Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresuję się bardzo

pytanie do tych co mają prawko/zdających

Polecane posty

Gość stresuję się bardzo

chcąc spr czy światło cofania działa, przekręcam kluczyk w stacyjne, zeby podświetlić deske, wciskam sprzęgło, daję wsteczny i koniec? nie mogę zapalić silnika, bo mi zgaśnie jak puszczę sprzęgło, prawda? może głupie pytanie, ale stres robi swoje:O

Gość shishka
masz włączyć zapłon (wtedy ci sie swieca lampki kontrolne), sprzęgło wsteczny -> światła cofania a podświetlenie tablicy ->chyba się włącza mijania (albo postojowe?)

Gość To i ja coś napisze
Dobrze piszesz, ale nie jest przez przypadek tak że siedzisz w aucie i egzaminator mówi proszę włączyć światła cofania ?

Gość stresuję się bardzo
dzięki, cholercia jasna... boję się jak diabli:O a na wzniesieniu, popuszczam lekko sprzęgło, jednocześnie trzymajac w ręku gotowy do zwolnienia ręczny i kiedy daję gazu zwalniam ręczny? przez ten stres wszystko zapominam:O 😭

kiedys stałam na parkingu czekałam na tatę i słuchałam sobie radia wiec miałam kluczyk przekrecony a za mna wszyscy sie zatrzymywali bo mysleli ze własnie wyjezdzam- skapnełam sie jakies 20 min pozniej...

Gość shishka
zatrzymujesz sie na linii stopu, zaciągasz ręczny, luz, wciskasz guzik z ręcznego (nie puszczasz), sprzęgło, jedynka, wciskasz gaz ok 2000 obrotówi wtedy jednoczeście sprzęgło do góry i ręczny i jedziesz

Gość stresuję się bardzo
a jak zatrzymuję się pod górką, np. gdzieś podczas parkowania, to chyba nie mogę dać luzu i ręcznego, tylko 1 i ręczny - żeby nie zjechał?

Gość shishka
przecież ręczny to hamulec awaryjny inaczej, nie stoczy ci się

Gość stresuję się bardzo
czyli mogę dać i luz i jedynkę? dzięki za odp:) 🌼

Gość też bym się chciała dowiedzieć
zatrzymując sie na pochyłości hamulec ręczny zaciąga się jak jest wrzucony bieg, a później można wrzucić luz??? tak czy nie??? a w trakcie zatrzymywania na płaskim terenie? kiedy się zaciąga ręczny?

Gość shishka
luz i ręczny raczej, pozniej sprzęgło i jedynka pamiętaj, że masz się zatrzymać na tej linii, czyli powinnaś wrzucić jednak na luz

Gość shishka
->też bym się chciała dowiedzieć tak, jak jest wrzucony bieg, pozniej możesz wrzucić luz, bo ci sie stoczy inaczej na plaskim terenie, nie uzywa sie wlasciwie ręcznego, ja osobiscie tylko przy parkowaniu, gdy zostawiam samochod, albo gdy mam dlugo stać np. na przejezdzie kolejowym albo korku, zeby noga mi sie nie zmeczyla na hamulcu

Gość stresuję się bardzo
podsumowując: zatrzymuję sie, zaciągam ręczny, daje luz, wciskam sprzęgło, daję 1, popuszczam sprzęgło i jednocześnie kiedy daję gazu to opuszczam ręczny?

Gość shishka
jednocześnie puszczasz sprzęgło i ręczny, gaz dociskasz, bo masz przejechac wzniesienie