Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaaa

MIESZKANIA SOCJALNE A COUNCIL TAX

Polecane posty

Gość zalamanaaaaaaaa
wiesz co to jest dla mnie tragedia jak oni ludzi traktują wszędzie wyłazi ich niekompetencja i niedoinformowanie, niedoszkolenie własnych pracownikow każdy mowi inaczej jak masz szczęście to załatwisz pomyślnie sprawy a jak nie to Bog niech nas chroni... trzymam kciuki mam nadzieję że jak przyjdzie nie będzie miał co zabrać, tak zwyczajnie załatwinie spraw w tym kraju przypomina mi loterię

Gość zalamanaaaaaaaa
nie wsadzą Cie do więzienia bo masz dzieci napisz jak się sprawy potoczyły kiedy masz tego komornika?

Gość fgyyhuhu
dzieki ,,Zalamana,, ale urzedniczka nie miala innej wizji dla mnie -chyba ze blefowala;)) napisze co i jak . pozdrawiam

Gość a słonie latają
fgyyhuhu- a miałaś juz sprawę w sądzie? Bez sprawy to chyba mogą ci naskoczyć. a taka sprawa to naprawdę nic strasznego

Gość fgyyhuhu
Nie , nie mialam czekam na komornika ;)) a jak wyglada taka sprawa?w sadzie.

Gość a słonie latają
ja miałam sprawę za counsil i właściwie to nic strasznego. nikt mnie nie straszył więzieniem czy czymś podobnym. Chodzi o to żeby ustalić w jakich ratach MUSISZ spłacić zadłużenie. Poinformowano mnie również że jeśli tych rat nie będę spłacać w terminie komornik zajmie się tą sprawą tzn zajmie moje dochody. Poniewaz na dwa tygodnie przed sprawą moja sytuacja się ustabilizowała i poprawiła tu już wtedy zaczęłam spłacać zadłużenie i ustaliłam sobie wysokie raty - 100 funtów. Te sprawy za counsil są grupowe i byli tam tez ludzie. którzy ustalali spłatę np 15 funtów tygodniowo więc naprawdę nie musza to być jakieś wielkie pieniądze

Gość fgyyhuhu
kurcze sama nie wiem , ale skoro mowisz ze mialas juz sprawe to dlaczego ja mam miec od razu komornika?

Gość fgyyhuhu
ja mialam juz raty ale nie bylam w stanie ich splacac wiec pewnie dlatego komornik a nie sprawa najpierw, a najgorsze ze to za 2005 rok kiedy to podobno tax byl w czynszu ,

Gość zalamanaaaaaaaa
upewniajcie sie zawsze czy ten council faktycznie jest placony z czynszem bo council to council to taka oplata ktorej sie pominąć nie da. Masz jakies odsetki do zapłacenia za ten 2005 rok? Z takimi sprawami chodzi się też do citizens advice bureau tam maja ekspertow od tych spraw Jak powiedziałam pani ile jestem w stanie spłacać miesięcznie robiła TAAAAAKIE WIELKIE OCZYYYY.

Gość dfgrge
sluchaj ja tutaj 5 lat temu przyjechalam kiedy o dotacjach niie bylo wogole mowy , a teraz ci co tutaj przyjezdzaja to sa lepiej poinformowani od tych co tutaj dluzej sa;))

Gość zalamanaaaaaaaaa
no mi juz 8 lat minelo i jak widac stale dowiaduje sie czegos nowego a najbardziej kocham ten kraj za to ze nigdy do konca nie wiem z ktorej strony mnie zaskoczą

Gość hjggg
podniose ,moze ktos sie wypowie;))

Gość alanek2017
witajcie wlasnie dostalam bardzo wysoki rachunek w kwocie 1000funtow do zaplaty chodzi tutaj o council tax rok 2017-2018 i mam sprawe do sadu z tego powodu.dodam tylko ze wczniej rozlozyli mnie to miesiecznie i tak im place ,kazdego miesiaca od kwietnia tego roku.to nie rozumiem skad oni taki rachunek dostalam ,dodam ze te 1000 funtow to kwota caloroczna,pomozcie bo niewiem co mam zrobic?czy do nich przedzwonic?

Gość gość
Od kiedy mieszkasz w tym miejscu? Wczesniej placilas?