Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tuśkaaa

Jak nauczyć szczeniaczka siusiana na dworzu?

Polecane posty

Gość Tuśkaaa

od kilku dni mam w domu 2-miesięcznego sznaucera miniaturkę. to mój pierwszy pasiak wiec dopiero uczę się jak się z nim obchodzić. jest uroczy ale siusia gdzie popadnie. hodowca od którego go kupiliśmy mówił żeby nauczyć do siusiania w jedno miejsce. koleżanka natomiast straszy mnie że jak go tak nauczę to potem ciężko będzie go oduczyć siusiania w domu. i nie wiem co robić. czy uczyć go siusiania w jedno miejsce czy od razu jakimś cudem uczyć go siusiania na spacerach. jest zimno więc moja pociecha nie chętnie wychodzi na dwór. będę wdzięczna za jakieś rady.

rokladasz w jakims miejsxcu i musisz go nauczyc sikac na te gazety pozniej jak juz pies bedzie po tych wszystkich szczepieniach i bedzie mogl wychodzic na dwor to zaczniesz chodzic z nim na spacery mniej wiecej w tym czasie kiedy siusial ci on w domu

Gość ollllllkia
pies do czasu podania 3 szczepionek przeciwko parwowirozie i nosówce nie może wychodzic wogóle z domu,szczególnie w dużych miatach te chooroby są bardzo popularne i smiertyelne dla szczeniaka.Czyli psiak do 1,5 mies nie wychodzi z domu.Weterynarz dobrze mówi aby psa nauczyć sikać w jedno miejsce,potem po okresie kwarantanny,psiaka wyprowadzaj zawsze od razu po jedzeniu i smaniu na dwór i chwal z radoscią ze załatwił sie na dworze.To potrwa kilka dni i pies nauczy sie:)

Gość ollllllkia
a koleżanki nei słuchaj,widocznie potem nie chciało jej sie kilka dni popracowac z psiakiem,albo nie ma psa:) i mówi bzdury:)Psiaki są bardzo mądre

Gość bambii 188
wytarzaj go w siuśkach i wywal na dwór;P brutalne, ale działa za chwilę zostanę pewnie zjechana przez osoby, które traktują zwierzaki jak porcelanę:/

Gość do_bambi
dzieciaka sobie w szczynach wytarzaj i wsadz do sedesu

Gość fwtertrey
na dworze, a nie na dworzu

Gość bambii 188
haha, mówiłam! śmieszy mnie, jak niektórzy traktują zwierzęta wypuść psiaka luzem i poobserwuj, co robi. wcinają odchody, tarzają się w nich i są szczęśliwe a wy chcecie, żeby piesek był czyściutki, pachnący i błyszczący śmieszne

Gość do_bambi
wsadz bachora w bloto albo resztki jedzenia, daj mu gowno do zarcia to tez bedzie szczesliwe

Gość ollllllllllllka
do bambii,wsopółczuję twoim zwierzętom i tobie , że zyjesz ze smierdzącymi zwierzakami:) Mój jakoś nie lubi tarzac sie w gównie:)

Gość ollllllllllllka
jak w cos wejdzie to sztywnieje i nei chce sie ruszac,obwąchuje się i denerwuje:)

Gość boski armando
nieladnie na dziecko mowic szczeniak. ale coz poradzic, wolny kraj! ;)

Gość bambi pewnie trzyma psa w
budzie na łańcuchu więc raczej się nie przejmuje. Gdyby za kilka lub kilkanaście tysięcy kupiła psa z rodowodem za własne pieniądze, pewnie inaczej by mówiła. Nie WOLNO do końca szczepień wypuszczać psa poza mieszkanie. I musisz przemeczyć się z tymi gazetami

Gość Tuśkaaa
tyle tylko ze ona zjada te gazety. nie chce na nie siusiać tylko je porzera.

Gość 3n33
jak widzisz ze zaczyna siusiac to go szybko przestawiaj na gazety i chwal

Gość bambi pewnie trzyma psa w
to kup w takim razie taki specjalny materacyk z podkładką, żeby nie przesiąkało (można kupić w sklepach z rzeczami dla chorych, taki rodzaj prześcieradła) i na tym każ psu się załatwiać