Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Kubusia

Karmienie 7-miesięczniaka

Polecane posty

Gość Mamusia Kubusia

Cześć dziewczyny, mam pytanie co dostają do jedzenia wasze 7 miesięczne szkraby. Mój synek dostaje o 14 domowy obiadek z mięskiem i na podwieczorek owoc ze słoiczka lub kaszkę. W ciągu dnia podaję mu pierś na żadanie i dopajam go zamiennie herbatka lub soczkiem- czy to nie za mało? Z góry dziękuję za podpowiedzi:)

jesli dziecko dobrze przybiera na wadze, to jest ok. dajesz piers na zadanie, a nie probowalas ustalic jakiegos dziennego harmonogramu, rozkladu karmienia? to bardzo ulatwia zycie... oczywiscie mozliwe sa modyfikacje np. godzinne w jedna i druga strone,, ale wydaje mi sie, ze w tym wiekudziecko powinno miec juz jakis wiekszy plan dnia. ja daje moim mniej wiecej tak; ok 5 - mleko 150-180 ml. 8 30-9 - kaszka, lyzeczka. - z bobovity - mleczno ryzowa, mleczno - pszenna, wielozbozowa, owsianka, manna itp. ok 150-200 ml. czasem ok 11 30 wypija sobie troche mleczka. ok 13 obiadek - jakies 200 ml. zupki. traktuje ten posilek jako najwazniejszy. ok 15 30-16 - mleczko. roznie 120-150 ml. ok 17 - owoc z reguly ok 18 30 - kaszka lyzeczka na noc. czasem z owocami ze sloiczka. ok 22 - 180 ml mleczka. budza sie jeszcze czasem w nocy na mleko - 180-200 ml. do tego herbatka, kompot, soczki, nektary. duzo pija, bo jedza sporo stalych posilkow - ostatnio nie chca pic mleczka w dzien chca stale. 1,5 tyg. temu wazyli 9 i 8,5 kg. pozdr. 🌻