Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agrafkaa

jak mozna smacznie wykorzystac same bialka z jajka??

Polecane posty

Gość agrafkaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bfd bdf
Bezy zrób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agrafkaa
no wlasnie tylko to do glowy mi przychodzi ale moze cos innego ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosanki
krem czekoladowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nudnotudzisiaj
może kruszawca z pianką na białkach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beza na ciasto z owcami
np pianki do zupy nic białka możesz zamrozić i po rozmrożeniu spokojnie wykorzystać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
Możesz zrobić babkę na białkach: 4 białka 3/4 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki masła, masła roślinnego lub margaryny Ubić pianę z białek, stopniowo dosypać cukier. Połączyć delikatnie z mąką, proszkiem i roztopionym masłem. Piec w 180 st. C ok. 45 min. Keksówka ok. 25-30 cm. Można do tego ciasta dać bakalie i wyjdzie keks, a można wylać na blaszkę ok. 3/4 ciasta białego a do pozostałej części dodać kakao i trochę mleka tak aby kakaowa masa niała taką samą konsystencję co biała. Piec tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×