Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziusiaaaa...

czy to mozliwe???

Polecane posty

Gość Madziusiaaaa...

TO MNIE INTRYGUJE moj facet nie mial komuni św, ani bierzmowania a wzioł ślub koscielny teraz jest oczywiscie dawno po rozwodzie ale jak to jest mozliwe wydaje mi sie ze niedali by mu ślubu bez tak warznych sakramętow wiem tyle od niego ze musiał podpisac papierek ,ze bedzie wychowywał swoje dziecko w wierze chrześcijanskiej .Moze to jakis inny kosciół no nieiwem ...

Gość Madziusiaaaa...
wieeeem wiemmmm masakraaaa jestem dyzgrafikiem i wiem ze mnie to nieusprawiedliwia..

Gość Madziusiaaaa...
sory dysgrafia :/

Gość Madziusiaaaa...
a tekze mam DYSORTOGRAFIe i to chyba na pierwszym miejscu wstyd...

Wystarczy jedna osoba która jest wierząca i ma sakramenty żeby udzielić ślubu kościelnego, właśnie ze względu na nią... Żeby ona pozostała przy swojej wierze i żeby Bóg pobłogosławił jej związek. A obie strony podpisują to, o czym mówiłaś, żeby właśnie niewiara współmałżonka nie przeszkodziła w nauczaniu czy wychowaniu dzieci w wierze katolickiej. To tyle kwestii wiary. A jeśli chodzi o rozwód- możesz co miesiąc brać ślub cywilny i się rozwodzić i nie będzie to miało dla Kościoła żadnego znaczenia. Bo tamten ślub nie jest dla nich ważny. Nie dostanie ślubu kościelnego tylko ktoś kto wcześniej taki brał a nie unieważniono małżeństwa ani nie został wdowcem. I włącz sobie słownik przy pisaniu postów... Ja błędów nie robię a i tak mam, bo literówki każdemu się zdarzają.

Gość Madziuniaaaaa...
Dziekuje za odpowiedz :) a gdzie sie włancza ten slownik?

Gość purpleday
Włancza się pewnie włancznikiem :P- to już jest błąd wymowy. Włącza!

Gość madziuniaaa
ha ha ha bardzo zabawne ale mnie to nie smieszy!!!

Ale purpleday ma rację, ostatnio widziałam zgłoszenie uszkodzonego telefonu w którymś z salonów, pani z obsługi napisała koledze "telefon się nie WŁAŃCZA" :) To już błąd językowy i tak się po prostu nie mówi, bez względu na to jak to zapiszesz- będzie błędne. W Firefoksie masz słownik automatyczny, w innych przeglądarkach- cóż, wpisz w google i poszukaj. Jeśli to problem, to posty w Wordzie pisz. I warto, bo potem można się dziwić że ludzie zwracają uwagę... mają prawo zwracać. A tak prywatnie polecam duuuuużo czytać- tak przyzwyczaisz się do poprawnej pisowni że błędy będą Cię razić.