Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

kopytka i kluski

Polecane posty

Gość kruselka

dziewczyny co robie zle . Co chce przygotowac wczesniej na obiad kluski lub kopytka tz jakies 2h wczesniej. To te cholery tak mi sie przykleja do deski ze nie moge ich odkleic:( nie wiem moze za malo maki daje ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta i kwas
a podsypujesz mąką?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bo ciasto nie moze lezec
2 godziny!! robisz i gotujesz. Potem mozesz co najwyzej odgrzac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kruselka
jak rozrobilam ciasto przyznam sie ze troche kleilo mi sie do rak to dodalam troszke maki ale nie za duzo . Bo boje sie ze beda twarde . I jak juz uformowalam kopytka to posypalam deske maka. Moze ja robie zle te ciasto ?ciasto chyba przy rozrabianiu nie moze kleic sie do rąk??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
moze masz za cieple ziemniaki?ja zawsze gotuje je dzien wczesniej ,przeciskam przez praske i do lodowki.Potem wyrabiam z mąką i jajkami i zaraz gotuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kruselka
no tez fakt ze byly ciepłe. Czyli jednym słowem zle je robie. Ale ze mnie kucharka od siedmiu bolesci :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Polecam st.Albans
moze nieumiejetnie wyrabiasz ciasto.?to wazne aby make wgniatac a nie rozrabiac palcami..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klusia1969
ciepłe ziemniaki nie mają na to wpływu ,ważne jest szybkie wyrobienie ciasta i po ulepieniu kluseczek najlepiej je zaraz ugotować lub podgotować a potem odsmażyć lub na chwilkę na wrzątek.A też ważne jest jaki gatunek ziemniaków czy wodniste czy bardziej kleiste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo ciasto surowe nie moze
lezec. trzeba je od razu gotowac!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
Ciasto się rozpływa lepiej ugotować od razu po ugotowaniu polać trochę olejem żeby się nie posklejały i odgrzać kiedy będą potrzebne nawet następnego dnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koralikzielony
moje zawsze poleżą nieugotowane na desce a na desce mam rozścielona ściereczke. poleżą nawet kilka godzin-trzeba je też przykryc sciereczka,żeby nie obeschły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość HALINKA1950
BO NAJLEPI JAK SIE KUPI TAKIE GOTOWE KLUSKI-W BIEDRONCE SO PO NIECAŁE CZTERY ZŁOTE-TYZ SMAKUJO DOBRZE. I MNI ROBOTY JE, KTO BY W DZISIEJSZYM ŚWIECIE MIOŁ CZAS NA GOTOWANIE,TYLY ROBORTY JE ZE TRZA SE ŻYCIE UŁATWIOC.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klusia1969
Do HALINKA1950 to sobie kupuj gotowce jeśli Ci smakują to ok. gotowe gumoklejzy to ni to samo co zrobione w doma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×