Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derexia

czy to żylaki?

Polecane posty

Gość derexia

pojawily mi sie pod kolanami zyly sa widoczne i zaczelo mi to przeszkadzac... czy to poczatek zylakow? czy jest jeszcze szansa zeby mi one zniknely? jakies mascie moze polecacie?

Gość derexia
up

Gość konieczna jest wizyta
u chirurga naczyniowego; na maści szkoda pieniędzy-nic Ci nie pomogą

Gość derexia
czyli to juz sa zylaki? o matko bo na udach tez mam widoczne zyly..

Gość ajajajajajjajaaaaaa
tez takie cos mam.. od dawna.. to sa tak jakb male pajaczki ... takie widoczne pajaczki .. ehh niestety nic nie pomaga mi

Gość derexia
zaczelam sie martwic tymi zylakami

Gość ciupcia
ja mam 30 lat i mnostwo pajaczkow. Najpierw olewalam to, ale przez ostatnie 2 lata zauwazylam, ze mi puchna nogi w kostkach. Najpierw nieznacznie ale ostatnio to juz dosyc zauwazalnie. Do tego nie moge dlugo stac bo czuje jak mi krew splywa do nog i czuje sie tak jakby nogi wazyly mi 100 kg. Poszlam do lekarki i powiedziala mi ze mam zylaki ale bardziej wewnetrzne niz zewnetrzne. Kazala nosic specjalne elastyczne rajstopy i uprawiac sport (chodzenie, rower, biegane, basen). Ech, czuje sie stara :(

Ja też mam 30 lat i czuję się stara. Mam podobne dolegliwości, które masz TY. W zasadzie żylaków nie mam , ale pod jednym kolanem jedną widoczną żyłę, pajączki i ociężałe nogi.Moja mam ma okropne żylaki.A to dziedziczne. Ale to mój raczej mniejszy problem. Mam większe,,.

Gość derexia
a gdzie i za ile takie rajstopy mozna kupic?

Gość derexia
najpierw wstydzilam sie moich chudych nog i nie nosilam krotkich spodenek itp a teraz te zyly.... ale sie nacieszylam mlodoscia jaa normalnie nie moge....:(

Rajstopy mogą pomóc, choć chyba niewiele.Czasem chude nogi wygląfdają koszmarnie, ale czasem w różnych rajstopach mogą wyglądać super. A grube nogi nigdy nie wyglądają dobrze. Więc lepiej miec chyba chude niż grube. Staraj się nosić takie rajstopy, które uatrakcyjnia Twoje nogi.

Gość ciupcia
z tymi rajstopami to trzeba isc do lekarza co sie zna na tym bo jak sie kupi nieodpowiedznie (musisz miec dobrze dopasowany rozmiar i sile ucisku inaczej mozna jeszcze sobie pogorszyc. Ja tam dalej tych rajstop nie nosze bo wyczytalam, ze one nie maja az takiego znaczenia i sa lepsze w zapobieganiu tworzenia sie zylakow a nie jak juz ktos je ma. Chyba aktywnosc fizyczna (odpowiednie cwiczenia na zylaki) jest najlepsze co mozna zrobic jak sie ma glebokie zylaki a zewnetrzne to tylko chirurg (jak duze zylaki zewnetrzne) albo kosmetyczna dermatologia (pajaczki i mniejsze widoczne zylki). Niestety prowadze nieaktywny tryb zycia ze wzgledu na swoja prace i to bardzo pogarsza cala moja zylakowa sytuacje. Stokrotkass: jak masz jeszcze dolegliwosci? Podziel sie to ponarzekamy razem ;) :(