Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjgfh

Sukienka na cywilny

Polecane posty

Gość ghjgfh

Witam nie wiem jaką sukienkę założyc na własny cywilny slub.Będzie to skromna uroczystosc bez wesela.Poradzcie co się teraz nosi

Gość wrzucałam linki
na temat o krókich sukniach ślubnych - ostatnie cztery posty, będą idealne na ślub cywilny :)

skromna sukienka,garsonka czy kostium zalezy co lubisz.nie polecam typowych sukni slubnych czy wieczorowych z dzetami.urzad stanu cywilnego to nie sala balowa,okolicznosci tez nie sa sylwestrowe.

Gość ja na skromnym sywilnym
miałam bialy gorset i granatową spódnice z tafty

Nosi się właściwie wszystko... suknie ślubne bardzo "nowoczesne" i odważne, z brzuchem na wierzchu i takie robione na historyczne, z długimi rękawami i bogato zdobione. A suknia na ślub cywilny może jak najbardziej być z gorsetem i spódnicą na kole , to jest suknia ślubna a nie balowa a Ty bierzesz ślub. Ale jeśli nie chcesz czy z jakiś powodów nie robisz typowego wesela, a ślub w gronie najbliższych, myślę że możesz ubrać to co lubisz najbardziej- moja teściowa miała sukienkę z czerwonego jedwabiu. Może napisz jakiej chcesz, czy jakie Ci się podobają, krótkie, długie, kolorowe, białe...

Gość aaaaaaaagvydkyycfravgfr
a ja jakbym brała slub cywilny to bym jednak kupiła białą sukienke ślubna ale raczej taka skromną, nie za szeroka , bez trenu , delikatny welon stad tez moje pytanie, planujecie w przyszłości ślub kościelny??

aaaaaaaagvydkyycfravgfr welon na cywilny,biala suknia?dziewczyno!z biala zupelnie prosta suknia moge sie zgodzic,ale krotka powiedzmy tak do kolan albo 3/4.

Gość czy wy myślicie
że białe suknie wymyślono tylko po to aby paradować w nich w kościele? Popatrzcie sobie na stany, obejżyjcie jakikolwiek film. Tam śluby biora po kilka razy w bialych sukniach z welonem i absolutnie nie przed księdzem tylko urzędnikiem! Do urzędu można iść w jakimkolwiek stroju - może to być kostium, prosta suknienka, suknia z gorsetem, ślubna. I wszystko pasuje! Jeśli ktoś bierze tylko cywilny to niech ubierze suknie slubną jeśli o tym marzy.

amerykanski film to rzeczywiscie idealny przyklad....i to ze ktos bierze po raz enty slub tez...rece opadaja

Gość czy wy myślicie
chodziło o to, że suknia ślubna nie jest juz tylko zarezerwowana do kościoła.

rozumiem,ale jak dla mnie nie wyglada to dobrze kiedy panna wchodzi w bialej sukni,diademie i welonie do usc:/

Gość do brak słów.
Dla mnie dużo gorszy widok to welon biała suknia, diadem i inne cuda, połączone z ogromnym brzuszkiem. To wszystko odbywające się przed ołatrzem. Ale nie wiem gdzie żyjesz, że takie rzeczy jak suknia ślubna, welon i diadem ci nie pasuje na cywilny, bo z tego co widzę, praktycznie co druga panna młoda tak wychodzi ze ślubu w USC.

Gość suknia biała nie tylko do kosc
dokładnie ja tez widuje kobiety które wychodza z usc w białych sukniach slubnych i uwazam ze skoro nie maja potem koscielnego to to jest jak najbardziej odpowiednie

zyje w miescie i jak dla mnie jest kompletna porazka wejsc do usc w welonie,balowej czy bialej typowo slubnej sukni z falbanami i innymi gadzetami.zero klasy...

Gość bfbfbfbfbf
A mi by było wstyd wejść w takiej wydekoltowanej bezie, diademie i innych szpicach do kościoła! Ale nikt mi nie każe, prawda? I Tobie też nic do tego, jak ktoś się do USC ubierze...

bfbfbfbfbf zadnych z tych rzeczy,ktore wypisalas nie bede miec na sobie,wiec nie wiem komu chcesz zaimponowac???

Gość brak klasy z jakiego powodu
Klasy brak z jakiego powodu? Bo biała kieca jest zarezerwowana dla kościoła?

Gość bfbfbfbfbf
No oczywiście, Ty będziesz kwintesencją dobrego gustu i smaku, jakże by inaczej :D

Ale tu nie rozmawiamy o naszym poczuciu smaku, czy komuś podobają się diademy, kwiatki we włosach, falbany na sukniach czy czy jakiś tam makijaż... brak słów, jak dla mnie nie ma większej różnicy czy składasz przysięgę przed urzędnikiem kościelnym czy państwowym. Może być w złym tonie ubranie sukni balowej na zwykły obiad, nawet bardziej uroczysty, ale ubranie sukni ślubnej, czyli to co myślimy tak pisząc- przeważnie długa, biała (czy ivory czy ecru) i bardziej ozdobna, jest jak najbardziej właściwe. To ubranie sukni ślubnej na ślub więc nie rozumiem pewnych uwag... A czy ktoś lubi suknie z gorsetem, czy z rękawami, do kostek czy do kolan... to już inne kwestie. Ja typowej sukni ślubnej z gorsetem i szeroką spódnicą i tak bym nie ubrała na kościelny, gdybym nawet miała, nie tylko dlatego że nie lubię ale też dlatego że z moją figurą wyglądałabym źle. Ale jeśli autorce takie się podobają i taka jej pasuje, ubieranie jej na ślub jest zupełnie na miejscu.