Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worek złota

macie juz imiona dla swoich dzieci wybrane? te co rodza wiosna lato

Polecane posty

no wiem dalo mi dało do myslenia;p dlatego będzie Laura, a jak by się kiedyś bliźniaczki urodziły to napewno będzie Laura i Lilianna :) hehe Lili i Lusia:P hehe Tylko do Liliany musze mojego narzeczonego przekonać :D |No i Wiktor moja mama mówi że bardzo ciężkie imie i że nie ma zdrobnien, no ale myśle że Wiktorek wystarczy... po co setki zdrobnień:P Z jednym tez da się żyć :D

Gość ewelinor
a wikuś to nie zdrobnienie??

no też zdrobnienie:) To są 2 :P Zapomniałam o tym hehe:D A może macie jakies propozycje na zdrobnienie tego imienia,żeby dziecu było łatwo wymawiać?

Gość i jeszcze ja zapytam
wiktor ładnie, ale faktycznie jest to b.twarde imię, jedyne zdrobnienie to wiktorek chyba:) liliana też może być choć osobiście mnie nie przekonuje.ale zdrobnienie lili jest ok:) ale z tą michaliną to żeś dała..:O nie wyobrażam sobie żeby ktoś sie do mnie zwracał per Misiu, to jakaś kpina! nie waż sie tak nazwac dziecka:D...;) laura liliana byłoby ślicznie:)

mam typy dla dziewczynek" Marika Estera Karolina Martyna Agata i teraz chlopcy: Gracjan Bartosz Oskar Kamil

no ale ja nie chce dawać dziecu 2 imion:) także mam nadzieje że będę miala kiedyś 2 dziewczyny i będzie to Laura i Lilianna hehe:) Choć Lili jest troche za długie do nazwiska bo ma ono 8liter czyli tyle samo co imię ale co tam:P

a czemu nie moga być dwa?

ja mam jedno, mój narzeczony też:) No i uważam, że drugie imie jest zbędne i tak mała kto je używa, a tylko problem jest jak np. gdy na świadectwie szkolnym jest napisane jedno, lub w innych ważnych dokumentach:)

Ja sama mam dwa i moja corka takze, po mamusi ma drugie.

Moja mama i siostra tez mają 2:) Ale te 2 jest im zbędne, gdyż żadna go nie używa:)

witam ! oto moje propozycje proszę o ocenę Mateusz Martyna Szymon Dominik Amelia Zofia Emilia Gabriela Patryk

Mnie się osobiście podobaja i do żadnego nie mam zastrzeżeń:) A Emilia jest bardzo ładne i dziękuję rodzicom ,że dali mi tak na imię:) Sama gdybym tak nie miala nazwala bym moją córeczke:) Ma wiele zdrobnien i tak slodko brzmi u małych dziewczynek:) Mam kolezanke co dala tak na imie swojej córeczce:)

prosze bardzo mateusz-ok martyna-coś w sobie ma ale nie jestem przekonana szymon-fajne, tylko żeby szymek nie mowili:O dominik-extra!!!! amelia-ok zofia-:O emilia-ok gabriela-nie podoba mi się.gabi brzmi fajnie, ale gabrysia... patryk-ok :)

maryśka tak samo jak zośka jest wstrętne i (musze to napisać) wieśniackie:O nie rozumiem tej fascynacji tymi imionami.moim zdaniem skrzywdzisz dziecko.ale to moje zdanie.

Gość kakakakak
szkoda ze Jagoda odpadł:) mi sie podobaa KAROLINE proponuje

jagoda jest fajne:)

Gość YAAAAAA
JA JAK BĘDĘ MIEĆ CÓRKĘ TO NAZĘ JĄ : MARIA ALBO ANNA LUB EWA. kOCHAM KRÓTKIE I STARE IMIONA TAKIE CO DA SIĘ ODMIENIĆ W KAŻDYM JĘZYKU I W KAŻDYM MOMĘCIE ŻYCIA BĘDZIE PASOWAŁO. cO DO CHŁOPCA tO CHCIAŁABUM STANISŁAW ALE MĄŻ SIĘ NIE ZGODZI. WIĘC BEDZIE GABRIEL. PODOBAJĄ MI SIĘ JESZCZE JAN (ALE OSTATNIO OKLEPANE), ADAM, STEFAN A ŻEBY BYŁO ŚMIESZNIE ZACZYNA MI SIE PODOBAĆ HENRYK , HENIO , HENIEK ALE BOJE SIE ZE ZROBILABYM KRZYWDE DZICKU DZIWNYM IMIENIEM.

Gość ewelinor
no tylko najgorzej jak dziecko wymawia L zamiast R i Twoj synek bedzie mowil nazywam sie WIKTOLEK... ja mam w rodzinie takiego Kacpelka...;/ a co powiesz na imie Kamil? Kamilek?

Gość ewelinor
a co do jagody - super!!!! malina też fajne :)

Gość hahahahha
a podoba Wam sie imie MIRELA???

Gość hahahahha
ja swoijemu malo brakowalo dąłabym na imie GUSTAW bo ja ksie rodzil to tak bardzo do niego pasowalo :)

ewelinor- dziecko nauczy się mówić R... i ja nie widze w tym żadnego problemu :) Dla chłopca podoba mi się jeszcze Mikołaj i Filip... ale moj narzeczony calkowicie się na te imiona nie zgadza:P

Gość ja bede
miec jak dziewczynka to Natalka( nie spotkałam sie aby było za często nadawane) lub Klaudia a dlla chlopca to Patryk lub Aleksander szukamy raczej imion uniwersalnych bo nie mieszkamy w Polsce i nie wiemy jeszcze czy wrócimy ....

Gość co za 10 lat bedzie
czyli epoka zeszła na Martyny,Ignacy, Amelia, Julia, natalia, Antosia, Zosia, Stas, Franio, patryk, kacper, dawid, Szymon i Mateusz oczywiście, Emilia, Wiktoria no i jakże by inaczej Oliwia, Nicola, paulina, karolina.... A gdz\ie są Wandy, Janiny, Grażyny? Dlaczego odeszły do lamusa Krystyny, Grzegorze, Krzysztofy(sa może pojedynczo), ale generalnie brak Zygmuntów, Witoldów, Wacławów, paetroneli, Bozeny, Maryli, Edyty, Bogusławy, zdzisławy, Teodora itp..........czy one naprawde juz nigdy nie wrócą? A jaka nadejdzie epoka za jakies 10 lat? bo zakładam ze przez kolejne 5 lat natalki, zosie, julki, emilki, stasie, zosie, marysie nadal bedą. Więc co bedzie za 10 lat?

Gość do co za 10 lat bedzie
Zapomniałas o Kubusiu i Kapselku :)) Wymieniłaś 20 imion, o które sa awantury, że niby co druga osoba je nosi. Z tego wynika, że nie sa aż tak popularne , bo dopiero co 20 osoba je ma :)) A tak poważnie za 10 lat moze będa modne Krystyny, Grzegorze, Krzysztofy, Zygmunty, Witoldy, Wacławy, Bozeny, Edyty, Bogusławy, zdzisławy itd. I wtedy ludzie będą zakładać topiki, ze w przedszkolu jest 5 Witoldów, 4 Kryśki, 5 Bozen :))

no to ja wypisze imiona które mi się podobaja najbardziej:) Laura :) Lilianna :) Natalia:) Magdalena:) Dominik Michał Mikołaj Filip Wiktor Ja jak będę miała córeczk to już pisałam na bank będzie Laura, a jaki kiedyś będę miała 2 to Lilianka, za to wczoraj pisałam o imieniu dla synka ,że Wiktor no i jeszcze raz rozmawiałam z moim M i stwierdziliśmy,że jednak za ciężkie imie i będzie Dominik albo Michał :P

Gość może się spodoba
Monika, Beata, Klaudia

Gość a moze Filipek
my z mężem postanowilismy dać synkowi na imie Filip, co o tym sądzicie?? Rodzina chce na nas wpłynąc zeby było ianczej czyli tak jak oni chca bo twierdza że to imię jest brzydkie :(