Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie retoryczne

jak wyglądają badania dojrzałości płciowej u dziewczyn?

Polecane posty

Gość pytanie retoryczne

kończę liceum i niby muszę się stawić na badania w gabinecie szkolnym. część już mam zaliczoną, pozostało badanie dojrzałości płciowej wg. skali tannera. czy ktoś może wytłumaczyć jak takie badanie wygląda i czy naprawdę rozbieranie się w całości jest konieczne? :o przeszukiwałam internet, ale znalazłam jedynie o badaniach chłopców, przez które mam teraz w głowie czarny scenariusz.

Gość wieść arka
nie wiem napewno nie zagladali mi w pochwa i w cycki

Gość pytanie retoryczne
proszę bez żartów :D

Gość wieść arka
nie sluchaj bo to glupota nikt nie bada Ci pochwy:)

Gość uuuuooppppptttuuurredcp
lekarz popatrzy z zewnątrz co jak u ciebie, rozebrać się trzeba, ale u lekarza to normalne, że się człowiek rozbiera - nic się nie bój to NIE jest badanie ginekologiczne. dojrzałość płciową widać z zewnątrz + kilka pytań np. od kiedy masz miesiaczki Nie histeryzuj :-O

Gość pytanie retoryczne
nie histeryzuję, mam stresa jedynie :D rozebrać się mam? w całości? nie mogę zostać w majtkach i staniku? :o

Gość pytanie retoryczne
ponawiam prośbę o nie żartowanie sobie z poważnej sytuacji :D

Gość a co to za róznica
zadnego ściagania majtek co najwyzej biustonosz ! a tak wogole to takie badanie mozesz sobie zrobic u swojego lekarza rodzinnego wystarczy pojsc z kksiażeczka i powiedziec po co przyszłaś . ja swojemu dziecku bilans zawsze robie u rodzinnego ,w szkole nie wyrazam zgody na takie badanie. Z tym badaniem w liceum bym uwazała ,kiedys bylam u lekarza w liceum i zbok sciagną mi majtki i dotkną :O byłam w szoku :O tak sobie mysle ze ci lekarze w liceach to zboczency :P

Gość pytanie retoryczne
i tu jest właśnie problem, bo mój lekarz rodzinny skończył pracę w zawodzie i dotąd nie zapisałam się do żadnego innego. teraz mnie higienistka wpieprzyła na listę tych, którzy będą badani w szkole i nie chce słuchać o żadnej innej możliwości :o to już wolałabym te majtki ściągnąć niż biustonosz, na cyckach mam dotąd nierozwiązany problem i teraz jakiś cienias się o nim dowie. o mój Boże. a tego księdza to ja wam zaraz w dupę wsadzę :D

Gość uuuuooppppptttuuurredcp
oczywiście, że W majtkach i biustonoszu!!! tak, jeszcze jakaś idiotka cię straszy, że każdy lekarz w LO to zbok :-O to tacy sami lekarze, bo przychodzą z tej jej przychodni :-D nie ma co histeryzować :-O licealistka a gadasz jak podstawówka :-(

Ocena w skali tannera obejmuje zewnętrzna cechy płciowe, tj. owłosienie łonowe, rozwój piersi, ocenia sie w skali do 5. Myśle że lakarz cię po prostu o to zapyta i orientacyjnie wpisze ocenę chyba raczej nie każe Ci pokazywać. Nawet jak spojrzy to jakoś bardzo dokładnie przyglądac się nie będzie.

Gość pytanie retoryczne
widocznie mój rozwój intelektualny wyhamował na poziomie podstawówki :o coraz nowszych rzeczy się dowiaduję i już zgłupiałam. mam nadzieję, że będzie tak jak napisał/a "i ja powiem". daj Boże.

Gość balanga balanga
naprawde nie ma tragedii... więc wyluzuj, nikt Cię macać nie będzie, będziesz sama w pokoju badań. Luzik ;)

Gość balanga balanga
zostawcie dziewczynę w spokoju! i nie straszcie jej już!

Gość pytanie retoryczne
dzięki wielkie, i ja powiem! innym pomocnym też dziękuję, tym niepomocnym również, szczególnie za pysk jadący czosnkiem :D

Gość malensko
mojej kolezance kazala sie polozyc na lozko, potem odotykala jej brzuch, i tak z nienacka podniosła jej majtki i zajrzala na katarzyne, a mnie tylko w staniku zbadala+pare pytań:D

Gość Zmyśl
Ja miałam też w 1 klasie gim. Mnie badała kobieta. Najpierw kazała mi wejść i mnie zbadała, potem miałam się odwrócić i mi odpięła stanik. Ja byłam w szoku. Potem kazała mi się odwrócić do niej i dotykała moje piersi. Potem badała obwód w najszerszym miejscu. Potem kazała mi się odwrócić bokiem i mierzyła mi ile odstają moje piersi. Potem sprawdzała sutki czy nie wycieka z nich jjakaś wydzielina. Potem kazała mi zdjąć spodnie, no to zdjęłam. Potem mówi majtki. Ja nie chciałam, to ona mi zdjęła. Potem obejrzała sobie owłosienie. Później kazała mi się położyć i jakimś przyrządem oglądała mi wargi sromowe. Pytałasię czy mam obfity śluz, bo wiedziała na majtkach. No to ja jej powiedziałam, że tak. Potem pytała się czy mam miesiączkę. Potem kazała mi się odwrócić na plecy i wypiąć pupę. Sprawdzała mój odbyt. Potem kazała mi ubrać majtki i spodnie, ale koszyli jeszcze nie mogłam. Ja byłam tak zdenerwowana, że moje suki mi się skurczyły. Potem kazała mi czekać aż znów sie odkurczą. MASAKRA. Potem sprawdzała jeszcze owosienbie pod pachami, a ja się ogoliłam, to kazała mi przyjść za tydzień i nie mogłam się golić. Wpisała mi 4, bo nie mam jeszcze okresu.

Gość Zmyśl
zmyśl, na pewno nie było tak;/ więc nie strasz innych, chociaż może...

Gość Zmyśl
no dobra zmyśliłam sobie to wyżej. Widzicie?? wszystko można zrobić, a na prawdę ja miałam tylko badanie słychawkami, a potem jeszcze spr kręgosłup

Gość gość
Lekarz robi ci podstawowe badanie czyli patrzy ci do gardła do uszu sprawdza czy masz dobry wzrost na swoją wagę sprawdza postawę a później prosi o zdjęcie bielizny sprawdza jak rozwijają się twoje narządy płciowe np patrzy jakie masz piersi patrzy też na zarost pod pachami oraz na włoski łonowe itd.

Gość gość
Trzeba się rozebrać do majtek zważą cię zmierzą zbadają węzły chłonne zrobisz parę skłonów sprawdzenie postawy oględziny stóp czy nie masz jakieś wady albo płaskostopia lekko krępujące za pierwszym razem ale nie ma tragedi.

Gość Problem

Hej, jutro idę do lekarza właśnie z bilansem do wypełnienia i się strasznie stresuję i boję tego badania. Mam 2 nie przyjemne wspomnienia z podobnymi sytuacjami u lekarza gdy trzeba było pokazać całe swoje ciało. Dla tego się boję +wstydzę.Niech ktoś pomoże. 

Gość Nope

Ja raz Tak mialam ze bylam w szpitalu i mialam sie rozebrać aż do majtek ale ich nie ściągać a potem położyć się na łóżku. I leżałam spokojnie a ON mi znienacka majtki obniżył! To byl starszy facet. Boże jak ja to wspominam...

Gość Lil Xan

Niezły prank XD Umarłem prawie ze śmiechu jak to przeczytałem hahahahahahahahahhaha niezłe  prowo 👽🤯 Lecisz sobie w ch**a ??? ;) 

Gość Lil Xan

To co piszesz podlega karze dlatego tb nie wierze i nigdy nie uwierzę ;) 

Pathetic ;))