Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kastka

USG

Polecane posty

Gość kastka

Po jakim czasie usg dopochwowe wykryje ciąże ?

Gość kastka
up

Gość wykryć to wykryje najwcześniej
test z krwi hcg. Na USG to najwcześniej po 8 tygodniach od miesiączki, której nie było. Wcześniej będzie tak maleńka, że nie ma sensu tego robić

ja bylam 4 tyg od miesiaczki i juz bylo widac pecherzyk-ale 2 mm-musi byc dobry sprzet

Gość nusienka bo ty to
zawsze sie muszisz wychwalac

Ja nie wiem kiedy wykryje najwczesniej, ale ja mialam robione na poczatku 7 tygodnia ciazy i nie bylo prawie nic widac tylko taka mala pulsujaca \"plamke\" (juz bylo widac pulsujace serduszko).

Gość przy 28 dniowym cyklu w 31 dc
juz widac jamke

Gość hihihehe
w 5 tygodniu bylo widac juz pecherzyk na usg :) tydzien pozniej bilo juz serduszko :)

Gość nananka1982
a ja 12 kwietnia miałam robione usg. dopochwowe pod kątem zapalenia jajników ...i co się okazało lekarz oznajmił mi ze jestem w 5 tyg.ciąży(tak wskazywało usg.) Sama widziałąm na monitorze czarną plamkę wielkości 0.76.0 cm (opis na zdjeciu)gdy wróciałam do domu zrobiłam test ciążowy ..negatywny.... Dziś jest 21 kwietnia ( okres powinnam dostać 19,04 bo w marcu jeszcze miałam ) powtórzyłam test również negatywny ...już zgłupiałam całkowicie ...pod koniec tygodnia mam miec kolejne usg i moze wtedy się okaże co mi jest . Czy moze któras z was miała podobną sytuację czy to jest mozliwe ze usg dopochwowe moze się mylić ???

Gość SanSan
to raczej test moze sie pomylic hmm jezeli na usg bylo cos widac to znaczy ze jest ciaza tylko czemu test tego nie pokazuje? moze zrob badanie z krwi-bedzie pewniejsze

Gość nananka1982
napisze w piątek moze dowiem się czegoś sensownego po kolejnym usg ... jak narazie wariuje z niepewności.

Gość Romantyczka1988
ja mialam robione w 9tyg i wykryto u mnie ciaze blizniacza moje maluchy maja prawie 2cm

Gość małaaaa
ja miałam w 8mym tygodniu od ostatniej miesiączki (nie od tej która się nie pokazała) i Kruszyna miała całe 15mm no i widziałam bijące serduszko :))

Gość wg mnie lekarz sie rąbnąl
moze masz cyste na jajniku, tyle. objawy sa takie jak na ciaze, zle samopoczucie, brak @... ilu lekarzy mylilo cyste z ciązą i na odwrot, ciąze z cystą. Nawet moja sąsiadka mowila ze ma cyste a byla w ciązy ;) ja na poczateku swojej ciązy tez tak myslalalam

Gość nananka1982
I proszę w ciąży nie jestem dostałam okres we wtorek po południu ... dzwoniłam do swojego lekarza i powiedział ze mam się zgłosić do niego jak mi się miesiazcka skończy i wtedy zobaczymy co się tam w srodku dzieje ...no i oczywiscie badania hormonalne mnie czekaja .... tak zę będę pisać na biżaco Więc lekarz jednak się mógł pomylić robiac usg.