Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady patologia

kasa z MOPSu-nie wstydzicie sie?

Polecane posty

Gość bllleeeee
Freydis a nie masz wyrzutow sumeinia,ze okradasz biedniejszych od siebie?

nie, poniewaz kasa idzie mi na czynsz, leki, opał i żarcie. moja dzidzia jest u dziadkow z tatą, ja jestem po sesji i odpoczywam u kolezanki przed kompem. wiec nie mam powodu, by czuc sie winna.i nikogo nie okradam.

a caly czas albo sie ucze, albo jestem z małą, alboi gotuje, albo s[przatam, albo daje korki . wiec chyba w sobote wiecsor cos mi sie od tego nedznego zycia nalezy, co nie?

Gość bllleeeee
Freydis okradasz,tych biedniejszych,tyc h co nei maja rodzin ktore mogłyby im pomoc,.Ty masz rodzine i ona mogłaby wam pomoc,ale co tam,lepiej na panstwo zrzucic obowiazek.

Gość bllleeeee
Freydis no to Ty zdrowa baba jestes jak jestes taka zaganiana :-) Ja to zdrowa ogolnie ejstem,ale nie chciałoby mi sie jeszcze po kolezankach latac aby o bzdurach klikac.A jakbnym była u kolezanki to wolałabym z nia pogadac a nie zajmowac sie klikaniem :-)

sluchaj,a skad niby wiesz?ja ze starymi nie mam kontaktu, wywalili mnie z domu jak zaszłam w ciaze. a rodzice mojego faceta to emeryci. zajebiscie moga pomoc, zwlaszcza finansowo:D:D:D:D:

a tak w ogole to o co ci chodzi?przeszkadza ci w czyms moj tryb zycia??czemu mn9e atakujesz?nie masz swoich spraw?

Gość bllleeeee
Freydis ,nie Ty mi nie wadzisz.Ale chce Ci pokazac,ze jestes naciągaczka.Gdyby MOPS dokładnie Ci sie przyjrzał straciłabys ta pomoc finansowa i Ty dobrze o tym wiesz ;-)

Gość ja to myślę
gardzę tymi co się nei wstydzą

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
70 % stojących w kolejce po kasę albo są najebani albo na kacu!!!!! więc nie pieprz że tacy strasznie potrzebujący, więc już lepiej jak kasa idzie na rachunek za neta!!!

wlasnie wcale ze nie. przychodzza regularnie sprawdzac, co sie dzieje.sluchaj, jak oboje jestesmy bezrobotni, w dodatku to ja mam zasilek na to dziecko, bo jest nieslubne,zasilek na siebie i rodzinne, plus ta nieszczesna renta, to wtychodzi mi wszystkiego ok1000zł. podziel na 3 osoby. w mieszkaniu nie mam cieplej wodhy ani lazienki, jest jeden pokoj z kuchnia, sypia sie sciany i podloga. na nic innego mnie nie stac. robie dobra mine do zlej gry, ale naprawde nie jest lekko. wiec nie mow, ze jestem naciagaczką,bo nie jestem.nie kupuje wódy, nie ronbie balang. nie ma mi kto pomoc. ale moze rzeczywiscie lepiej zebym zdechła jak pies po dpłotem albo poszła kupczyć dupa pod latarnie...bo inaczej to zagryziecie, zaszczujecie....

Gość stara 43
Freydis oboje bezrobotni :-) rozumiem,ze Ty chora,do tego matka małego dziecka,studiujaca,alew Twoj maz:-)NIech sie do pracy len weźmie :-) Wspołczuje Ci meza.na epwno zdrowy kon a Ty w takjich warunkach mieszkasz.Oj wspołczuje.teraz rozumiem dlaczego korzystas zz pomocy panstwa.masz dupe a nie meza

Gość tarayaya
ha ha ha ha ha ha a nie myślisz że komp może być z lepszych czasów?kiedy kogoś było stać na niego?no wlasnie!to co?teraz mam sprzedac komputer i co jeszcze?telewizor?meble?i zyc w golych scianach?=/glupie podejscie do zycia!

Gość bllleeeee
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o tych 70% wykolejencow nie wspomne.Im trzeba dac dla własnego bezpieczenstwa,bo jakby panstwo nie dało to bysmy w domu nie czuli sie bezpiecznie,bo napadali by na nas. Ale naciagacze na internet nie maja sumienia,bo zabieraja nie tym nałogowcom,ale tym naprawde potrzebujacym.

Gość bllleeeee
tarayaya komp moze byc stary,ale opłaty za neta sa nowe.Energia za korzystanie z neta tez jest nowa i duzo kosztuje

Gość to zmień na zaocznę

Gość bllleeeee
Freydis piszesz,z emaz wroci na budowe.No to na budowie pracował.Teraz dobry budowlaniec moze dobrze zarobic i do tego fuchy po pracy moze robic,wtedy i na opiekunke by was było stac i na mieszkanko.Tylko,ze Ty masz meza dupe,woli abyscie brali kase z MOPS-u niz aby pracował.Mas zlenia meza.

wiesz co bleeeeee jak sa tacy najebani to spia pod plotem a nie chodza na lupiezcze wycieczki. spij spokojnie.

Gość bllleeeee
Freydis ale jak wytrzeżwieja to beda napadac aby miec kase na nastepna flaszke

najłatwiej jest komus radzic i dogryzac, w tym narod polski celuje niestety. racja, bleee, ze jakby teraz poszedl na budwe, toby zarobil.tylko---jeden drobiazg--zeby pojsc, musielibysmy miec JUZ kase na opiekunke. a nie mamy. wiec niestety.twoja rada jest nielogczna. zreszta jakbys sie zainteresowala glebiej tematem, wiedzialabys ze w lubelskiem i w ogole na poludniu, jesli nie w calej Polsce ciezko zimą z praca na budowie...ale sorry, ty przeciez zawsze wszyztsko wiesz najlepiej....

Gość bllleeeee
Freydis moja rada jest logiczna.Potrzebujesz juz teraz kase na opiekunke yto idź do MOPSU,opowiedz swoja historie i popros o pozyczke a lbo czesciowa opłate z aopiekunke za 1 mc.Oni Ci pomoga i wtedy maz moze pracowac.Masz lenia meza,a RTy jestyes naciagaczka

Gość bllleeeee
Freydis no to maz moze sie podjac jakiejkoliwek pracy.Jezli by chciał to by znalazł.Nawet wegiel by komus pomogł zrzucac.Tylko len jest leniem i czeka na gotowe aby panstwo dało.

ja wiem swoje a ty swoje. coz, uwazaj mnie za kogo chcesz, wisi mi to. bede nadal doic panstwo, ale teraz z o wiele wieksza satysfakcja, gdy uswiadomie sobie, ze ciebie tez:D i takie toksyczne, tobie podobne osoby.niech zyje nierobstwo:Di patologia, pod ktora podpisuje sie oboma rekami:D:D:D:

Gość bllleeeee
Freydis a znasz przysłowie,"ze ten się smieje ,co sie smieje ostatni " Obys nie smiała sie baranim głosem i pokory wiecej w sobie miej.Ty chora osoba powinnas wiedziec cos o pokorze. Moze Ty samotna matka jestes,bo w stopce masz matka i kochanka ;-) i dlatego MOPS Ci pomaga,a fagas z tego korzysta ;-)

tiaaa moj fagas akurat na kase leci:D:D::D:D jak jej nie mialam to byl ze mna i to on mnie utrzymywal...ludzie....kazdy niech siebie pilnuje.

. . . . . . a ja Wam coś opowiem- otóż miałam praktykę na studiach, właśnie w MOPsie (niestety nigdzie indziej mnie nie chcieli)... spodziewałam się tam najgorszego elementu, patologii (niestety, takie proste skojarzenie miałam)... przeżyłam szok, kiedy przychodziły, fajne, kulturalne Panie... niestety, takie mamy czasy, że nawet pracując ludzie ledwo wiążą koniec z końcem... przykład- rodzinka 5 osobowa, oboje rodziców pracuje, troje dzieciaczków...w domku czyściutko, ładnie...ona zarabia 800 zł, on 1100 na rękę...mieli bardzo drogi czynsz, dlatego w MOPsie składali podanie o taki dodatek, żeby nie płacić całości... było mi żal i tego Pana, i Pani- ponieważ szło się tam z kontrolą (do domu), czy to nie jakaś melina, itd...widać, że oboje czuli się zażenowani całą sytuacją... przykre jest to, że ludzie pracują, a mimo to nie stać ich na podstawowe potrzeby... smutne jest też to- zarabiasz 900 zł, masz dywan na podłodze i fiata 126 p- Tobie już pomoc się nie należy, radź sobie sam:| a jakimś alkoholikom, którzy więcej wydają na alkohol, papierosy niż normalne rodziny na jedzenie i inne dobra materialne- taka pomoc się nalezy... ŚMIESZNE... . . . . . w cywilizowanych krajach ludzie dostają mase kasy od miasta, np. bezrobotni w Niemczech dostają co sezon (jesienno-zimowy i letnio-wiosenny) osobną, dodatkową kase na ciuchy...a u nas - dostanie się stare szmaty po kimś, i kilogram przeterminowanej mąki- i wszyscy Ci to wytykają :( . . . . . . .

Gość bllleeeee
Freydis ja sie do Ciebie nei wtracam :-)ale chyba wyszło szydło z worka,ze zasiłek dla samotnej matki pobierasz ;-)

nigdy tego nie ukrywalam, jestem samotna matka, nie mam slubu z ojcem dziecka.

bleeeeeeeeee- nawet jak pobiera, to co? ty jej płacisz z własnej kieszeni? śmieszne... typowa prostacka mentalność! Freydis- nie przejmuj się niczym:) na pewno, gdyby kasa Ci się nie należała, to byś nie dostała, i wszystko w temacie (a jak sie należy- TRZEBA BRAĆ) . . . . .

Gość bllleeeee
Freydis no to teraz rozumiem :-) zasiłek dla samotnej matki,ale ukrywac musisz chyba przed MOPSE-m,bo jezli mieszkasz z ojcem dziecka to nie daliby Ci tego zasiłku.No i oprocz zasiłku dla samotnej daja Ci inne swiadczenia. A teraz przyznaj sie,ze jednak w domu korzystasz z kompa :-)