudne pytaniee
nie raczej nie skladała ale ma teraz 55 lat czy powinna cos teraz zaczac robic jest zarejestrowana w urzedzie pracy ale juz od dawna nie ma pracy :(

A może pracodawca to zrobił,zanim została zwolniona?Niech się zorientuje ( w ZUS-ie ),bo bez tego,ani rusz.:(

Gość trudne pytaniee
to znaczy ze jak teraz to złozy to bedzie wiedziala czy i ile dostanie emerutury w wieku 60 lat tak? przepraszam nie znam sie a mama sie tym wgogole nei zajmuej juz jest tak zalamana tym ze nie moze znależć pracy wiec ja chce jakoś pomoc.

Nie,nie będzie wiedziała,ile dostanie.Weź sobie wpisz w Google hasło: Kapitał początkowy,pewnie znajdziesz tam dokładne omówienie tej kwestii.Albo wejdź na stronę ZUS-u.Tam pewnie też piszą o tym. Teraz z praca jest ciężko.Zwalniają ludzi...Niestety :(