Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkghdskghdksjghsklag

skype - szary znak zapytania przy kontakcie

Polecane posty

co oznacza szary znak zapytania przy danym kontakcie? sytuacja jest taka że miałam na liście kogoś i on mnie też, cały czas widziałam jego status i kiedy ostatnio był obecny teraz zamiast statusu jest szary znak zapytania a po najechaniu kursorem "użytkownik nie udostępnił ci szczegółowych danych" ale nadal widzę jego zdjęcie (prywatne) i ilość znajomych - nie zmieniła się więc czy jest możliwe że ten ktoś mnie usunął z listy kontaków albo zablokował??? ale dlaczego widzę zdjęcie i niezmienioną liczbę znajomych? co jeszcze mogło się stać?

ale skoro rzekomo nie ma mnie na liście to dlaczego widzę zdjęcie i liczbę kontaktów (niezmienioną)??? w opcjach skype te dane są oznaczone jako widoczne tylko dla znajomych

Gość dexter1331
ok, a jaki status bedę widzieć u siebie na kompie, jeżeli dana osoba zablokuje mnie i dodatkowo usunie z listy kontaktów.będę widzieć szary znak zapytania czy szary znak X?

Gość gdgdsgsdsd
A mnie zastanawia jedno, bo usunęłam kilka osób z listy, a one mimo to widzą, kiedy jestem dostępna :/

Gość abbaabba
może zanim usunęłaś te osoby z listy, trzeba było je zablokować.

Gość dexter1331
szary znak zapytania przy kontakcie oznacza że ktoś nie udostepnił ci swoich danych szczegółowych. a jeśli ktoś cię zablokował to jego status bedzie dla ciebie widoczny jako offline. interesuje mnie natomiast sytuacja gdzie najpierw ktoś cię blokuje a następnie usuwa z listy kontaków. co wtedy widzę szary znak zapytania czy szary znak X, jak rozpoznam że ktoś mnie usunął ze swojej listy kontaktów??? wie ktoś może, please o odp.

Gość wiewiórka18021972
pytajnik na szarym polu pojawia sie w dwoch przypadkach: a) ktos cie zablokowal b) ktos cie usunal z kontaktow, a w jego opcjach prywatnych jest zaznaczone "zezwol na kontakt ze mna osobom z listy kontaktow" (albo cos w tym stylu, nie pamietam doslownie). awatar tej osoby oraz inne szczegoly beda dla ciebie widoczne przez jakis czas, a potem znikną. jesli ta osoba zmieni zdjecie/awatar lub wpis obok niego, to nie bedzie to dla ciebie widoczne. liczba znajomych tez pozostaje na poziomie takim, jaki byl przed zablokowaniem cie/usunieciem z kontaktow. aha, to czy widzisz pytajnik czy szary x, zalezy tez od wersji skype. wersja od 4.0 nie pokazuje juz pytajnika. do dexter 1331 - nie ma znaczenia, czy zostaniesz tylko zablokowany, czy zablokowany i potem usuniety, bo blokowanie automatycznie usuwa cie z listy kontaktow (chyba, ze ktos nie zaznaczyl tej opcji).

Gość dobrzegada
wiewiorka dobrze mowi!

Gość Agnus Dei
Ja miałem podobne zdarzenie - po uszkodzeniu Skype i ponownym zainstalowaniu i przywróceniu kontaktów z pliku przy wszystkich był ów szary znak zapytania. Okazało się iż problem leżał w tym że przy instalacji wpisałem niewłaściwy login. Po wpisaniu poprawnego Kontakty ożyły.

Gość widzeCIE
Po włączeniu komputera i skypa najeżdzam po kolei na osoby z kontaktów z szarym x.Wyświetla się napis -Niepodłączony(ostatnio widziany: i tutaj jest data i godzina włączenia mojego skype).Więc ten ktoś jest ONLINE. Wydaje mi się że są dwie możliwości takiego statusu :ktoś ustawił niepodłączony albo mnie zablokował.

a jeśli usunęłam kogoś ze skaypa a ktoś ma mnie na liście kontaktów i jak go znowu dodaję to dlaczego wysyła się wiadomość powitalna "proszę dodaj mnie do listy kontaktów". Na pewno mnie ma, bo zawsze widzę jego status. A może nie ma jak się wysyła ta wiadomość, no ale widzę osobę. No to jak to jest? To ta osoba musi mnie znowu zaakceptować?

a jeśli usunęłam kogoś ze skaypa a ktoś ma mnie na liście kontaktów i jak go znowu dodaję to dlaczego wysyła się wiadomość powitalna "proszę dodaj mnie do listy kontaktów". Na pewno mnie ma, bo zawsze widzę jego status. A może nie ma jak się wysyła ta wiadomość, no ale widzę osobę. No to jak to jest? To ta osoba musi mnie znowu zaakceptować?

Gość ananjkakla
Jesli kto smnie usnąl z kontaktow na skypie czy ja moge ponownie wznowic kontakt z ta osoba?

Gość łasic
Mam to samo ostatnio. Oczywiście znaczy to jedno i to samo- ktoś mnie usunął celowo lub przez przypadek. W to drugie trochę wątpię. kontakt można spróbować nawiązać oczywiście, jeśli mamy login użytkownika, ale po co? To może być wypadek przy pracy, jeśli ktoś odhaczył opcję 'nie pytaj ponownie' jeśli chodzi o usunięcie użytkownika. Wtedy ciach i nie ma. Ale większość ma to nieodhaczone, więc robią to celowo, bo nie chcą z nami już gadać. Chyba wszystkich bardziej interesuje dlaczego ktoś tak zrobił. Zwłaszcza, że powodu nie znamy. Mi jest głupio pytać się dlaczego i wam pewnie też. Zwykle komuś nudzi się taka netowa 'przyjaźń' i tyle.

Gość kofer
a mnie chodzi o to , bo nikt nie qoruszył tego tematu ,czy jezeli ktos cie zablokował to zostajesz o tym qowiadomiony jak nq. na gadu w sensie qojawia sie komunikat - zostałes zablokowany qrzez osobę x?

Gość dziwne to jest
a jesli mam szary pytajnik - znak, ze mnie ktoś usunął bądz zablokowal to dlaczego wyświetla mi się jak ten ktoś jest dostępny? skoro nie ma mnie juz na jego liscie, nie powinnam dostawac takich informacji...

Gość Magdamagda1991
A jeśli widzę zdjęcie, opisu nie (bo go nie ma), jest offline (znaczek jest zielony, nie siwy), ale lista kontaktów zmniejszyła się mu o 1 osobę i podejrzewam, że ja nią jestem - jak się o tym przekonać?

Gość Moniaa712
A jeśli nadal widzę jak ktoś jest dostępny, a nie widzę jego liczby kontaktów to znaczy, że mnie usunął z listy? Do tej pory zawsze widziałam jego liczbę znajomych.

Gość gość
A jak nie mam szarego pytajnika ale nie widzę kiedy ktoś jest dostępny to mam zepsutego Skype'a czy ta osoba mnie zablokowała? Pliss o odp.

Gość gość
po włączeniu się kogoś na skypie pokazuje mu się mniejsza liczba kontaktów po kilku minutach wraca do normy tzn ma niby wszystkie kontakty. Czy to znaczy, że kogoś blokuje, czy że mnie zablokował?

Gość Gość 123
To znaczy,że nie masz go jeszcze w znajomych na Skype i musisz poczekać aż ta osoba wymieni się z Tobą swoimi danymi.

Gość ELIOT 57
Przy jednym z moich kontaktów na skype niedawno pojawił się szary pytajnik.Następnie pisze że "Ten użytkownik nie udostępnił ci swoich szczegółowych danych".Ale poniżej ukazuje mi się też "Prośba o szczegółowe dane została wysłana-Wyślij ponownie prośbę" .Nie wiem o co w tym chodzi,bo ja nie wysyłem żadnej prośby.Jeszcze niedawno miałem kontakt z tą osobą.Czy może mi ktoś pomóc i wyjaśnić o co chodzi??

Gość gość
widocznie dana osoba usunęła Cię z kontaktów na swojej liście

Gość Drako12
Hej, moze ktoś pomoze.... Jezeli ktos mnie usunal z listy kontaktow Skype to dostaje powiadomienia o wiadomosciach odemnie? Lub co sie dzieje kiedy ktos mnie zablokowal?

Gość Słodziachny_Creeperek
Jak jest szary ? i najedzie się na niego i tam pisze że ta osoba niewymieniła się z tb szczegółowymi danymi a potem sie na tą osobe kliknie i dogóry pisze prośba o dodanie została wysłana-Wyślij ponownie prośbe to znaczy że ta osoba cie wyrzuciła z kątaktów i możesz sprawdzić jego liste osób ale jak on naprzykład kogoś doda albo usunie to ci się to nie pojawia albo jak zmieni zdjęcie opis bądź nick też sie to nie smienia

Gość gość
Podbno zostałam zablokowana na skypie ? Dzis "dzwonilam" to odrzucalo mi całkowicie połączenie. Czy moze byc tak, że ta osoba sama mnie odrzuca recznie czy jest to blokada automatyczna? Dwa jeżeli zostałam zablokowana i usunięta z listy znajomych to po wysłaniu wiadomości na profilu jest aktywnosc. 1 sek temu, 10 sekund temu cos na zasadzie jak ja pisze to po drugiej str bylo by to czytane w tym samym momencie? Czy to możliwe jest ze ta osoba byla po 2 str? Lub skype z automatu by wyświetla mi sie co chwile o sekundach. Powinnam nic tam nnic widzieć poza znakiem zapytania na profilu? Zastanawiam sie czy te wiadomosci dotarly do tej osoby jesli nie ma mnie w kontaktach i jest "offline"?czy obie osoby musza miec siebie by odczytac?

Gość gość
Witam. W moim przypadku szary znak zapytania pojawia się kiedy chcę wejść z Wirtualnej Polski w swoją pocztę. Co to może znaczyć? Skoro szary znak zapytania oznacza blokadę, to kto miałby blokować? Administrator strony?