Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kub cg b

obywatelstwo brytyjskie

Polecane posty

Gość kub cg b

jak to jest czy jak sie ma brytyjskie obywatelstwo to trzeba wtedy zrezygnowac z polskiego?

Gość z tego co wiem to tak

Gość nienienie
Nie trzeba rezygnować...Prawo polskie dopuszcza posiadanie dwóch obywatelstw... Pozdrawiam

Gość oczywiscie ze nie mozna
ot tak sobie zrezygnowac z polskiego obywatelstwa. mozesz miec dwa - ale jak chcesz miec tylko brytyjskie to musisz napisac podanie do prezydenta i on po rozpatrzeniu tego moze sie nie zgodzic zebys sie zrzekla polskiego obywatelstwa. ale po co sobie komplikowac lepiej poprostu miec dwa i tyle

Gość a jakie trzeba
spelniac warunki aby sie starac o obywatelstwo brytyjskie? Co nalezy zrobic?

Gość mama planujaca
trzeba byc tu co najmniej 5 lat i od rolu miec rezydenta - tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co pamietam. Ale warto jeszcze sprawdzic na stronce bo moge sie mylic

Gość jaastas
moja koleżanka dzwoniła do nich z prośbą o przesłanie papierów do ubiegania się o status rezydenta i powiedziano jej że to już nie obowiązuje i że może się od razu starać o obywatelstwo..

Gość mama planujaca
no to dziwne ze takich info nie ma na ich stronie a wrecz przeciwnie podaja linki do sciagniecia tego formularzu.... moze jednak kolezanka cos zle zrozumiala?

Gość jaastas
trzeba mieć ukończony kurs ang ESOL który kończę w tym roku:) jeszcze rok i chyba będę się starać.. Na stronie home office piszą że aplikacja na jedną osobę kosztuje 655funtów ale dla pary 735f.

Gość no troszke sie cenia
chcialam miec brytyjski paszport bo duzo podrozujemy i w wiekszosci krajow nie potrzebowalabym wizy tak jak z polskim paszportem ale skoro to tyle kosztuje to musze to jeszcze skalkulowac

pytanie dotyczace Life in the UK test, ktory tez jest warunkiem ubiegania sie o citizenship- czy ma ktos moze informacje na temat centrow, w ktorych te testy sa przeprowadzane??

Gość jaastass
kurcze,otwiera sie nie to co trzeba. Wpisz w wyszukiwarkę live in the uk test,dale poradzisz sobie jak znasz język

Gość jaastass
0800 0154245 informacji udzielą ci również pod tym numerem

juz znalazlam...ale dzieki...a jezyk znam- esol level 2 teraz robie kurs jak uczyc obcokrajowcow angielskiego

Gość jaastass
będąc na poziomie esol 2 uczysz sie jak uczyć ang innych? ja jestem na esol 1 i uważam że na to jeszcze stanowczo za wcześnie.Chyba że robisz kurs tylko dla papierka a tak naprawdę język znasz dużo lepiej.. A co to za kurs jest jeśli można wiedzieć?

No ja mysle, ze moj angielki jest na tyle dobry, zeby ukonczyc ten kurs, polecila mi go z reszta moja nauczycielka z college'u bo nie bardzo wiedzialam co robic po ukonczeniu esol. Kurs nazywa sie Teaching English as a Foreign Language

Gość jaastass
Dzięki,tez nie bardzo wiem co robić dalej,nie chce mi sie zaczynać kolejnych studiów,jedne skończyłam w Pl i okazały sie bezużyteczne..

tak samo jak moje...:) tzn nie chce pracowac tu w swoim zawodzie bo jest marnie platny:) kursy robie nie tyle dla papierka co dla przyjemnosci i wlasnej satysfakcji...skoncze ten, poszukam nastepnego