Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk

problemy z matka

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk

Witam.Zupelnie nie wiem co mam zrobic...Moze zaczne od tego, ze odkad pamietam moj ojciec pil, zdradzal moja mame itd.Odszedl od nas 10 lat temu. Mama pracowala w sklepie. Radzila sobie jakos na poczatku.Mam mlodsze rodzentwo(brata i siostre).Odkad moj brat zaczal dojrzewac zaczely sie problemy.Przychodzila do nas jego wychowawczyni.I tak sei zaczal problem alkoholowy mojej matki. Gdy skonczylam 18 lat latalm im po wodke do innego sklepu.Pani A i moja mama pily sobie a ja nie zauwazalam problemu.Dopiero jak odeszlam z domu, mama przejela sklep na wlasnosc. Zaczela strasznie pic.Nie radzila sobie z problemami.Rozwalila malzentswo jednemu gosciowi, nawet juz go zaakceptowalam ale on ja zostawil.Pozniej bylo coraz gorzej.Ludzie skarzyli sie ze w sklepie smierdzi alkoholem.I jeszcze na dodtaek moj brat wynosil ze sklepu co sie dalo.Siostra tez wylozyla sie na wszystko i odeszla z domu.Matka popadla w dlugi.Ciagle pije, a ja nie moge nic zrobic, mimo iz nie raz juz z nia o tym rozmawialam...To jest straszne...

znajdź sposób aby ja zmusić do liścia na odwyk bo musi przestać pić bo to jej największy problem

Wydaje mi się, że Cię rozumiem, moja matka rozstała się z ojcem bo pił. Ona tego nie robiła, ale również nie była i nie jest zbyt dobrą matką. Przede wszystkim ona musi chcieć się wyleczyć z tego nałogu. Jeśli nie będzie jej dobrej woli i chęci poprawy to nie ważne co zrobisz nie zmusisz jej by przestała pić.