Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralinkaa

SUCHOSC POCHWY PO GRZYBICY ??????????????

Polecane posty

Gość pralinkaa

czy moze takie cos wystapic? jak temu zapobiec? bo przyjmowalam wszystkie leki jak lekarz zapisał i mysle ze juz pozegnalam sie infekcja, jednak jeszcze odczuwam suchosc, pieczenie u wejscia ... co to jest?

Gość pralinkaa
?????

Może być skutek uboczny leków przeciwgrzybicznych, poza tym przydałaby się kontrola, czy na pewno już po infekcji, grzybica niestety lubi wracać i trzeba ją dobrze doleczyć.Poza tym powinnaś po leczeniu przyjmować probiotyki, które odbudują florę bakteryjną pochwy-np. lactovaginal dopochwowo albo provag doustnie.

Gość pralinkaa
ale myslisz ze to ''pieczenie u wejscia do pochwy'' - przy stosunku moze byc spowodowane suchoscia po infekcji?

Gość niestety jeszcze nie po
skoro cię piecze, ale spróbuj przemywać srom płynem do płukania ust, na początku strasznie piecze, ale ulga jest natychmiastowa i wilgotnośc wraca :)

Gość niestety jeszcze nie po
a i używaj do podmywania płynu ginekologicznego lakcyd i clotrimazol do smarowania

Może być spowodowane suchością po infekcji, ale powinnaś się upewnić czy infekcja faktycznie została wyleczona.a i jeszcze jedno piszesz,że przy stosunku to od razu mi sie nasuwa czy Twój partner też był leczony, bo jeśli nie to będziecie się zarażać w nieskończoność.A i uprzedzam Twoja odpowiedż,że partner nie miał żadnych objawów-może nie mieć u mężczyzn grzybica przebiega bezobjawowo, dopiero długo po zakażeniu się objawia.

Gość Tibolla
Są 3 wersje, albo jesteś wyjałowiona po leczeniu i to przez to (powinno się kilka dni po kuracji odczekać z seksem) albo kuracja była za krótka i niestety infekcja nadal jest albo infekcja została źle zdiagnozowana i to nie była grzybica tylko infekcja bakteryjna i w związku z tym leki były nieskuteczne. W przypadku 3-cim należałoby zrobić posiew. A generalnie to spróbuj najpierw odbudować florę Lacibiosem femina, kup może Feminum żel i nie seksij się przez kilka dni.

wygrac z grzybicä pochwy nie zawsze jest latwo, wiem o czym pisze z wlasnego, niestety dosiwadczenia. Jesli nadal cie piecze to znaczy,ze infekcja jeszcze nie do konca jest wyleczona.Jesli chodzi o partnera to nie jest regulä, ze i on moze miec grzyba, ktörym cie zaraza. Przezwanie faceci nie maja zadnych objawöw a co za tym idzie zdnych grzyböw.Möj mäz mial kilka razy robiony wymaz i zawsze wygodzil dobrze, czyli bez grzyböw, a ja? ja ja sie leczylam ponad 2 lata... dzieki Bogu, wygralam z tym swinstwem. moja rada: zmien diete, zadnych cukröw i innych weglowodanöw. a zobaczysz, ze pomoze. powodzenia w walce monalisa

Gość pralinkaa
seks uprawiamy przez prezerwatywe wiec on mnie nie zarazil. skonczylam brac antybiotyki i wlozylam kilka globulek no NIBY przeszlo... moze sprobowac z tym lactovaginalem juz?

Gość pralinkaa
ogolnie chodzi mi czy zaryzykowac i przestac stosowac globulki dopochowowe na grzybka ..i zaczac''odbudowywac ta flore w pochwie?