Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avivi

Mity na temat Diety 500-600 kcal.

Polecane posty

Gość avivi

Od stycznia stosuję tą diete i schudłam już jedenaście kilo, i powiem wam że wcale nie jestem głodna ani zmęczona. Czuje się lżejsza, moja skóra wcale nie jest szara, wręcz przeciwnie, włosy ani paznokcie nie stały się łamliwe. Jadam to na co mam ochote liczac przy tym kalorie, i spokojnie się mieszcze. Co prawda nie jem białego, normalnego chleba tylko chrupkie WASA ani żadnych tłustych, zawiesistych sosów. Myśle że ta dieta to kewstia psychiki. Jeżeli jest się gotowym do poświęceń to sie na nią decyduje. Trudno mi było przez pierwszy tydzień, potem z górki. Teraz nie mam nawet ochoty na chipsy, ciasteczka czekoladowe, popcorn. Nauczyłam się mówić nie ; )

Avivi zgadzam sie z Toba ja schudlam 6kg w 2 tygod nie glodze sie czuje sie pelna,nie jem slodyczy i tluszczy 500 kcal naprawde duzo

Gość mam w życiu cel
A ja jednak podziekuje za tą diete :) Byłam na niej ronież i też pieknie chudłam ale jak sie dieta skonczyla to jak zjadlam np. ciasto patrze na wage juz 0,1 kg wiecej i tak ciagle i znow przytyłam tyle samo co wazyłam nawet 2 kg wiecej! Wiec nie radze :) No chyba że bedziecie ciagle do konća zycia jeść tee ok 600 kcal to proste że nie przytyjecie, xD

mnie sie wydaje ze jak sie schudnie do wymarzonej wagi to trzeba powoli wychodzic z diety i co tydzien po 100kcal dokladac i wtedy zadnego jojo nie bedzie

Gość mam w życiu cel
Zgadzam sie z nestee

Gość yokoshiko
tez mysle ze z kazda dieta mozna miec jojo i mozna nie miec a to zalezy tylko i wylacznie od nas jak bedziemy jesc po diecie.diata to nie jest tydzien dwa tylko zmiana nawykow zywieniowych na cale zycie.ja najpierw powoli schodze z kalorii az dojde do 300 a potem jak juz bedzie dobrze to bede dzwigac do gory tak do 800 najwyzej 100 co 2 3 tygodnie i jestem pewna ze jojo nie bedzie

Bardzo dobry pomysl ja w sumie sie zastanawialam nad glodowka przez tydzien i pozniej 300-500kcal max jak myslicie bylo by jojo po glodowce??

Gość mam w życiu cel
na 100% nawet jak potem przejdziesz na jakas bezmyslną rownież diete np. 200 kcal... [ a potem sie dziewczyny dziwicie po diceie dlaczego jednak kg wracaja.... jak jestescie na jakis rowniez można powiedzieć że głodówkach... no zastanówcie sie!! Wy chcecie schudnąć czy organizm wyniszczyc ?

Ja musze schudnac jeszcze 20kg oprocz tych 5 co schudlam wiec nie bede sie bawic w jakies durne diety i odchudzac sie pol roku ja wcale nie gloduje jestem syta zoladek mi sie skurczyl to po co mam go sobie rozpychac?

Gość mam w życiu cel
Ale mówię nie chce tu nikogo obrazić :) Każdy ma tak naprawde inny organizm. Jeden nie przytyje a drugi tak...

Gość mam w życiu cel
nestee No własnie :) Jesli nie jesteś głodna to b,dobrze :) ale ja mówię o tych osobach które czują wielki głód na tych niskokalorycznych dietach... bo to bezsensu jak ktos sie głoduje bo odrazu dzień po dicie rzuca sie na jedzenie :)

Sorki ze tak ostro napisalam..nie wiem zobaczymy co bedzie dalej 5kg w 2 tygod to niezly wynik

Gość mam w życiu cel
Nic sie nie stało.. naprawde Ci życze powodzenia w tej diecie i szczerze trzymam za ciebie kciuki... mi sie nie udalo na tej dicie... Ale mam nadzieje ze tobie sie to uda!

dZIEKI BARZDO a moze sprobuj dieete 1000kcal i pozniej zmniejszaj ??

Gość mam w życiu cel
Też tak myślalam. Ale wiesz ja zawsze musze mieć ustalony jadłospis jakoś tak mi łatwiej w diecie... A teraz też nie wiem ile pochłaniem kcal dziennie. :) mam posilki o ustalonej godzinie i tyle. :) Wiem że jem zdrowo i tyle. :P

Gość avivi
nestee, głodówki nie polecam bo nasz organizm zaczyna wyczuwać że brakuje mu pokarmu i stara się zatrzymać jak najwięcej tłuszczu i wody aby przeżyć.

Musisz lizyc kcal bo samo zdrowe jedzenie cie nie dochudzi i nie jedz po 18

Gość avivi
mam w życiu cel: może na samym poczatku schudłaś bo pozbyłaś się wody z organizmu. Zdrowe jedznie to nie wszystko, trzeba się ograniczać i pilnować ; )

Gość poczkaj poczkaj
Niedobory w organizmie ujawniają się po wielu tygodniach - na razie ciało leciało na zapasach. Zobaczysz, jaka biedna bedzie Twoja skóra i włosy na wakacje, jak brzydkie ciało bez mięśni - wtedy pożałujesz

Gość mam w życiu cel
Ale ja wlasnie teraz jestem 3 dzien na tej mojej diecie. :) A wlasnie ze samo zdrowe jedzenie mnie odchudzi bo przeszłam na zdrowy tryb zycia a nie chce chudnać 1 kg dziennie tylko 1 kilo ale na tydzien. :) Wiec napewno bede tak chudla. :) Pozdrawiam. A co do tego tłuszczu ze sie gromadzi to nie do mnie. :) Bo ja sie nie głoduje :P

nestee, czytałam Twoje wypowiedzi nie tylko na tym topicu. Fajnie, że Ci się udało, gratuluję Ci. Mam takie pytanie, co głównie jadłaś? możesz podać jakieś przykłady?

Gość dasadsdas
Też tak myślałam. Chudło się fajnie i szybko, nie czułam się źle. Efekty "diety" odczułam mniej więcej po pół roku - włosy poleciały i to równo, wyniki krwi.. masakra. I tak to ponoć jest, przynajmniej w związku z włosami.... A kiedy lekarz dowiedział się o kopenhaskiej, norweskiej itd to chciał mi nakopać do dupy.

Ja zezygnowaam ze słodyczy tłuszczy fasfood wszytskiego co tłuczy z weglowodanów także z białego chleba napoji gazowanych itp jem warzywa ryby i mieso gotowane na prze lub w folii

ja przyznaje zę jem od 200-500kcal na dzień żoladek mi sie skurczyl wiec nie czuje głodu ale trzeba mieć silną wole

oj tak bardzo mnie kusi;) tyle właśnie ile schudłaś brakuje mi do szczęścia;) i myśl, że mogłabym to mieć wa dwa tyg....o ludzie....szok. Wiem, że trzeba się później pilnować, ale od kiedy biorę chrom jest okey. Poza tym już teraz mniej jem. kiedyś przez trzy dni byłam na diecie takiej i bardzo dobrze się czułam, miałam mega dużo energii...a co mi tam, spróbuje ;)

Tylko jak bedziesz z niej wychodzi doklaaj ok 100kcal natydzien nie wiecej bo bedzie jojo