Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukkkkooo

2 niekastrowane koty pod jednym dachem

Polecane posty

Gość jukkkkooo

kot i kotka niedlugo skoncza pol roku, obydwoje wzieci ze schroniska i tu sie zaczyna bajlanga.. pierwszy raz mam koty zawsze mialam psy raczej i kompletnie nie wiem jak wygląda ruja u kotki? pierwsza jej ruja, i jak sie zorientowac ze kocur juz jest"gotowy". oczywiscie nie chce malych bo za duzo bezdomnych zwierzat jest, chce wykastrowac przynajmniej na poczatek kocura tylko boje sie, ze nie zauwaze czegos za wczasu i bedzie za pozno :o jak to poznac, ze on juz jest gotowy?? prosze o pomoc

Kotka jak ma ruję strasznie miauczy cały czas. A mój kocur jak był gotowy zaczął znaczyć teren,sikał na fotel,na łóżko.Zaraz przestał być prawdziwym facetem kocim,ale chociaż mam spokój.Nie znaczy terenu.

Gość Nikamon
Nie czekaj, az kot zacznie znaczyc teren, bo po kastarcji moze mu ten nawyk zostać!! Najlepiej wykastrowac jak najwczesniej tzn u kota mozna w wieku ok. 7 miesiecy. Ale jak koty są niewychodzace to lepiej, zebys wysterylizowała kotkę - zeby sie podczas róji nie męczyła. A rójki kotka ma dwa razy w roku przed zimą i marzec/kwiecien. Kastracja to wydatek rzedu 60-70 zł - zalezy do wielkosci miasta i jest to malo skopmlikowany zabieg Sterylizacja ok. 120 zł. Ale najlepiej to poczytaj o tym w necie, tam wszystko pisze. I mówie Ci jako właścicielka 3 kotów - nie czekaj, tylko jak najszybciej zapisz je na zabieg!

Gość ciachać
wykastruj kota zanim kotka dostanie rujkę, kota dość szybko można wyciachać, a kotkę dopiero po pierwszej rujce

Gość ciachać
Nikamon, a w jakim mieście mieszkasz? w warszawie i okolicach sterylka kotki to koszt około 250 zł, a kota 120 zl

Gość ja akurat z ok. w-wy
kot 700 zł kotka 1200 lub 1300 ie pamiętam

Gość ciachać
o 1 zero sie pomyliles/as :D

haha dokładnie :D ja rano tak zawsze nieprzytomny :D

Gość miska3222
jak wzielas ze schroniska to kastracja jest darmowa

kot 70 zł kotka 120/130 zł teraz ok marzec jest miesiącem steryzliacji, należy poszukać klinik, gdzi będzie jeszcze taniej, ale zapisy jeszcze w lutym raczej, żeby zdążyć.

Gość miska3222
po drugie nie powiedzieli ci kiedy masz przyjechac z kotkami??? dziwne.

Gość aga3299
ja swojego kastrowalam mial 6 miesiecy ,tez bralam ze schroniska i zabieg byl darmowy ,3 tygodnie wczesniej jednak pojechalam z nim zapytac i umówic sie na termin ,sprawdzila mu zęby ,bo kotek musi miec juz ząbki stale zeby go kastrowac.

Gość upuppupupupupupup