Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammma

Drugie dziecko

Polecane posty

Gość Mammma

Jak radzicie sobie z godzeniem pracy i bycia mamami? Jestm mamą 2 latka i chciałabym mieć kolejne dziecko. Ale niestety muszę pracować, bo nie damy rady utrzymać się z jednej wypłaty. Czy są może dziewczyny, które są w podobnej sytuacji i mimo to zdecydowały się na kolejne dziecko?

Gość a mój synek
ja zaszłam w drugą ciążę pracując na podstawie umowy na czas określony-przedłużyli mi ją do dnia porodu, potem macierzyński i pół roku zasiłku dla bezrobotnych(to już są marne pieniądze). teraz synek kończy dwa latka, ja nadal nie pracuję, więc już od roku żyjemy z jednej pensji. wszystko zależy jaka jest ta pensja, no bo dziecko, niestety kosztuje-szczepienia, mleko, odżywki, itp., itd. ja z powrotem do pracy czekam, aż mały pójdzie do przedszkola, więc już niedługo zacznę szukac czegoś ciekawego...

Gość Mammma
Chyba nie patrząc na wszystko zrobię tak samo. Jakoś się skromnie przeżyje z jednej wypłaty, przy drugim dziecku jest mniej wydatków, bo dużo rzeczy jest po pierwszym...Przede wszystkim mam już 30 lat, więc z tego powodu myślimy, że już najwyższy czas. Dzięki za odpowiedź:)