Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klarisa*

O której godzinie chodza spacć wasze dzieci jesli w dzien też jeszcze śpią?

Polecane posty

Gość Klarisa*

Mój dwulatek śpi nieraz 3h po południu(do 16, 16.30) i wieczorem nie za bardzo jest jeszcze śpiący. Nawet jeśli kładę go o 20.30 to i tak zasypia dopiero ok 22.00. Dodam że wyciszam go przed spaniem. Są książeczki itd. A jak jest u was?

moja ma 21 miesiecy wstaje miedzy 7 a 8 w południe śpi o 13 i róznie od 1,5 do 3 godz wieczorem najpóźniej o 21 już śpi , stały rytm dnia wybudzaj go albo kładź wcześniej w południe

Dwulatka -wstaje ok 7 -14 drzemka poobiednia-zwykle godzinka,czasem 2 -o 20ej jest juz w łóżeczku Nauczyłam ją samodzielnie zasypiać-wychodzę z pokoju,mowię dobranoc,gasze swiatło.Bez bajeczek,opowiadań itp. bo to ją bardzo \"nakręcało\" i potem te bajki przezywała-opowiadała po swojemu.Bajki czytam tylko w ciągu dnia.

moj ma 28 msc, wstaje o 7, o 12 idzie sspac i spi 3h, klade go o przed 21 i zazwyczaj o 21 spi.

Mój syn ma prawie 15 miesięcy.Wstaje ok.9 rano a ok 12 ma spanko-godzinkę lub dwie.Niezależnie od tego ile spi idzie spać ok 22.

1,5 roku wstaje o 6 drzemka o 8 do 8:40 nastepna drzemka o 14 do 15 idzie spac o 20:30

3 latek pobudka 8.00 drzemka 13.30 - 15.00 jest w łóżku o 20.00 Bardzo lubi spać i nigdy nie mieliśmy problemów z zarwanymi nockami. ;)

Gość mamadwulatkachlopca
mój syn wstaje zawsze o 7.30 często nie śpi w dzień wogole, wtedy wieczorkiem o 20 już spi jeśli jednak uda mi sie go uśpić w dzień:) często w samochodzie jak gdzieś jedziemy :) to śpi godzine lub półtorej ,w domu ogólnie bardzo broni się przed snem w południe ale jeśli już uśnie to wtedy są problemy z uśnięciem wieczorem i zasypia około 22 wolę jak już nie śpi w dzień:)ale czasem widzę że jest zmęczony i kładę go spać ale usypianie trwa półgodziny:)

moj 2-latek wstaje o 6.30-7.00 rano ma drzemke od 12 do 13,30 i niewazne o ktorej zasnie zawsze budze go o tej godzinie, gdyby spal dluzej to chyba o 23 szedlby spac wieczorem a tak 20.30 juz spi

Gość Klarisa*
Hmm...to może zacznę mu skracać te drzemki po południowe i najwyżej będą trwać 1,5 - 2h. Tylko że z drugiej strony, wtedy najwięcej moge zrobić, bo mu nawet hałas nie przeszkadza.

Gość ewelao
U nas młody wstaje ok 7.30 - 8, śpi w dzień ok 2h od 12,a wieczorem przeważnie zasypie ok 22,chociaż ostatnio coraz częściej ok 21.30.

Gość Natka.
moj chodzi spac o 22.30:( za nic nieusnie szybciej wstaje o 9

Gość Syn niebawem skonczy 11 miesie
cy ograniczylam mu drzemki w ciagu dnia, spi od 19.30 do 6 z minutami, a w ciagu dnia kolo 10.20 do 12.30