Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicole24p

arytmia serca w ciazy.Pomocy!!!

Polecane posty

Gość nicole24p

jestem w 20 tyg.ciazy wykryto u mnie arytmie serca i zalecono branie tabletek SOTAHEXAL czy ktoras z was spotkala sie z czyms takim i czy macie informacje jaki wplyw maja wyzej wymienione leki na dziecko.Bardzo prosze o odpowiedzi!

czasem zdarza się w ciąży, że pojawia się pewna choroba (lub zostaje po raz pierwszy wykryta, mimo, że istniała wcześniej), która komplikuje ciążę. jeżeli będziesz pod stałą kontrolą kardiologa i ginekologa wszystko powinno być dobrze. lekarz przypisał Ci ten lek wiedząc, że jesteś w ciąży - wie o pewnym ryzyku, jakie niesie ten lek w ciąży, ale przypisał najbardziej nieszkodliwy lek na arytmię, jaki można przypisać. przecież jakoś musisz być leczona. nieleczenie arytmii serca jest dużo gorsze niż leczenie jej lekami o znanym działaniu. to, że go przypisał nie znaczy, że dziecku stanie się coś złego. jesteś w 20 tygodniu, dziecko jest już dość dojrzałe a łożysko spełnia swoją rolę. najgorszy 1 trymestr masz za sobą. bądź dobrej myśli, bo jesteś pod dobrą opieką :)

Gość Suzou1981
JA też mam nikole arytmię w ciąży - odkryta w 24 tygodniu. Prosże odezwij się to pogadamy mój numer gg to 7351330

Gość Suzou1981
Ratunku dzisiaj mi serce tak szaprie, bulgocze, czy ktoś tak ma jestem w 38 tygodniu