Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietakamłoda

napiszcie jak od was odchodzili

Polecane posty

Gość nietakamłoda
10 lat a powodem rozstania był alkoholizm mojego meza moze więc to ja mam cos takiego w glowie,ze staram się zbyt mocno?

Tak im źle i tak niedobrze. Najlepiej jakby kobieta czekala w domu z obiadem i piwem i zaspokajala fantazje albo jeszcze dawala kase na dziwki... Pewnie sie przestraszyl wlasniezaangazowania. To w koncu obowiazki, stabilizacja.. hm.. Wuchodzi an to, że trzeba sie wiazac z tymi co sie juz wyszumieli- tylko oni juz chyba nie maja sil chodzic na randki;)

Nie, nie obwiniaj się.. W tym malzenstwie to wina choroby.. a teraz widocznie trafilas na dzieciaka... Tylko zeby faceci jeszcze umieli brac odpowiedzialnosc za swoje czyny i umieli sie zachowac. odejsc z klasą...

Gość nietakamłoda
tak dzieci mam a mój partner był prawie 9 lat starszy więc myslałam,ze mysli troche powaxniej :) sama juz nie wiem gdzie jest prawda

Cóż,każdy jest inny. Tez mi sie zawsze starsi podobali a wylądowałam z takim prawie w moim wieku w koncu przeciez. Wiem jedno- ja chyba juz nie chce byc z nikim. Jestem... wypalona. niewiem czy to tylko dzis tak mysle czy zmienie zdanie.. nie wiem. dobrze ze chociaz masz dzieciaki:) one utrzymuja przy zyciu...

Musze na razie leciec. Obiad, msza i te sprawy:) pozdrawiam. moze sie jeszcze kiedys spotakamy na kafe;)

Gość nietakamłoda
idzie taki w zaparte i jeszcze twierdzi,ze go obrażam i oczerniam twierdzi,ze zrobie wszystko aby sie wybielic a tak nie jest,ja nie mam problemu aby przyznać sie ,ze coś xle zrobiłam,czy zbyt duzo powiedziałam jest mi strasznie z tym wszystkim xle to,ze nie chciał byc ze mną, bo wolał niezaleźność jestem w stanie zaakceptować i juz jakoś to sobie poukładałam ale fakt,ze jest ktoś inny i pewnie był od jakiegoś czasu...nie potrafie on uważa ,ze go wkręcam i tego się trzyma a tak nie jest

Gość nietakamłoda
dziewczyny jestescie jeszcze bardzo młode,jeszcze bedziecie szczęśliwe,wiem to :) i pozdrawiam czasami warto zaufac

Gość nietakamłoda
nie mogę3 dac sobie rady zastanawiam się jak się zachowam jak go spotkam czy bedzie sam czy z nową kobieta jak on się zachowa jak go znam ,to pewnie bedzie dumny jak paw a moze własnie nie,moze bedzie mu glupio,moze odwróci wzrok? boje sie spotkania a jednoczesnie wychodząc z domu obserwuje sam., podswiadomie go szukam nie myslałam,ze tak bede reagować, nigdy wczesniej nic takiego nie przezyam sama strata jest bolesna,to ,ze nie chciał mi odpowiedziec czy nas w przyszłości dalej widzi jakoś sobie poukładałam ale fakt,ze jednak była inna kobieta to katastrofa bo teraz zastanawiam się od kiedy? i to bol bardzo

Gość Wyleczona z miłości
Mój były mieszkał 400 km odemnie , więc związek był ciężki do utrzymania , jednak jakoś tak to się ciągło , głównie z jego inicjatywy bo ciągle przekonywał mnie o tym , że musimy być silni i gdy tylko odrobinę staniemy finansowo na nogi, to wynajmiemy wspólnie jakieś mieszkanko . Zaczęło się prozaicznie - nie odbieranie telefonów , późniejsze wymawianie się jakimiś błahymi powodami w które tak bardzo chciałam wierzyć .. Miesiąc czasu się nie widzieliśmy i był to najdłuższy okres rozłąki odkąt go poznałam , więc wiedziałam , czułam , że coś jest nie tak . Tłumaczył mi się problemami finansowymi , brakiem czasu .. Uparcie przekonywał mnie o swej miłości aż w końcu .. Z 20 telefonów dziennie zrobiło się 2 - 3 , w końcu nie zadzwonił w ogóle przez cały dzień ( zdarzyło się to pierwszy raz odkąt go znam ) , na drugi dzień ja zdecydowałam się zadzwonić .. nie odebrał , więc napisałam mu smsa , że chyba na koniec należą mi się słowa wyjaśnienia.. Więc zadzwonił wieczorem i oznajmił, że jeśli na chwilę przystopujemy , to za jakiś czas wszystko będzie ok . Pominę okres "rekonwalescencji" , napiszę tylko tyle, że odchorowałam to dość ciężko , budziłam się w stertach puszek i butelek .. Ale przeżyłam :) Podniosłam się , znalazłam nową pracę , zadbałam o siebie i tylko czekam na jego ruch , aż w końcu przyzna , że żałuje .. Jestem pewna , że to tylko kwestia czasu . Co jakiś czas odzywa się do mnie , ale jestem dla niego oschła i zimna.. Ostatnio odezwał się na gg , gdy akurat widniał na jego opisie jakiś cytat wyraźnie skierowany do innej kobiety , więc usłyszał kilka gorzkich słów prawdy na temat swojego gówniarstwa.. Potem odezwał się raz jeszcze i na razie cisza. I dobrze :) Nie myślcie , że ja wymagałam od niego , by dzwonił do mnie 20 razy w ciągu dnia .. To wszystko wychodziło od niego , był zupełnie inny i czułam , że naprawdę mu na mnie zależy. Po jakimś czasie zaczęło się psuć , stał się oschły , nie do poznania . Podejrzewam , że sobie kogoś znalazł.. Mimo odległości , poznałam trochę ludzi z jego miasta i w obliczu tak oczywistych dowodów jedynie idiotka nie zorientowałaby się , że jest oszukiwana . Teraz jestem mu wdzięczna za to, że mnie zostawił.. Ciągłe zadręczanie się i ciągłe domysły sprawiały , że usychałam .. A teraz rozkwitam :) W dodatku idzie wiosna, więc wypatruję nowej , pięknej miłości :) Pozdrawiam wszystkie złamane serduszka !

Gość Wyleczona z miłości
A jeśli chodzi o to , że zwalał winę na mnie - wręcz przeciwnie! Usłyszałam na swój temat same superlatywy , które miałam wówczas w głębokim poważaniu.. np to , że jestem kochana , mądra , dobra, że drugiej takiej nie znajdzie.. Aż mnie szlag trafia , że ja wypłakiwałam z rozpaczy morze łez, a on już wtedy obracał inną .

Gość nietakamłoda
wyleczona pozdrawiam serdecznie u mnie tez było wymawianie się praca ,zmeczeniem,ciągłe pretensje,ze go nie rozumiem... i atak na moja osobe a ja zaczęłam się w tym wszystkim czuc xle mam wrazenie,ze celowo doprowadził do takiej sytuacji abym miała dosyc powiedzialam o tym,no to podziekowal,twierdząc jak ci źle no to koniec a to nie o to chodzilo. normalne jest to,ze ktoś pyta dlaczego jesli mu sie wydaje,ze z jego strony jest wszystko ok. został rogrzeszony no i pa,był wolny dziwilam sie ,ze tak łatwo odpuścil a niby bardzo kocha,pomyslalam,ze uniiósł sie dumą ,bo taki był ale w głowie albo juz nie tlko w głowie byla inna kobieta teraz zaprzecza,uwaza,ze wymyślam aby się wybielic ale ja to wiem i chcialam aby on równiez wiedział,ze ja wiem,chcialam aby mu bylo z tym xle zaprzecza i oskarża o to,ze go obrażam ale kurde kocham go strasznie i pewnie dlatego to tak boli

Gość nietakamłoda
wyleczona czyli to 2 rózne typy bo u mnie on rozpaczał jak strasznie xle został potraktowany a tak kocha i teraz b. cierpi :)

Gość nietakamłoda
tylko mój to dorosły facet dobrze po 40, więc chyba mozna oczekiwac,ze jak z kimś jest to nie dla zabawy zwlaszcza,ze ja tez nie jestem nastolatką i po prawie trzech latach chcialam wiedziec co dalej,jak nas dalej widzi

Gość nietakamłoda
i pytam sie dlaczego nie można normalnie powiedziec,ze miłosć była ale juz jej nie ma ,tylko jakies kompinacje

jak od niej odszedłem.....normalnie powiedziała że to koniec a ja ją pusciłem

Gość nietakamłoda
u mnie to on chce abym odczuła bolesnie jego strate abym załowała itp. to okropne ale tak jest

Gość nietakamłoda
ty odszedłes a ona powiedziała,ze to koniec?

nie ja nie chcaiłem odejść ale ona była ze mną nieszczęsliwa i podjęłe taka decyzję... Teraz pewnie swemu nowemu mówi "że mi nawet jaj brajkowało aby zerwać" tylko że ja chciałem z nia być mimo ze nie jestem taki dobry i trelemorele..."Jestem facet niezdecydowany ale w uczuciach stały:P" - kumpel na g, do mnie tez to pasuje:PKochałem ją ale nie dawałem jej tego co facet dac powinien, teraz to zmieniam a jej życzę szczęscia i oby nowy okazał sie lepszy niz ja

Gość 8miesięcypóźniej
wyleczona z miłosci byłam w podobnej sytuacji ale ja nie rozkwitam ja się załamałam w poniedziałek usłyszałam kocham Cię a w środe że to koniec nic z tego nie pojełam do dziś ,ineło 8 miesięcy też myślę że kogos po prostu poznał :-( umieram już 8 miesięcy kiedy to się skończy? tylko praca mnie trzyma przy zyciu mam34 lata byłam z nim 5 lat nadal nie myślę o nim jak o EX jestem z nim nadal związana Ja pozmianiał wszystkie nr telefonów mam straszne poczucie winy dlaczego tak zrobił? nie ma mnie :-(

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Bo facet może kochać, ale może też czuć się zrezygnowany.

Gość 8miesięcypóźniej
może ale czy to ma się manifestowac takim zachowaniem?

Gość Wyleczona z miłości
8miesięcy .. Dla mnie też wówczas cały świat runął w jednej chwili .. Miałam z nim masę planów na przyszłość , byłam pewna, że znalazłam w końcu to , czego tak długo szukałam.. I dupa , wszystko w jednej chwili zwaliło mi się na głowę . Też się załamałam , ale u mnie okres dochodzenia do siebie był liczony nie tak jak u Ciebie - w miesiącach , lecz w tygodniach :) Nie wychodziłam do ludzi , leżałam w łóżku i myślałam.. Z początku ubolewałam nad tym co się stało , ale później spojrzałam na całą sytuację z innej perspektywy . Przeanalizowałam nasz związek , doszłam do wniosku , że nie było w tym kompletnie żadnej mojej winy . Skoro mimo tego, jak dobra i jak uczciwa byłam wobec niego i tak mnie zdradził , i tak mnie okłamał a na koniec zostawił , to nad czym tutaj płakać ? Nie twierdzę , że do końca mi zobojętniał , a to co do niego czuję zupełnie wygasło . Poprostu ogromnie zdystansowałam się względem niego i całej tej sytuacji i wiem , że choćby nie wiem co , nie pokażę mu więcej , jak bardzo mnie to zabolało , czy że nadal o tym myślę . Powrotów nie będzie . Żyję sobie pełnią życia właśnie teraz, bez niego.. i tak mi jest dobrze :) A Tobie kochana , życzę powodzenia i duużo uśmiechu :) No i oczywiście nowej miłości na wiosnę :)