Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietka z forum

Kiedy pierwsze zakupy dla dziecka

Polecane posty

Gość Kobietka z forum

Mam takie pytanie, w którym miesiacu ciązy kupujecie/kupowałyście pierwsze rzeczy (ciuchy, zabawki, rzeczy niezbędne) dla dziecka i dlaczego?

ciuszki przed ciążą, bo pracowałam w hurtowni, wózek, nosidełko, łóżeczko, rożek, kosmetyki w 4 miesiacu ciąży - bo byłam wtedy w PL, teraz dokupuje reszte i rzeczy dla siebie (6ty miesiac ciaży)

ale zabawek w ciazy nie kupowalam, dopiero po urodzeniu. male dziecko ich nie potrzebuje;)i dobrze zrobilam, bo znajomi i tak ich naniesli, a teraz mamy az nadto;)

Gość alicja456
kiedy chcesz i masz kasę

Gość magda pe el
byłam na pocz. 7. miesiąca; chciałam później, ale...( i tu pojawia się odwieczny problem) teściowa poinformowała mojego męża, że 'za tydzień, jak jej przyjdą pieniążki, to kupi mi i wybierze całą wyprawkę dla małej, żebym się nie musiała tym martwić". Nie chciałam tracić przyjemności wybierania rzeczy dla córki, no i nie wyobrażałam sobie, żeby teściowa miała wydać tyle kasy na moje dziecko-bez potrzeby. No i zakupy zostały przyspieszone ;). Teściowej zaproponowałam pojednawczo dokupienie kilku drobiazgów i konflikt rozwiązany ;).

6 miesiąc - ja uważam, że trochę wcześnie, a teściowa zwaliła się u mnie z całą wyprawką :o

Gość zakupydladzieci
Ja uważam ze 7mc ciązy to jest już odpowiedni czas na zakupy. Dlatego warto miec w pamieci taka stronke http://www.babymama.pl/

Gość a ja mam inne zdanie
jak dziecko sie urodzilo cale i zdrowe maz kupil kilka rzeczy, ja potem dokupilam hurtem w roznych rozmiarach, poza tym rodzina kupila, znajomi, niektorych nawet nie zdązyłam założyc, bo juz byly za male

Gość gość
Po urodzeniu to troszkę przesada no chyba że ktoś wierzy w chore zabobony

Gość Martynaxx
Przyjście na świat dziecka wiąże się z koniecznością dokonania wielu zakupów. Dotyczy to także tak istotnych kwestii jak wybór łóżeczka, wózka lub przewijaka. Na szczęście wybór tych produktów jest naprawdę duży i wszyscy rodzice powinni bez trudu znaleźć dobre rozwiązania dla siebie.http://www.biuronotarialnetorun.pl/niezbedne-zakupy-dla-dziecka/

Gość gość
Zaczęłabym od rzeczy pierwszej potrzeby - od razu kupiłabym rzeczy np do szpitala, które i tak Ci się przydadzą- koszule, klapki, szlafrok, kosmetyki, octenisept itd. To kupiłabym od razu, bo przyda Ci się na każdym etapie ciązy. Później sukcesywnie kupowałabym ubranka- im więcej czasu do porodu, tym bardziej możesz przebierać w ciuszkach i polować na wyprzedażach

Gość gość
Pokój dla Małego, wózek i fotelik ogarneliśmy w 8m-cu, chociaż czułam juz stres, że Młody wywinie nam psikusa i wyjdzie wcześniej. In szybciej zaczniesz tym lepiej, wydatków jest cała masa, więc lepiej to sobie rozłożyć" na raty"