Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zorientowana

Kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę dla malucha?

Polecane posty

Gość nie zorientowana

I co kupowalyście? To moja pierwsza ciąża i nie mam się kogo poradzić

Gość nie zorientowana
up up up

Ja kupowałam wyprawkę dość późno(biorąc pod uwagę kobiety z tego forum :)) Bo pod koniec 8 miesiąca.Może dlatego że pierwszą ciąże w 14 tygodniu poroniłam a druga była b.zagrożona. Nie kupowałam sporo ciuszek (założenia że goście przyniosą :P,i dobrze bo miałam naprawdę tonę ciuszków!). A jak kupowałam to na 56/62-bodziaki,kaftaniki,śpioszki,pajace,skarpetki. Kupiłam również trochę pieluch tetrowych. Na końcu zostawiłam łóżeczko,pościel,materac.Wózek kupiłam po porodzie (wystarczyło tylko odebrać ze sklepu bo miałam już wybrany)

ja zamierzam poczekać z kompletowaniem wyprawki do połowy ciąży albo do ostatnich tygodni 2 trymestru - wtedy zdążę powolutku, bez pośpiechu wszystko kupić. będę też już wiedziała dla kogo - synka czy córeczki :)

ja też póżno kompletowałam wyprawkę - zakupy zaczęłam robić ok. 8 miesiąca ciąży. Nie chciałam zapeszać, bowiem pierwszą ciążę straciłam :(

zyrafa dluga czytalam na ktoryms z forum ze jestes polozna, moze doradzisz mi co zabrac do szptala i w jakiej ilosci dla dziecka urodzonego 25 maja? ja mysle zeby zabrac body i pajacyki i czapeczki, bo bedzie cieplo no i oczywoscie kocyk do okrycia.

Gość estaszia
a kiedykupujecie cos na zaawansowana ciąże? ja planuje poród na póżne lato więc koniecznie będzie potrzebna sukienka. A do końca wiosny jakos myslę zmieszcze się w stare za duze dzinsy.