Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikab93

POMOCY!

Polecane posty

Gość dominikab93

A więc, mam problem. Zacznę od tego, że mam 16 lat i jestem dziewicą. Boję się o tym komuś na razie powiedzieć, opiszę moje objawy: Otóż od jakiegoś czasu swędziały mnie i piekły okolice pochwy.. Podmywam się codziennie więc po tej czynności po protstu smarowałam te miejsca Clotrimazolum... Potem zaczęły pojawiać się jakieś dziwne upławy.. Takie biało-żółte, z grudkami, przypominające \"serek\".. Od jakoś 2 dni mam huśtawkę nastrojów, powinnam mieć okres. Dzisiaj po wstaniu z łóżka zauważyłam rzadką, brązowawą wydzielinę.. pomyślałam \"aha, okres się zacznie, to pewnie zaschnięta krew\" i w ten sposób (jak mi się wydawało) znalazłam na to uzasadnienie.. Czuję się lekko nabrzmiała w okolicy jajników, ale ani bólu brzucha (a zawsze przy okresie po prostu UMIERAM, ani krwi :/ ) No i weszłam do internetu i przeczytałam o grzybicy pochwy ;C Czy to możliwe, że ją mam? Jeśli nie - co to może być? Może poczekać do jutra i sprawdzić, czy rzeczywiście dostanę okres? Czy to coś poważnego? Powinnam się bać?! Co ja mam zrobić? Jestem załamana! BŁAGAM RATUJCIE! NIE WIEM CO ZROBIĆ I CO MYŚLEĆ, A DO JUTRA RANA ZWARIUJE ZE STRACHU!

Gość Byc moze to grzybica
Byc moze to grzybica lub drozdzyca.Rozrozniane sa wlasnie po tym serku.Przy jednej uplawy sa smierdzace,a przy drugiej nie.Niestety nie pamietam przy ktorej.Czasami sie tak robi po antybiotykach.Idz do ginekologa,nie boj sie.On da ci jakies masci lub globulki.Wytlumacz,ze jestes dziewica,opisz objawy.Nie sadze,zeby cie badal,byc moze bedzie chcial obejzec wydzieline.Jesli sie boisz isc do ginekologa to sprobuj isc do ogolnego i wszystko wytlumacz,ze sie boisz isc do ginekologa,ze jestes dziewica itp.Drozdzyce badz grzybice mozna tez dostac jak sie korzysta z miejskich toalet,np.w sklepach,szkole,kinie itp.A byc moze to po antybiotykach.Nie boj sie isc do lekarza.

Gość dominikab93
Nie boje sie isc do ginekologa, juz kiedys bylam kilka razy. Tylko ja do poniedzialku zwariuje. Tyle sie naczytalam. :( To jest powazna choroba (jesli ja mam)?

Czasami przy drozdzycy badz grzybicy lekarz oprocz masci daje tez pigulki na to(ale nie zawsze).Ta przypadlosc bardzo czesto sie zdarza i ma tendencje do nawrotow.Dlatego czasami daje sie tez te pigulki.Ukojenie moze przyniesc,a takze dziala antygrzybicznie irygacja dopochwowa z przegotowanej,chlodnej wody z dodatkiem kilku kropel cytryny lub citrogripu.Grzyby nie lubia kwasnego srodowiska.Mozna robic tez irygacje z TANTUM ROSA.Ale skoro jestes dziewica to moze podmywaj sie tym proszkiem(uprzednio rozpuszczonym) TANTUM ROSA. Slyszalam tez od kilku osob,ze takie objawy im minely jak dostaly miesiaczke.

>>>To jest powazna choroba (jesli ja mam)? Jeśli ją masz, to nie jest poważna choroba, większość z nas to przechodziła. :) Ale Ty Jesteś bardzo młoda, nie współżyjesz, to raczej nie grzybica. Pewnie się rozwijasz. :)

Gość dominikab93
Miesiaczkuje juz i wlasnie jutro czekam na to, czy dostane miesiaczke :C bo sa spuchniete okolice jajnikow i ta głupia huśtawka nastrojów. a czy to wpłynie jakoś na moje przyszłe życie seksualne, jeśli je rozpoczne? Boże, w internecie nawet wyczytałam, że mogą być problemy z zajściem w ciążę! :(

Gość dominikab93
musztarda - uff, dziękuje za lekkie uspokojenie mnie :D

To jest bardzo czesta przypadlosc u kobiet.I oczywiscie bardzo nieprzyjemna.Antybiotyki zabijaja dobre bakterie,a takze te zle.Czasami robi sie np.grzybica ukladu pokarmowego.Dlatego podczas antybiotykoterapi powinno sie jesc jogurty lub zazywac np.lakcid lub lacidofil.Podobnie jest z pochwa.Sa tez specjalne preparaty z dobrymi bakteriami,ktore chronia uklad rozrodczy kobiety.Jesli kobieta jest w zwiazku i ma grzybice,to lekarz daje pigulki tez partnerowi.Jesli juz bylas u ginekologa to spokojnie mozesz isc.Obejrzy cie,sprawdzi czy to drozdzyca,badz grzybica i cos przepisze.Kobiety,a takze mezczyzni czesto to maja.Dlatego wazne jest wyleczenie obojga partnerow.

Ale tak jak pisze musztarda wiekszosc kobiet to przechodzi.Byc moze jak dostaniesz miesiaczke to minie.

Gość dominikab93
Ale mam rozumieć, że dopóki się nie wyleczę, to absolutnie nie mogłabym przeżyć swojego pierwszego razu? Bo wtedy zaraziłabym mojego chłopaka, tak?

Jesli bylaby to grzybica to musialabys sie wyleczyc chociazby dlatego,ze te dolegliwosci sa bardzo nieprzyjemne.Bolalo by Cie,a uplawy bylyby cuchnace. Jesli bys wspolzyla nie wyleczona,to twoj chlopak tez moglby miec grzybice,ale nie koniecznie.Dlatego jest wazne leczenie obojga,bo jesli tylko ty bys sie wyleczyla,a nadal wspolzyla,to dostalabys to ponownie.A chlopak nie musi miec zadnych dolegliwosci.Jesli dostaniesz okres i po miesiaczce objawy nadal beda to idz do lekarza.Nie martw sie o swoj pierwszy raz.