Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głowa do góry mała

amelia czy kornelia?

Polecane posty

Gość a ja mam tak na imie
I oczywiscie tez wybieram Kornelia... Jest duzo fajnych zdrobnien, Duza Kornelia, Kora, a mala Korcia, Korusia, Kornelka

Ja i tak nie mam szansy na dziewczynke, bo moj facet ma 4 braci:) Natasza tez mi sie podoba.

Gość niiiby
Ja radze byś dała na imie Kornelia a na drugie albo jakies staroswieckie np. Stanisława albo moze po babci albo wclae nie dawaj. Lub zapytaj o drugie imie ojca dziecka, bo on tez ma swoje zdanie. Ja ze swoim wojowlama przez pol ciazy, ze bedzie Maciek a nie Norbert i jest w koncu Maciej Norbert

ja jak będę miała dzieci to nie będą miec 2 imion, ponieważ uważam je za zbędne:)

Gość głowa do góry mała
stanisława? to jakiś żart:O żadne maryski zośki i inne wieśki nie wchodza w grę... chcę tatianę:)

Gość one one one
kornelia bedzie bardzo trudne do wymowienia dla dziecka. zastanow sie. moze bedzie sie krepoawc przy przedstawianiu. dopuki nie nauczy sie wymawiac r. to moze byc bardzo stresujace.

Gość one one one
sorry za blad ortograficzny!!!!

Gość głowa do góry mała
aja wiem czy bedzie trudne...najwyżej będzie mówila kolnelka zanim nauczy sie r wymawiać:) to nie jest taki problem

oj trudne do wymówienia a Karolina? Wiktoria? Laura? kKara? też mają R :) Dziecko nauczy sie je wymawiać:) I nie uważam ,że jak jeszcze nie będzie umiało go mówić to będzie się wstydziło:) Przecież to u dzieci normalne ,że R wymawiaja później:)

Gość niiiby
Co ty nie patrz na to jak dziecko bedzie wymawailo swoje imie. Nauczy sie jak przyjdzie na to pora. Moj synek wymawia normalnie swoje imie zato nazwisko to kupa smiechu bo jest trudne w wymowie :) bedzie mowic, ze jest kora i sie nauczy a poza tym kolneli tez slodk brzmi

Gość głowa do góry mała
kora to fajne zdrobnienie, nie?:)

Gość one one one
ladne jest tez Zuza i Izabela

Fajne fajne:) A co do drugiego imienia Tatiana to już lepiej jak bys jej na 2 Blanka dała :P

Gość głowa do góry mała
zuza odpada! nie znosze imienia zuzanna:O moim zdaniem jest okropne

Gość one one one
do Izabeli moze mowic Bella ! fajne nie?

Gość głowa do góry mała
EMTI a co jest złego w tatianie?:) bella? nie jest złe ale izabela mnie sie nie widzi:P

Gość jak już to Kornelka
Amelia mnie się nie podoba, zupełnie nie rozumiem wybuchu popularności tegp imienia, jak dla kozy albo krowy....

Dla mie nic nie jest złego, nadzwyczajniej w swiecie mi się nie podoba:) I Blanka już jest ładniejsze jak dla mnie:) To kwestja gustu:) A o gustach sie nie dyskutuje:D To będzie Twoja córeczka i masz prawo dać jej na imie jak tylko zechcesz:) I każdy powinien uszanoac Twoja- Waszą decyzje:)

Gość głowa do góry mała
ok:)