Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulszka

Wścipski sąsiad- najlepszy monitoring osiedla!!!

Polecane posty

Gość anulszka

Witam wszystkich! Zapraszam do dyskusji o naszych sąsiadach!Takich którzy wszystko o wszystkich wiedzą, kto z kim śpi, kto gdzie pracuje i którym wszystko oczywiście przeszkadza! Ja właśnie takich mam... ale to nie koniec...ci sąsiedzi to moi teściowie...:( mieszkają klatkę obok i nic im nie umknie! wiedzą co jemy, kiedy mamy impreze, kto nas odwiedza! czasami już nie mogę! :(

Gość terefereaaa
hehehe to się wrobilaś :P i o kochanku to se mozesz tylko pomarzyc :P

ja mam takiego sąsiada co prowadzi inwigilacje kiedy przychodzi do mnie paczka, i nawet wie od kogo :P wszystko musi wiedzieć stoi pod drzwiami i podsłuchuje , dzwoni do straży miejskiej że coś nie tak z naszym koszem na śmieci, co chwile chodzi do urzędu skarbowego ponieważ rzekomo mój ojciec zatrudnia ludzi na czarno, wymysły z kosmosu, ale jaki to ma cel ?

przed osiedlem mamy parking, który jest nasz tylko częściowo bo część terenu nalezy do miasta! wiec według prawa nie mozemy go ogrodzic i parkowac moze każdy! oni o tym wiedza ale nigdy sie nie pogodzą! jak tylko ktos stanie na parkingu dostaja szału, wzywaja policje- i za każdym razme konczy sie tak samo... szkoda ze ich nikt nie obciążył nieuzasadnionym wezwaniem!

albo inny motyw! pod nami mieszka młode małżeństwo z dzidziusiem! często majaą gości... pół biedy jak to przeciętni nie za grubi nie za chudzi i nie za wysocy... gorzej jak jakies karczki przyjada to teściowa ma atak! to bandyci i oszuści! na dodatek ci sąsiedzi maja wypożyczalnie samochodów a to juz przegiecie bo czasem klienci odwoża jakies auto pod blok i jedno miejsce mniej na parkingu! ostatnio przeszła samą siebie! stwierdziła ze to oszusci bo pewnie tam ich cała chmara mieszka bo jak odkreca wode o 7 rano tak zakrecaja o 9 !!! i pewnie za to nie płacą! a na dodatek mają starą baterie i ona cały czas piszczy jak jest woda odkręcona! boże ile można... dodam że teściowie nie mają 85 tylko 60 lat... co bedzi edalej... aż sie boję!

Gość a co to znaczy wscipski

Gość eliza moliza
w bloku na parterze mieszka facet, który wszystko monitoruje kiedyś wrzuciłam do pojemnika na śmieci folię ze śmieciami a ten dziad powiadomił straż miejską że wrzucam śmieci a nie jestem lokatorką tego bloku :-O pilnuje śmietnika kurwa :-O ludziom sie naprawde nudzi

tylko że ja sobie sama w kolano strzeliłam! kupilismy z mężem mieszkanie w nowym bloku! mąż mieszkał na z rodzicami w innej miejscowości a właściwie wiosce( stad pewnie te zwyczaje teściów) i w sumie stwierdzilismy ze rodzice sobie rady sami nie dadzą a jezdzić 30 kilometrów co drugi dzien to bedzie nie za dobrze wiec namówilismy ich na mieszkanie w naszym miescie... pech chciał ze było jeszcze wolne na naszym osiedlu...

Gość ortografia44444
pisze sie wścibski. wieśniaku

u nas nie potrzeba wścibskich sąsiadów. Jako wspólnota mieszkaniowa założyliśmy w zeszłym roku dzięki pomocy sklep.delta.poznan.pl monitoring bloku, a spółdzielnia ze swoich zasobów zamontowała monitoring na parkingach. Może akurat mam takie szczęście że w moim bloku nigdy nie było inwigilacji sąsiedzkiej, ale monitoring chcieli wszyscy. Od tego czasu jest po prostu bezpieczniej.

Ja mieszkam w bloku i mam bardzo fajnych sąsiadów. Wszyscy w mojej klatce się ze sobą lubią i nie ma żadnych nieprzyjemnych sytuacji. A jak ktoś gdzieś wyjeżdża na dłużej to zostawia innym sąsiadom klucze na wszelki wypadek, a wszyscy sąsiedzi zwracają uwagę na to czy coś podejrzanego nie dzieje się pod nieobecność właścicieli mieszkania.