Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grazka29

ciaza a usg dopochwowe

Polecane posty

Ja starałam sie o dzidzie rok, czekałam dosyc długo z tym aby iść do gina bo 7 tyg., jak poszłam (to był poniedziałek) to wizyta wygladała tak: jak powiedziałam ze jestem w ciąży to najpierw zapytal sie czy to dlamnie jest problem, po usg i po badaniu, zaczoł wrzeszczeć, że ciąże to je chyba mam, ale urojoną, bo on widzi tylko nadżerke która trzeba wymrozić w środe. Ja wyszłam z tamtą i płakałam bo 3 testy robiłam tak długo czekałam bo bylam już pewna, a tu znowu nic. Ale w srode poszłam do innego lekarrz i .................. \"gratulacje Pani Kasiu jaet Pani w 7 tygodniu ciąży\", tak tam wyłam, ze jak wyszłam z gabinetu to kobitki pytały co sie stało, mój mąż myślał że znowu sie nie udało.

U mnie w 5 tygodniu ciazy lekarz znalazł 2mm coś,. Naszukał się długo i niestety nie mógł jeszcze potwierdzić ciąży na 100%. W obecnej ciąży w 7 tygodniu widziałam już serducho:-) Sporo zależy od sprzętu i checi lekarza. Mój tej mojej pierwszej ciąży to naprawdę się długo naszukał. W dodatku mam małą macicę i nie mógł na 100% stwierdzić czy już jest powiększona. Tak więc jak poprzedniczki trzymam kciuki:-)

dzieki dziewczynki za mile slowa, ja juz nie spie, zaczynam sie powaznie denerwoawc ta wizyta u gina, ale jestem dobrej mysli, w gdyni sliczna dzis pogoda sie zapowiada wiec na pewno bedziw wszystko ok. odezwe sie jak wroce do domku:))

Gość kamis25
grazka 29 z niecierpliwoscia czekam a wlasciewie wszystkie tu czekamy na jakies wiesci od ciebie, i oczywiscie trzymamy kciuki:)

Gość taktaktaktak
grażka gdzie jestes?? Przybywaj bo czekamy na dobre wiesci:):)

juz jestem, zmeczona, ale szczesliwa....a wiec mialam usg i nie widac jeszcze zarodka, ale widac juz \"echo pecherzyka ciazowego\"za 3 tygodnie mam kolejne usg i powinno juz wtedy bic serduszko:))) Gin powiedzial, ze wszystko jest bardzo donrze jak na taki stan bety:)))))

teraz mam mnostwo badan do zrobienia i dostalam zwolnienie z pracy na 2 tygodnie, ale nie dostalam zadnego leku na podtrzymanie, a bylam pewna, ze dostane:)) ale na pewno lekarz wie co robi:))

Gość kamis25
grazka29 GRATULUJE!!! teraz odpoczywaj a za 3 tyg uslyszysz serduszko swojego malenstwa:) pamietam ze u mnie na 2 usg bylo juz widac pecherzyk ale bez zarodka i dopiero na kolejnej wizycie bylo widac dzidzie:)

dzieki, mam nadzieje, ale myslisz, ze dobrze zrobil nie dajac mi zadnego duphastonu czy czegos na podtrzymanie, ja mu powiedzialam, ze juz raz poronilam, chyba wie co robi:))

Gość kamis25
wiesz co jakby cos bylo nie tak to wtedy cos bys dostaala a tak wydaje mi sie ze nie ma potrzeby, zreszta lekarz chyba wie co robi

Gość taktaktaktak
hejka:) no a nie mówiłam ze bedzie dobrze:) Trzymałysmy wszystkie kciuki za dzidzie:) A jakie badania masz zrobic?? Napsz to moze cos Ci podpowiem:)

Mam pytanie- dostalam od gina skierowanie na badania, ale to byl lekarz w prywatnej klinice wiec rozumiem, ze za badania musze zaplacic tak??

Gość taktaktaktak
no jak to jest skierowanie od prywatnego to musisz niestety zapłacic sama w laboratorium....a poza tym nawet od lakarza w przychodni panstwowej niewszystkie badania sa refundowane...ja ostatnio wydałam prawie 180 zł za badania przeciwciał w kierunku toxoplazmowy, rozyczki, cytomegalii i chlamydii...do tego dochodzi morfologia raz na miesiac no i jak cos potrzeba od czasu do czasu..kupa kasy mówię ci i badz przygowowana na duze wydatki...chyba ze zdecydujesz sie chodzic jednak panstwowo ale ja bym nie ryzykowała:) Ja za wizyte u swojego gina płace 100 zł do tego dodatkowo w specjalistycznym osrodku z rewelacyjna aparatura robiłam USG genetyczne w 12 tygodniu -koszt 220 zł a teraz wybieram sie w to samo miejsce na USG kardiologiczne -koszt bagatela 260...ufff szkoda gadac o kasie bo to najmniej i tak wazne ale lepiej wiedziec:) Pozdrawiam cie bardzo serdecznie:)

ja w 5 tydz+ 2 dni miałam już założoną kartę ciąży po zrobionym USG. Myślę jednak, że to kwestia sprzętu i lekarza.

o nie do przychodni nie pojde za zadne skarby haha, no to widze, ze juz w brzuszku "maly szczyl"kosztuje, a co dopiero bedzie jak z niego wyjdzie hahah:)) dzieki za odpowiedz kochana:))jejku jak mnie dzis bola piersi, masakra i wogole chyba sie za duzo najadlam, bo mi nedobrze:((

Gość taktaktaktak
spoko jedz sobie na zdrówko....:)jakbys miałą jakies pytanka to pisz, zagladam tu dosyc czesto...fajnie pogadac z kims normalnym :P

Gość kamis25
dokladnie, ja tutaj tez czesto zagladam wiec jak cos to pisz:) a jedz jak najwiecej poki mozesz bo ja przez pierwsze 3 miesiace prawie nic nie moglam jesc a jak juz cos zjadlam to podzielilam sie z ubikacja:) cale szczescie teraz juz wszystko wraca do normy:) moze dlatego przytylam dopioero 1,5 kg a jestem w 18 tyg, pozdrawiam

czesc dziewczyneczki jak dzis samopoczucie?? ja dzis bylam w laborat.pobrac krew na te wszystkie hormony itd, zrobilam sobie tez po raz kolejny bete, musze zobaczyc czy fasolka rosnie:)) dzis bede miala wyniki wiec napisze co i jak, jezeli oczywiscie chcecie wiedziec:D buziaki

odebralam wlasnie wyniki badan, beta-3076-robiona dzis rano, a w piatek bylo 1076, troche malo przyrosla tak mi sie wydaje, zaczynam panikowac, progesteron-76,43.

Gość kamis25
grazka29 spokojnie na pewno wszystko jest ok, jezeli chodzi i bete to ci nie doradze bo naprawde sie na tym nie znam, ale trzymam kciuki, a o ile powinna wzrosnac??

Gość manna30
Witajcie. ja też chodzę do prywatnego lekarza (obecnie 22tc) i na początku płaciłam za badania, ale jak przysżła konieczność chodzenia do specjalistów typu diabetolo, to poszłam do lekarza rodzinnego z prośbą o skierowanie, by nie płacić za wizytę. u mnie 8 dni po braku spodziewanej @ było na usg widać pęcherzyk i zarodek (a wcale nie mieszkam w ogromnym mieście by mieli takie nowoczesne sprzęty), dlatego dziwi mnie, że u większości z Was nie było nic widać. pozdrawiam i powodzenia

Gość o tym ...

hej wam!mam podobny problem zrobiłam test nawt dwa i pokazały ciąże a jak poszłam do gina zrobił mi usg dopochwowee i powiedział że nic nie widać i kazał przyjsc za dwa tyg!!!!!!!strasznie sie boje ze to ciąża pozamaciczna