Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zbuntowany aniolek

Dlaczego emerytow utrzymuje sie z moich skladek?

Polecane posty

Gość Zbuntowany aniolek

Dzisiejsi emeryci byli zbyt prymitywni, zeby skladac kase na funduszach emerytaonych. OK tylko dzisiaj powinni z tego powodu cierpiec, a nie zyc jak paczek w masle na nasza kase. glupie lenie i nieroby

przeciez placili...ja bym powiedziala,ze gospodarka sie nie rozwija i przez to ich pieniadze zginely

Gość Zbuntowany aniolek
to ich problem, nie moj

Gość kolejny taki sam temat
nudne się już robią te kserowane prowokacje 😴

teraz my placimy na obecnych emerytow,a za kilka lat nasze dzieci beda placily na nas

Gość bfd bdf bfd
Choćby dlatego że Ciebie będą utrzymywać składki pracujących gdy Ty będziesz na emeryturze.

Gość Zbuntowany aniolek
kazdy powinien placic za siebie. Nie chce, zeby moje dzieci na mnie placily. Nie podoba mi sie ten system

Gość bfd bdf bfd
Nie zmienisz tego i już. Co najwyżej możesz sobie składać na marne pieniądze w funduszu.

Zbuntowany aniolek a ty będziesz utrzymywana ze składek swoich dzieci proste

ale to wcale nie jest takie glupie co aniolek mowi...przemyslcie...jesli odkladasz co miesiac 500zl z pensji (liczmy najmniejsza stawke) przez powiedzmy 40 lat,to masz w wieku 65 lat 240 tys zl...i kto mi powie,ze przez kolejne powiedzmy 15-20 lat emerytury nie utrzyma sie z tego??niestetyy taki system pozera wiele kasy i wychiodzimy na tym,jak zablocki na mydle

Gość runaway77
"Zbuntowany aniolek a ty będziesz utrzymywana ze składek swoich dzieci proste" jasne 🖐️ dalej w to wierzcie, tak, jak w obietnice Tuska :D

Gość problematyczka19
DLATEGO UTRZYMUJESZ EMERYTÓW BO TY TEŻ KIEDYS BEDZIESZ EMERYTEM I BEDZIESZ CHCIAŁ ABY CIEBIE PAŃSTWO UTRZYMYWAŁO

runaway77 no jak ktoś nie będzie mieć dzieci to niech nie narzeka że ma niską emerytura bo ktoś musi na nią pracować

Gość geodezja
właśnie będzie inaczej teraz jesteśmy młodzi pracujemy ale państwo nas nie będzie utrzymywało jako emetytów bo będziesz dostawać to co sama wpłacisz na fundusz emerytalny czyli twoje procenty a dzisiejszych staruchów musimy utrzymywać a my jak będziemy starzy to pod most albo przytułku albo na dworzec rząd ci powie - nie wpłacałaś składek na filar to nie masz i spierdalaj

Gość tartaratra
bo tak dziala system emerytalny głąbie! twoja kasa na nich a na ciebie beda robic twoje dzieci i wnuki!

Gość geodezja
system emerytalny kurwa sie zmienił ! moje dzieci nie będą na mnie robić tylko moje dzieci będą odprowadzać składki na swoją emeryturę!

Gość a za kilka lat ty będziesz
utrzymywała się z naszych składek... Jezu nie rozumiesz, że tak właśnie działa nasze społeczeństwo?

geodezja system się nie zmienił został tylko dodany 2 i 3 filar ZUS nadal płacisz

Gość geodezja
bosz :-O wiem, że płacę zus bo trzeba dziadków utrzymywać wiem wiem wiem wiem ale moje dzieci już nie będą płacić zus

Mam taką nadzieję, takie pobożne życzenie, że do tej pory cholerny ZUS już padnie i mój dzieciak będzie składał sam na swoją emeryturę..

Nasze dzieci nie będą płaciły na nas, tylko na siebie, ale będą to robić we własnym zakresie, gdyż ponieważ wówczas nie będzie już ani ZUSu, ani OFE, wszystko plajtnie :)

\"Zbuntowany aniolek Dzisiejsi emeryci byli zbyt prymitywni, zeby skladac kase na funduszach emerytaonych. OK tylko dzisiaj powinni z tego powodu cierpiec, a nie zyc jak paczek w masle na nasza kase. glupie lenie i nieroby\" jak ci gówniarzu nakopie w dupsko to ci sie odechce takich prowokacji robic... kiedys byl taki system ze mlodsi placili na starych i nikt nie odkladal sobie w skarpete albo gdize indziej kasy-niby z czego mieliby starzy ludzie zyc teraz? 😠

Zbuntowany aniolek - i zobaczysz - przy odrobinie szczescia tez bedziesz kiedys stary, niezdolny do pracy a chcacy sobie jeszcze troche pożyć - i co, chcialbys przeczytac takie gówniarskie wypociny jakie żeś tutaj powypisywał????

Gość waznejhl/k
kupujmy tylko polskie produkty, tylko to nas moze uratowac!