Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worek złota

macie juz imiona dla swoich dzieci wybrane? te co rodza wiosna lato

Polecane posty

Gość chaccaroni macaroni
a teraz wysyp: huvbertcikow, norbercikow a mi sie bartosz podoba, no ale zdrobianle bartek

Gość a możeeeeee
bartosz bardzo ładne imie

Gość gala12345
Które imię według was jest najładniejsze : Karina, Lena, Lilianna ( czyli lila albo lili ;) ) a może Balbina ?

Gość ja dziecko nazwe
Liliana !! Uwielbiam zdrobnienie Lili :)

bardzo bardzo dawno temu była taka wieczorynka - pacynki z głowami z ping-ponga - "Ptysz i Balbina" :D

gala oczywiscie ze lilianna... moja corcia tak ma!!!

Gość gala12345
Ale, które najładniejsze ;) ? Oczywiście możecie dawać swoje propozycje :)

Gość kolejny temat o imionach
Wiecie co, jak czytam te wasze typy nieoklepane, jedyne w swoim rodzaju - Balbina, Apolonia, Marlena, Janka i Blanka, to naprawde wole mieć jedną z trzech Oliwek w przedszkolu. I myśle, ze taka Julka czy Oliwia bedą sie też lepiej czuły jak bedzie wiecej takich imion, bo wtedy wiadomo, ze sie podoba, niz jedna w kącie Balbina.

Gość gala12345
Myślicie, że ludzie mylą Lilianne z Lidią ? I mówią np. Lidka zamiast Lila ?

Karina - ze względu na "r" małe dziecko może początkowo przedstawiać się Kalina - tak też mogą wołać dzieci w przedszkolu Lena - super dla nastolatki, małe Lenka ale dorosła np Pani Dyrektor Lena - hmm.. Liliana - Mała Lili, nastolatka Lilka a dorosła Liliana... ja to bym mixa zrobiła mała Lili a nastolatka Lena :D ale to jednak nie przejdzie...

Gość gala12345
Kolejny temat o imionach... Ja wcale nie twierdzę, że imię Balbina jest najcudowniejsze po prostu ostatnio się z takim spotkałam, a że nie spotykam się z takim imieniem za często pytam co inni sądzą o imieniu Balbinka. Czy np. nie jest śmieszne według Was ?

Gość anka12345
ja chcialam zeby nasz synek mial na imie Tobiasz ale maz nie chial i jest Wojtek a dla dziewczynki mialam imie Maja albo Jagoda podobaja mi sie jeszcze Remigiusz i Nina

Gość ja dziecko nazwe
Ja zdecydowanie wolalabym miec Lilę niż Oliwie czy Julie. Nie lubie imion z kosmosu, ani tych z zagranicznymi nalecialosciami typu Nicole czy inna Dżesika, kiedys Julia podobala mi sie bardzo, ale od momentu gdy co piata dziewczynka ma takie imie to jakos mi zbrzydlo i wcale nie wydaje mi sie juz ladne. Imie Helena tez jest ladne.

Gość gala12345
Mi się tez nie podobają imiona typu : Dżesika, Nicoletta, Nicola itp. Ładne jest jeszcze imię Hania według mnie. Mi się podoba imię Amelka i Oliwia, ale rzeczywiście tych imiona jest teraz strasznie dużo. A co myślicie o imieniu Inez ?

Ja absolutnie nie potępiam nikogo kto chce nazwać dziecko Balbina. po prostu przytoczyłam tak, jakbyM to zrobiła dla Apolonii, Janki, Konstancji itd.... Nie chciałabym jedyną w szkole Konstancją np. Mnie sie osobiście nie podoba Balbina. A jeśli chodzi o Lena, Lidka, Liliana to chyba najbardziej Lidka. Chyba Lidka w ogóle robi sie modna

Inez też przecież nie polska :)

Gość ja dziecko nazwe
Ja planuje wlasnie dac dziecku na imie Hania, od bardzooo dawna mi sie to imie podoba, ale niestety tez coraz popularniejsze sie robi. No i apropos jeszcze tego, ze to kiepsko byc np. jedyna Helena w szkole, ja tam tego tak nie odbieram, wstydzilabym sie gdybym miala na imie Dżesika badz Andżelika, ale jak imie jest ladne, a nie wybrane na sile by mialo cos z zagranicznosci, to czemu nie.

Gość gala12345
Kolejny temat o imionach... Ja nie wiem co myśleć o imieniu Balbinka. Nie nazwę tak dziecka, ale zapytać się innych co sądzą o tym imieniu zawsze można.Tobie się np. nie podoba :) Wiem, że Inez to nie polskie imię, ale jakoś tak brzmi normalnie. A co do Lidki to mi się nie podoba dlatego pytam czy ludzie mylą Lile z Lidką ?

Gość worek dawaj janinę
Janin zupełnie nie ma, a ma sliczne zdrobnienia, chocbyJaneczka, poza tym ma odpowiedniki miedzynarodowe, a nawet jak piszesz po polsku nie na rz czy sz.

Gość gala12345
Ja mam na imię Angelika ;) no cóż ja sobie go nie wybierałam ;) mi się raczej nie podobają zagraniczne imiona ( oczywiście są wyjątki ) Wolę Inez niż Dżesike lub Nicolette.

Ile postów tyle opinii :))

Gość ja dziecko nazwe
Ja swoje imie tez srednio lubie :P Wiadomo, ze rodzice wybieraja te imiona, czyms sie tam kieruja, dlatego mysle ze jak juz dam na imie Hania to po latach mi tez dziecko wypomni ;) ;)

U mnie w liceum nauczyciel od angielskiego na wszystkie dziewczyny wołała Adela albo Balbina :) Hania ładnie

Gość gala12345
My wybieramy takie imiona jak nam się podobają Może moje super nie jest, ale już wolę Angelika bo dziadek chciał mi dać na imię Kazimiera ( Kazia :D ) więc praktycznie powinnam być zadowolona :) zawsze mogło być gorzej ;) A jak myślicie mylą Lilianne z Lidią ? Tak jak Paulinę z Paulą ?

Gość Sage
A ja jak będę miała dzieci, to będą Tola i Tomek.

Gość ja dziecko nazwe
Ja bym nie mylila bo wiem ze Liliana i Lidia to dwa rozne imiona, no ale ogolnie to ludzie moga mylic, tak mi wydaje...