Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l4...

które mamuski maja L4 od 1 grudnia 2008?

Polecane posty

Gość l4...

Jak to jest z tym L4 przez 33 dni placi pracodawca czyli pierwsze pieniadze z zusu powinnam dostac za styczniowe L4 ?? A w grudniu isc po wyplate do pracy??

Gość l4...
czyli np. wasze l4 wynosi 1000zł To w grudniu poszlyscie do pracy po wyplate, a w styczniu juz z zusu te 1000zł i za luty tez juz 1000zł mam l4 21 dniowe. Pytam bo u mnie jest cos poplatane a nie chce dzwonic do zusu.

a ja jestem na L4 od listopada,zwolnienie oddaje do zakładu pracy i on przelewa mi co miesiąc wypłate,pierwsze 33 dni płacił zaklad a od tego czasu zaklad posyla moje L4 do Zus-u a Zus przelewa chorobowe do zakladu i tam robią mi przelew,mam wszystko terminowo i bez zadnego zawracania sobie glowy ZUSem-od tego mam pracodawce!

ale tylko wtedy, kiedy pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób jeżeli jest mniej, to zus płaci sam

tak jak pisze Rafinka jak jest zakład zatrudniający dużo osób to wszystkie sprawy przechodza przez zakład i z zusem nie masz nic do czynienia ale w przypadku mniejszych firm to pierwsze 33 dni l4 płaci pracodawca a potem juz pieniazki przychodza z zusu ale nie licz ze to bedzie taka sama kwota jak wynagrodzenia bo jesli wczesniej mialas mniejsza pensje to podstawe chorobowego ustala sie na podstawie 12 m-cy przed pierwszym l4