Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M_kaaaaa

Czuje, że cofam się w rozwoju

Polecane posty

Gość M_kaaaaa

Bezrobotna, w trakcie przerwy w studiowaniu, brak kasy na kontynuowanie studiów, brak perspektwy i ta dobijająca monotonność. Ktoś ma podobnie?

Gość ulllllllllllllllllllla
a dlaczego masz przerwe w studiowaniu?

Studiuję, ale pracę mam taką, że też czuję, że cofam się w rozwoju. Dlatego bardzo chcę ją zmienić. Myślę, że jestem w stanie sobie wyobrazić, co czujesz, bo też miałam momenty, gdy ani nie pracowałam, ani się nie uczyłam.

ok, nie zuwazylam ze odpowiedz jest w tym co napislas:)

moze sprobuj zaczac uczyc sie jakiegos jezyka, obslugi jakiegos programu, cokolwiek. jest wiele samouczkow chociazby dostepnych przez internet. zawsze w ten sposob sie roizwijasz a nie potrzebujesz do tego nakladow finansowych

Gość M_kaaaaa
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze czuje, że przez ten p*****ny kryzys nieczego nie dostane. Ciągle tylko zwolnienia, zwolnienia ! Nie mam pojęcia gdzie i jak sie zachaczyć. Chodzę, pytam i ciągle odprawiaja mnie z kwitkiem!

ja mialam tak po skonczeniu studiow. siedzialam pol roku w domu, w malym miescie, z ktorego prawie wszyscy moji znajomi uciekli juz. pamietam jeszcze kiedy kazdy dzien wyglada tak samo. sp[robuj to jakos przerwac.

Gość M_kaaaaa
Też myslałam o języku. Chciałabym ten okres aktywnie przeczekać. Wykorzystac tak, żeby w przyszłości zaprocentował. Myślałam o angielskim. W szkole troche się już uczyłam. Podstawy znam. Myślałam o jakimś kursie, ale płatynym. W kwestii finansowej w tym przypadku mogłabym liczyć na rodziców. Problem w tym, że w mojej miejscowości jest tylko jedna szkoła oferujące takie kursy - tyle, że nie chlubi sie pozytywnymi opiniamii.

Gość M_kaaaaa
Właśnie problem "małej miejscowości" tez mnie dotyczy.

M_kaaa a skąd jesteś? Proponuję hiszpański - na początek podstawy http://jezykhiszpanski.prv.pl/ Spróbuj pracować przez Internet może? A jeśli chodzi o brak kasy na szkołę - może postaraj się o jakieś stypendium socjalne, dofinansowanie itp...?

skoro rodzicow uda sie namowic na kurs to moze i na pokrycie kosztow dojazdu do wiekszego miasta? samej sprobowac z nauka tez mozesz. skoro masz podstawy to troche nauki i mozesz zapisac sie na kurs dla zaawansowanych za kilka tygodni. z praca rzeczywiscie jest ciezko teraz. ale taki stan nie moze sie utrzymac bez konca. moze nie szybko, ale w koncu musai sie udac.

Gość M_kaaaaa
Chciałbym pozostać anonimowa więc powiem, tyle, że Wielkopolska. Znalazłam kilka ofert pracy przez interent, wysłałam CV i zero odzewu. Hiszpański??? Kiedyś obiecałam sobie, że jak ogarnę angielski (praktyczy w dzisiajszych czasach) to dla przygoty i własnej satysfakcji zajmę się hiszpańskim :)

Gość M_kaaaaa
Z tą kasą na studia to nie będzie tak łatwo. W zeszłym roku uzyskałam licencjat wiec teraz chciałabym mgr, a na to trzeba już sporo kasy. Do tego doszłoby: dojazdy, jakiś nocleg przez weekend, wyżywienie itp a to już sporo kasy. Poza tym mam już dość proszenia o pieniądze - zwyczajnie mi wstyd. Chciałbym się wreszcie usamodzielnić. Albo przyjnjmniej mieć sporą cześć kasy na to wszystko. Tak żeby rodzice mogliby mi ewentualnie dołożyć, a nie odwrotnie.

A może wyprowadzka do innego miasta? Poszukaj gdzieś poza miejscem zamieszkania...

Gość M_kaaaaa
To byłby skok na głęboka wodę :) Nie wiem, czy mam na tyle odwagi. Nie ukrywam, że jeżeli znalazłabym pracę w najbliższym dużym mieście to to łączyłoby sie z przeprowadzką, bo odległość jest zabyt duża żeby przystać na dojazdy.

Ja jestem tchórzliwa i troszkę mi z tym źle, ale nie potrafię się przemóc, więc jeśli nie jesteś taką pieprzoną asekurantką jak ja ;) to GO FOR IT! Trzymam kciuki :)

Gość M_kaaaaa
Dzięki serdeczne!

Gość utrzymankaaaaaa
ja nie pracuje, nie uczę się- siedzę w domu na utrzymaniu męża. Co jamam powiedzieć w tej sytuacji? Nie dość,żemam doła, to jeszcze lenia,a o cofaniu się w rozwoju -nie wspomnę:-O

Kochaniutkie moje, nie można się łamać... Trzeba mieć pasję... I realizować ją.

Gość M_kaaaaa
Do ..... popieram - jak to się ma do tematu? Każdy ma swoje problemy, ale tu mowa o zupełnie innym, niż na załączonym obrazku :) W tym wszystkim głównym problemem jest fakt, że chce się dużo, ma się zapał i szczere chęcie ale z każdej strony napotyka się jakis problem.

Gość M_kaaaaa
Aha, ramagga - przeglądam stronkę o hiszpańskim ... zaczęłam nawet ćwiczyć ;p

Gość M_kaaaaa
Nie uwieżycie! Wczoraj sie żaliłam a dzisiaj telefon z propozycją pracy !!! Bóg jednak istnieje !!

Gość koza maxsymalna
uwierzę ale przez rz tylko -chyba jednak będzie zawiedziony moim celem jest przedłużenie gatunku ,kariera to sprawa drugoplanowa .Kto chętny? (stopka)

Gość koza maxsymalna
z taką ortogradią dziś przyjmują na studia ??/szok!! moim celem jest przedłużenie gatunku ,kariera to sprawa drugoplanowa .Kto chętny? (stopka)

Gość pracująca

Gość M_kaaaaa
hehe, faktycznie!!! Zdarzyło mi się. To z podekscytowania i ogólnie z szoku. Jeden błąd, który każdemu może się zadarzyć, a wy odrazu skreślacie człowieka. Tacy nieomylni? Nie ma to jak szybkie sprowadzenie na ziemie ! :(