Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ zmęczona mama _

mam dosyć takiego życia !

Polecane posty

Gość _ zmęczona mama _

Mam dosyć swojego życia.Jestem młodą mamą,sama wychowuje dziecko.Jestem matką 24 h 7 dni w tygodniu.Nigdzie nie wychodzę,nie spotykam się ze znajomymi.Siedzę ciągle w domu i czuje się z tym coraz gorzej.Nie mam z kim porozmawiać. O wyjściu z domu do koleżanki,na impreze,do fryzjera nie ma mowy.Nie mam z kim dziecka zostawić,Moja matka chyba robi mi na złość i kara mnie za to że mam dziecko więc powinnam teraz siedzieć w domu . Nie mam swojego życia.Wszystko kręci się wokół dziecka.Pranie ,sprzątanie,gotowanie,prasowanie,wszystko na mojej głowie jest ! Nie mam żadnych rozrywek,nie robie nic dla siebie.Kocham moje dziecko ale czasem mam już dość.Chciałabym jakoś odregować,zrobić coś dla siebie. Niestety nie mam jak... :( Dobija mnie już takie monotonne życie,ciągle to samo.Wstajesz rano ,dajesz dziecku jeść ,bawisz się z nim ,przebierasz,gotujesz obiad,sprzątasz... codziennie ten sam scenariusz. Czuję że jak nie zrobie czegoś dla siebie to oszaleję :(

Gość no bez przesadyzmu
rozumiem ze ojciec zrobił dziecko i sie zmył??

Gość _ zmęczona mama _
niestety ,dobrze rozumiesz ... obowiązki go przerosły ,nie potrafił znieść płaczu dziecka ,wychodził wtedy z domu zostawiając mnie samą :(

Gość sedzia zgred
no tzn ze na zlym czlonku cippke posadzilas to teraz niestety cierpisz,ale sa zlobki,przedszkola i opiekunki wiec do dziela!

Gość dlatego lepiej miec dziecko
ze sprawdzonym facetem i po slubie. Niestety.

Gość _ zmęczona mama _
niestety czasu teraz nie cofne ... stało się i trzeba myśleć o przyszłości. W moim mieście nie ma żłobków ,na opiekunke mnie nie stać,poza tym gdyby moja matka się dowiedziała ze wynajęłam opiekunke a sama poszłam do koleżanki czy na jakąś impreze to chyba by mnie zabiła ehh :(

Gość sedzia zgred
ale zawsze mozesz isc do pracy to tez jakas rozrywka i oderwanie sie od szarosci

Gość _ zmęczona mama _
Chciałabym iść do pracy ale z drugiej strony szkoda mi dziecko zostawiać :(

Gość sedzia zgred
a ile to Twoje dziecko ma?

Gość _ zmęczona mama _
niecały rok.

Gość sedzia zgred
no to rzeczywiscie szkoda,ale powiedz kolezanka zdna ci niepomoze?

Gość _ zmęczona mama _
Głupio tak prosić koleżanki żeby zostały mi z dzieckiem bo ja chce np iść do fryzjera . Kiedy np.muszę załatwić coś to wtedy tak na te 2 godziny zostawię ją z jakąś koleżanką ,ale na dłużej jest mi głupio się pytać...

Gość sedzia zgred
dziadkowie,rodzenstwo?

Gość dlatego lepiej miec dziecko
pomysl za to,ze dzicko szybko wyrasta i bedzie coraz latwiej. Postaraj sie cieszyc sie patrzac, jak sie teraz rozwija i staraj sie jak najsensowniej je wychowac - potem bedziesz to mile wspominac i odcinac kupony. Jakie ono bedzie w przyszlosci, to od ciebie zalezy. Znajomi sa albo ich nie ma, moga przeminąc, a dziecko zostanie, wiec warto sie przyłozyc. Wychowanie czlowieka to fascynujaca sprawa, dopiero z perspektywy czasu sie do tego dochodzi. Ciesz sie tym , ile mozesz.

Gość _ zmęczona mama _
moja mama ma swoje życie i wiem że gdy poproszę ją o coś to zawsze jest odpowiedź NIE. z drugą babcią (czyli mojego ex matka) nie utrzymuje kontaktu nawet. Siostra też ma swoje życie ,kiedy zadzwonie i powiem zostań z dzieckiem bo chce wyjśc tu czy tam ,to nie bo dzisiaj nie mam czasu ,wychodzę gdzieś itp...

Gość sedzia zgred
hm to tak jak u mnie prawie tylko ja rodzenstwa ani tesciow nie mam tylko matke i zone ale na szczescie dzieci odchowane juz prawie bo pierwsze bylo jak ja mialem 19 lat a zona 17.

Gość utrzymankaaaaaa
zrób sobie kolejne -będziesz miała ciekawsze życie:P

Gość _ zmęczona mama _
nawet nie mam z kim tego kolejnego dziecka zrobić ,bo nie mam życia prywatnego ... poza tym jedno mi wystarczy.

Gość stara zmarnowana
wspolczuje ci masz bardzo ciezko, a chcialabys cos zmienic, a tu znikad pomocy

Gość utrzymankaaaaaa
chciało się pieprzyć bez myślenia o zabezpieczeniu, to teraz baw:P Nauczka być musi. Wszystkie myślą,że ruchać się,to fajna sprawa, ale wychowywać, to babcia/dziadek/siostra/sąsiedzi -powinni:-O

Gość utrzymankaaaaaa
bo im się młodość należy i mają za złe wszystkim tym, którzy nie chcą zostawać z ich dziecmi:-O

Gość sedzia zgred
utrzymankaaaaaa twoj nick mowi wszystko.Poczytaj zanim cos napiszesz tepoto!

Gość a kto utrzymuje ciebie i
dziecko?

Gość utrzymankaaaaaa
tępotą może być tylko ta sierota, która nie wie, czym jest antykoncepcja i żali się teraz na swój podły los:-O A ludzie powinni jej współczuć i jechać po jej rodzinie za to, że bezczelnie nie chcą zajmowac się JEJ dzieckiem!

Gość _ zmęczona mama _
utrzymanka - czy ja cie prosiłam o zdanie ? skąd możesz wiedzieć że się nie zabezpieczałam ?! nie znasz mojej sytuacji więc lepiej zachowaj zbędne komentarze dla siebie... Ja nie proszę codziennie matki,babki ,sąsiada czy wujka żeby mi się dzieckiem zajmował ? Ale chyba raz na jakiś czas powinnam zrobić coś dla siebie ,mimo to że jestem matką.

Gość _ zmęczona mama _
Ojciec dziecka płaci alimenty , wychowawcze też dostaję ,finansowo jakoś sobie narazie radzę.

Gość powiem ci ze mi nikt
zupelnie nie pomagal, mama byla chora i jeszcze jej musialam pomoc. A mialam 2dzieci rok po roku. Maz w pracy od rana do wieczora . Ale to minelo, dzici urosły i jest fajnie.

Gość _ zmęczona mama _
no to teraz masz dobrze ,dzieciaczki już odchowane i w ogóle.

Gość utrzymankaaaaaa
zmęczona -gdybyś się zabezpieczała, nie byłoby "problemu", pt:DZIECKO;) A druga rzecz, podczas dobierania sobie kochasia, warto czasem też uruchomić mózgownicę i zastanowić się nad konsekwencjami wspólnych działań i pomyśleć, czy ewentualnie ów facet, z którym tak fajnie i beztrosko nam sie pieprzy, nadawałby się do roli ojca ( w razie, gdyby...). Jesli wzięłabyś także to pod uwagę, dziecko miałoby zapewnioną opiekę, podczas twojej silnej potrzeby "zrobienia czegoś dla siebie" :-O

Gość powiem ci ze mi nikt
no ale ty tez bedziesz miala niedługo dobrze. I bedziesz jeszcze te lata z sentymentem wspominac, choc w to teraz nie wierzysz.