Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka198322

szukam pracownika ZUS, mam pytanie

Polecane posty

Gość matko co za osiol
zadaj pytanie ;/ to ktos moze dopowie ;/

w ilu procentach zus pozytywnie rozpatruje odwołania od decyzji w sprawie tzw. fikcyjnego zatrudnienia kobiety w ciąży????

czy jeśli już podejmie taką decyzzje odmowną to żadna siła tego już nie zmieni i nie warto się odwoływać???

o jeszcze jedno pytanie a mianowcie -czy wszczęte postępowanie kontrolne często kończy się odmową wypłaty zasiłku dla ciężąrnej

Gość SanSan
ja przeszlam 3 kontrole jak bylam w ciazy plus jedna jak juz bylam na macierzynskim a co dokladnie chodzi, moze bede mogla w czyms pomoc

pracowałam 2 miesiące a póżniej poszłam na zwolnienie z powodu ciąży o której nie wiedziałam, w styczniu zwolnienie poszło do zus, do dzis piniążków nie otrzymałam, a gdy zadzwoniłam tam pytając o przyczynę pani poinformowała mnie ze zostało wszczęte postępowanie kontrolne i nie wieadomo kiedy się skończy i czy w ogóle dostanę jakieś pieniądze

Gość lilife
1.w ilu procentach zus pozytywnie rozpatruje odwołania od decyzji w sprawie tzw. fikcyjnego zatrudnienia kobiety w ciąży???? jesli bylas fikcyjnie zatrudniona...to lepiej nie odwoluj sie..bo w przypadku stwierdzenia fikcyjnego zatrudnienia...zus moze powiadomic prokurature o wuludzeniu nienaleznych ci swiadczen.... 2.czy jeśli już podejmie taką decyzzje odmowną to żadna siła tego już nie zmieni i nie warto się odwoływać??? jesli uwazasz, ze masz racje to sie odwoluj...ale wtedy ktos w zusie moze byc nadgorliwy i zaczac wszystko dokladnie sprawdzac.. 3.czy wszczęte postępowanie kontrolne często kończy się odmową wypłaty zasiłku dla ciężąrnej nie ma znaczenia czy jestes ciezarna czy nie...znaczenia maja fakty...czy ci sie ten zasilek nalezy czy nie...

Gość SanSan
to na co dostalas to zwolnienie skoro nie z powodu ciazy o ktorej nie wiedzialas?

Gość lilife
bylas faktycznie zatrudniona przez te 2 miesiace?....czy tylko dla zasilku?

lilife dziękuję, ale boję że nawet jeśli mam racje to i tak nie wygram a to będzie trwało i trwało a pieniądze z nieba nie spadają!!

SanSan dostałam zwolnienie l4, ale gdy podpisywałam umowę to nie wiedziałam że jestem w ciąży( to był 2 tydzień)

Gość lilife
czyli jesli faktycznie pracowalas to odwolaj sie...nie masz nic do stracenia...wprawdzie to trwa..ale kiedys ta kaske dostaniesz....i to z odsetkami...

odwołam się na pewno, i dlatego własnie stąd moje pytanie czy takie postępowanie kontrolne zawsze się musi konczyć negatywem, bo chyba zazwyczaj tak jest

Gość lilife
nie zawsze...jak masz racje...to przeciez wygrasz...mozesz udowodnic, ze pracowalas.