Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzióbcia

Wzrost do dowodu.. pomóżcie!

Polecane posty

Gość Dzióbcia

Witam, niedawno skończyłam 18 i muszę sobie dowód wyrobić. Niedawno się mierzyłam w przychodni i wyszło że mam 169,5 cm! Teraz nie wiem jak wpisać do dowodu, bo połówek się tam nie wpisuje. Albo wpiszę 169, albo 170 - nie mam pojęcia czy taki wzrost się zawyża czy zaniża! Słyszałam że jak ktoś wpisze wzrost za wysoki niż posiada to potem może mieć problemy... dlatego chyba lepiej jak wpiszę 169 cm, nie?

to wpisz byle co byle by było w miarę zgodne z prawdą ja mam w dowodzie o 1 cm mniej :P

Gość a co to za róznica
ja mam wszystko na oko wpisane a i kolor oczu taki jak mi sie podobał a nie taki jak mam :P

Gość Antonia_golo
Dzióbcia dla dziewczyny to naprawdę NIE MA znaczenia! Laska jak ma nawet i 168 cm to może se śmiało wpisać 170. U faceta to niestety widać co do milimetra, zwłaszcza jak jest niski i sobie doda :P

Gość ewlinkaaaaaaaaaaaa
ja mam o 2 cm wiecej w dowodzie niz naprawde:D

Gość ja mam 168 a w dowodzie 170
w dowodzie sobie dalam 170 :D rok minal a ja nadal mam 168 hehe ;p

Gość eedwde
ja tez dodalam sobie 2 cm;p

Gość łójdkowo
to ja sobie dodałam 6:P

Gość moja koleżanka ma 150
a do dowodu wpisała 162!!!!!

Gość hgjhjhgjgh
Ja mam 156 a w dowodzie 160 :)

Gość łójdkowo
naprawde moga byc przez to jakies problemy:D?

Gość fkfm
jakby kogos to obchodzilo to by mierzyli na miejscu;/a nie samemu się wpisuje. wiadomo, że lepiej nie zanirzać lub zawyżać za dużo, bo jak jeszcze fota nie wyjdzie to mogą być potem problemy w sklepie np przy zakupie alkoholu itp Autorka topicku jest chyba troche tępa;D szkoda słów

Gość Ja mam 160
a w dowodzie 163 ;p

Gość a ja mam 11 cm
a w dowodzie wpisane 19 i nikt się nie dziwi

Gość a dlugosc kutaasa
tez tam jest >?

Gość Szachor
mhm... ja mam w dowodzie wpisane 156, o jakies 25 cm za mało, ale da się przeboleć ;)

Gość stary wątek
Minęło 2 lata i jak w końcu sobie wpisałaś?

Gość ania 18.
Ja teraz wyrabiam dowód. Jak wypełniałam w urzędzie wniosek to nie pamiętałam ile mam dokładnie bo dawno się nie mierzyłam. Powiedziałam że nie pamiętam to pani w okienku zadzwoniła, za chwile przyszła druga i poprosiła mnie do takiego pokoiku obok. Zmierzyła mnie miarką elektroniczną, okazało się że mam na bosaka 162,7 cm to kazała wpisać 163 cm.

Gość helllllllllllllllllllllloooooo
Wpisz który wolisz, jak Cię mają zmierzyć dokładnie ? przecież Cię nie zamkną, jak się okaże, że mierzysz 1 cm więcej lub mniej. Zresztą wzrost w ciągu dnia nawet się zmienia, wieczorem jesteśmy bardziej zdeptani. Ja tam sobie wpisałam wzrost na oko oczywiścię z tendencją zawyżającą ;)

Gość ania 18.
Jak chcą to mogą zmierzyć, chociaż pewnie tylko mierzą jak mówicie że nie pamiętacie. Ja byłam mierzona rano ok. 9 to pewnie wyższa trochę :)

Gość witam!
Zajmuję się w urzędzie wydawaniem dowodów osobistych i mało kto korzysta z mierzenia na miejscu, może m.in. dlatego że przeważnie każdy już ma wpisane we wniosku. Można zweryfikować wzrost jeśli ktoś podaje ewidentnie zawyżony ale rzadko się to zdarza (kojarzę 3 czy 4 takie przypadki w ciągu 2 lat i co ciekawe były to dziewczyny wyrabiające dowód pierwszy raz, trochę skrępowane zaistniałą sytuacją). W takim przypadku wpisuje się wzrost zaokrąglony do 1 cm w górę lub w dół (zależy gdzie "bliżej").

Gość ania 18.
A co w tym krępującego? Głupio im było że zawyżyły? Jak mierzycie? Bo ja byłam mierzona miarką elektroniczną i musiałam zdjąć buty.

Gość witam!
Może i głupio, jedna podała 170 cm a miała 156 ;) mierzymy miarką elektroniczną, boso - po przejściu po macie dezynfekcyjnej.

Gość ania 18.
No to nieźle dopisać sobie 14 cm ;) czyli u was też buty trzeba zdjąć, ja po żadnej macie nie szłam (wyrabiałam dowód latem to nie miałam skarpetek - też każecie ściągać?)

Gość witam!
Tak skarpetki też, chociaż to może być nieprzyjemne w zimę - widać było po wymienionej 'delikwentce'.

Gość ania 18.
Co było widać? Bo nie rozumiem.

Gość witam!
No cóż, dziewczynie było wyraźnie zimno na bosaka ale musiała chwilkę wytrzymać.

Gość gość
Wyrabiałam dowód po raz pierwszy. I wiąże sie z tym dziwna sytuacja, a mianowicie zapomniałam wpisać kolor oczu i wzrost ( zostawiłam luki żeby sprawdzić, zapomniałam wpisać, a rano szybko pobiegłam na autobus) na miejscu ( nie wiedziałam jeszcze wtedy że nie wpisałam wszystkiego, dopiero po jakims czasie przypomniało mi sie o tym) urzędniczka przyjeła ode mnie wniosek ......... no i po kilku dniach przypomniało mi sie o tym , zapytałam rodziców jakie mogą być konsekwencje, w sumie troche sie zdziwiłam że urzędniczka tego nie zauważyła przy sprawdzaniu. Mama powiedziała że w razie jakiś niezgodności przysyłają ci pocztą pismo. Czekałam na to pismo.... Po upływie 3 tyg okazało sie że tata odebrał mój dowód (razem ze swoim) a na nim wpisane mam błędne informacje oczy- piwne ( a mam zielone) i 168 ( a mam 166). Moje pytanie brzmi: czy bede miała z tego powodu jakieś problemy?? i czy powinnam isć do gminy i to zgłosić??? prosze o pomoc. :)