Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chery lady

Chyba oszalałam

Polecane posty

Gość chery lady

Mam 18 lat i od jakiegos pół roku bardzo chce mieć dziecko. Z tego wszystkiego praktycznie ciagle opiekuje sie moja kuzynka po szkole , a wieczorami sie ucze. Zaproponowałam sasiadce która ma 3 dzieci, ze moge brac na spacer i od jakiegos czasu jak ona ma cos załatwic to ja sie opiekuje najmłodszą. Nie robie tego za pieniadze tylko z własneij woli. Nie wiem co sie ze mna dzieje i czy to jest normalne:(

Gość też tak miałam to przez
hormony. przed matura zamiast sie uczyc to ja swojego faceta na dziecko chcialam namowic :P dobrze, że był na tyle mądry że nie uległ. na szczęscie mi przeszlo, faceta zostawilam, przejzałam na oczy teraz mam 26 lat i wiem ze kolejna decyzja o dziecku będzie przemyślana i dojrzala, a przede wszystkim swiadoma.

Gość ewelao
Ta chyba normalne.Ja jak zaczęłam studia włączył mi się jakiś taki instynkt ,że strasznie chciałam dzidzi.Jak je widziałam lub byłam w pobliżu strasznie się z tego cieszyłam.Ale z czasem mi to przeszło i kiedy doszłam do wniosku,że dziecko mi narazie nie będzie potrzebne to......zaszłam w ciąże :)

Gość chery lady
Uffff to widze , ze nie tylko ja tak mam. Moja koleżanka powiedziala mi, że powinnam iść do psychologa i sie przestraszyłam;/

Gość chery lady
też tak miałąm - mi też ostatnio odwaliło i powiedzialam mojemu facetowi, a raczej sie zapytałąm czy mozemy sie zdecydować na dziecko;/;/

Gość madonnnnnnaaaaa
ja chyba też oszalałam, mam 18 lat i strasznie marzę mieszkać w pałacu, ciągle rysuje pałac, śni mi się po nocach, nie wiem co mam robić, nie mam pieniędzy aby sobie zbudować, co mam robić, chyba oszaleję

hehe,pamiętam jak byłam zażenowana tym,że tłumaczył mi" za jakieś 5lat, postawię dom, będę wam mógł zapewnić wszystko to się zdecydujemy na dziecko" A ja sobie myślałam "będziesz miał 30 lat, to już gromadkę powinieneś mieć a nie dopiero zaczynać, a po co dom i tak damy sobie radę" A dziś sama myślę podobnie, do trzydziestki to mam tyle lat jeszcze 2 zdąże sobie zafundować ;)

Gość cedafff
chery a nie czujesz w tym wieku instynktu nauki, bo ja tak mam, ciągle się uczę, nocami śni mi się nauka, rysuję siebie przy książkach, to chyba w tym wieku jest ważne, a dziecko, chyba, że rodzice będą ciebie starą babę, która nie skończyła szkoły utrzymywali

Gość chery lady
Ale ja sie ucze i to nawet dosyc dobrze. Wiec z tym nie ma problemu.

o co wam chodzi, czy dziewczyna nie może napisać co czuje? Ona nie napisałą, że rzuciła naukę by zajść w ciążę bezwględnie. Ja też tak czułam, ale się uczyłam, zdałam maturę na 5, dostałam się na dobre studia i z dobrym wynikiem je skończyłam. Chodzi o to, że ma silny instynkt macierzyński. Z czasem on osłabnie albo się umocni. Ale dziś czuje jak czuje i ma prawo się z tym podzielić. I ma prawo tak czuć.

Gość chery lady
Dokłądnie ja napisalam tylko co czuje i, ze nie wiem jak sobie z tym poradzic, a nie ze juz musze miec dziecko;/, ze zostawiam szkole i chce siedziec w domu i sie opiekowac dziecmi. Poprostu tak bardzo chce byc w ciazy, ze juz zastanawiam sie czy to jest normalne.

jest to normalne i jeżeli chcesz to możesz nad tym zapanować jedynie silna wolą. Przeczekać i zdecydować się na dziecko wtedy kiedy będziesz uważała za słuszne.

Gość chery lady
No nic mi innego nie pozostaje tylko poczekac jeszcze pare lat.