Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosasita

Laserowa korekta wzroku INTERMEDICA POZNAŃ

Polecane posty

Witam! Proszę o wasze opinie, czy ktoś jest po zabiegu w tej klinice?????

Gość Nineczka27
ja mam -6 na oba oka, i też myślę o takiej korekcie laserowej. I też w Intermedice, ale w Krakowie. Obecnie mieszkam w UK ale tutaj to bym się bała zrobić...

ooo to dobry temat!! mysle o korekcji laserowej. wiecie ile to kosztuje? podobno takie korekcje nalezy odbywac kilka razy w zaleznosci od wady wzroku jesli masz uza wade to kazdy zabieg likwiduje kilka dioptrii itd. wiec nalezy to powtarzac bo to nie jest tak ze jak ktos ma np. -5 to od razu po zabiegu 0 dipotrii. poza tym okulista mi powiedzia ze przy minusach nigdy nie zwalczy sie wady do konca i do konca zycia pozostaja okulary z wada -0,5 lepiej jest z plusami je mozna wytepic do konca!!

-3,5 i -3,25 jestem po badaniach kwalifikacyjnych i prawie zdecydowana.

a ile masz lat?? jesli mniej niz 25 to jest to w tym przypadku niebezpieczne.... czytalam ze tak naprawde nikt z nas nie wie jakie beda konsekwencje takich zabiegow i czy to faktycznie jest dobre dla oka bo ta metode dopiero co wynaleziono i nikt nie jest w stanie powiedziec o konsekwencjach takich zabiegow po 10 czy 20 latach..trzeba sie na tym zastanowic.....

z tego co piszesz nie masz duzej wady... problem lezy gdzie indziej. mi np. okulista poleca W PRZYSZLOSCI zrobienie sobie takiej korekcji, ale nie teraz. to bardziej jest przydatne dla osob ktore maja powazne wady. ja np. mam l. -4,75 i r.-4,5 i nosze okulary z powodu choroby jaka przeszlam bo w dziecinstwie bralam silne leki ktore po prostu pogorszyly moj wzrok, w mojej rodzinie nikt nie nosi okularow a jednak pojwil sie problem bo mi co pol roku powieksza sie wada o 0,5 dioptrii dlatego okulista mi powiedzial ze wczesniej czy pozniej nalezy zatrzymac ta wade bo caly czs sie powieksza i najlepsza bylaby wlasnie ta korekcja laserowa z tym ze bodajze kilka tys. trzeba placic za 1 oko i nie wiem sama jakie efekty

poki co na razie wole nosic soczewki kontaktowe to ulatwia sprawe!!! i polepsza komfort niz noszenie okularow!! a do tego mozna jeszcze zmienic kolor oczu przy kolorowych soczewkach!! to dodatkowe atuty ktore sprawiaja ze przyciagasz wzrok innych heheh:) na laserowa korekcje radze poczekac albo jak chcesz poddaj sie takiemu zabiegowi a ja poczekam te kilka lat i dowiem sie od tych co robili czy ten zabieg faktycznie nie ma jakichs skutkow ubocznych... bo przeciez jakies ryzyko zawsze istnieje...